به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله سبحانی در هشتمین جلسه از سلسله مباحث تفسیر سوره صف در مجتمع آموزش عالی فقه (حجتیه) قم، با اشاره به آیه ششم از این سوره، اظهار داشت: حضرت مسیح(ع) خود را با اوصاف چندگانه معرفی کرده است. یکی از آن اوصاف جمله "إِنِّی رَسُولُ اللَّهِ إِلَیْکُم" است که میفرماید من پیامآوری از سوی خداوند متعال هستم.
وی تاکید کرد: اگر ما از کلمه " الیکم" که در آیه آمده است، مفهومگیری کنیم، به این نتیجه میرسیم که حضرت مسیح(ع) پیامبر بنیاسرائیل بودند و اگر این جمله را فاقد مفهوم بدانیم، او را میتوان پیامبر اولوالعزم و نبی همه مردم دانست.
وی به جمله "مُّصَدِّقًا لِّمَا بَیْنَ یَدَیَّ مِنَ التَّوْرَاةِ" در آیه ششم سوره صف اشاره کرده و ابراز داشت: حضرت مسیح(ع) خود را در این آیه تصدیقکننده تورات معرفی میکنند؛ در حالی که مسلماً در آن زمان که ایشان به پیامبری رسیدند، تورات تحریف شده بود؛ پس چگونه تورات محرَف را تصدیق کردند؟ در پاسخ به این اشکال باید گفت که این سخن حضرت مسیح دو جواب دارد؛ یا اینکه ممکن است منظور ایشان از تورات، همان توراتی باشد که در نزد خود او بوده است و آن تورات تحریف نشده باشد و یا اینکه این تصدیق ایشان را تصدیق اجمالی بدانیم؛ به نحوی که ایشان اجمالا این تورات را به عنوان کتاب فرستاده شده از سوی خداوند متعال قبول داشتند.
این مرجع تقلید ادامه داد: اتفاقا همین سوال در رابطه با نبی مکرم اسلام(ص) نیز بیان شده است که چگونه پیامبر گرامی اسلام(ص) این کتابها را تصدیق کردهاند؟ و در پاسخ باید همان جواب بالا را داد که ایشان تصدیق اجمالی از تورات کرده بودند.
وی در ادامه به جمله "وَمُبَشِّرًا بِرَسُولٍ یَأْتِی مِن بَعْدِی اسْمُهُ أَحْمَدُ" در آیه ششم سوره صف اشاره کرده و اذعان داشت: حضرت مسیح(ع) در ادامه معرفی خود در این آیه، فرموده است: ای مردم در انتظار پیامبری باشید که بعد از من میآید و من مبشر او هستم؛ از این جمله مشخص میشود که مقام نبی مکرم اسلام بسیار بالاست که حضرت عیسی(ع) خود را مبشر او میداند.
آیتالله سبحانی با اشاره به اینکه انبیا در کتابهای آسمانی به دو نحو معرفی شدهاند، خاطرنشان ساخت: انبیاء در کتب آسمانی گاهی با نام و گاهی با اوصاف ذکر شدهاند و مصداق آن میتوان در آیات قرآن کریم مشاهده کرد.
وی در پاسخ به این سوال که در این آیه نام احمد آمده است؛ پس چگونه آن را بر پیامبر خود منطبق میکنید؛ تصریح کرد: کسانی که این اشکال را مطرح میکنند، تاریخ نمیدانند و به آن مراجعه نکردهاند؛ زیرا نبی مکرم اسلام(ص) در آن زمان دو نام به نامهای محمد و احمد داشتند که نام نخست را عبدالمطلب بر او نهاد و همچنین احمد را نیز مادرش آمنه برای او نامگذاری کردند.
به گزارش مرکز خبر حوزه، این مرجع تقلید افزود: در عرب رسم است که گاهی برای فرزند خود دو نام را انتخاب میکنند؛ خصوصا اگر از اشراف باشند.
وی اظهار داشت: اشکال دیگری بر پیامبر(ص) میکنند و میگویند که از قول نبی مکرم اسلام در قرآن کریم آمده است که حضرت مسیح(ع) خبر داده است که پیامبری با نام احمد بعد از او میآید؛ در حالی که این اسم در انجیل نیامده است؛ ما در پاسخ به این اشکال باید بگوییم که احمد در انجیل با نام دیگری آمده است؛ زیرا بعد از ترجمه انجیل به زبان یونانی، نام احمد نیز به همان زبان ترجمه شده است.
پایان پیام/
نظر شما