به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، سیدرضا صالحی امیری، وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود در جلسه امروز سه شنبه 11 آبان در صحن علنی گفت: من مدیرگروه نشستهای فرهنگی در کشور هستم اصحاب فرهنگ و مدیریت فرهنگی در سراسر کشور بنده را می شناسند و این نکته ای که می تواند پشتوانه بنده در خدمت این وزارتخانه باشد.
وی افزود: این موضوع را از روی باور می گویم که رهبری دغدغه فرهنگی دارند و بارها در سخنان خود گفته اند نفوذ فرهنگی مقاومت فرهنگی و همیشه این موضوع را به مسئولان گوشزد کرده اند.
وی با بیان اینکه معتقد به لیبرالیسم فرهنگی نیستم خاطرنشان کرد: زیرا لیبرالیسم فرهنگی مبتنی بر سکولاریسم و فمنیست است در حالیکه ارزشهای فرهنگی ما مبتنی بر نظام دینی و اعتقادی ماست و پاسداری از مرزهای دینی و رفع دغدغه های نظام وظیفه قطعی دستگاههای فرهنگی است.
وی تاکید کرد: بنده در وزارت ارشاد ساختاری ایجاد می کنم تا گزارشها به مجلس ارایه شود و به حوزه دینی و قانونهای فرهنگی توجه ویژه خواهم داشت و همچنین باید به حوزه قرآنی و دینی نیز توجه داشته باشیم.
وی با بیان اینکه به صورت عملیاتی برنامه های خود را در سراسر نظام فرهنگی اعمال می کنم افزود: ایجاد سازوکار برای امر فرهنگ ضروری است در حالیکه نظام تولید و ترویج مسایل فرهنگی ما به سامان نیست ما در این زمینه نیازمند الگو هستیم تا بدانیم به چه میزانی تولید کنیم نمی توانیم افکارسازی کنیم باید نیازهای جوانان را درک کنیم و این نیازها را به سمت اهداف متعالی هدایت کنیم تقابل راه حوزه فرهنگ نیست بلکه این مسیر از طریق تعامل و نگاه محبت آمیز به تعالی فرهنگی خواهد بود زیرا با انسان مواجه هستیم و انسان مجموعه ای از اخلاق و عاطفه است.
وزیر پیشنهادی ارشاد اظهار کرد: در حوزه فرهنگی چند اصل دنبال می کنیم اول بحث فردی این جامعه باید در حوزه اخلاقی تقویت شود ما الزاماً باید در حوزه اخلاق فردی کار کنیم صداقت، پاکدستی، همگرایی، همنوایی از اصول اخلاقی اسلامی و ایرانی است.
صالحی امیری ادامه داد: ما منابع عظیم انسانی در حوزه فرهنگی داریم و آنگونه که باید آن را بکار نگرفتهایم در حوزه اقتصاد مقاومتی بنده کتابی را نوشتهام تنها راه ممکن برای رسیدن به این نتیجه استفاده از ابزار فرهنگ برای گفتمان سازی است. باید این موضوع از سطح دولت به جامعه و مردم منتقل شود.
وی در مورد اقتصاد فرهنگ گفت: گزارش اقتصاد فرهنگ در دنیا 820 میلیارد برآورد شده است که از این رقم سهم آمریکا 80 میلیارد است و سهم ما کمتر از ده میلیون دلار اعلام شده است در حالیکه ظرفیت هنر و فرهنگ سینما و انیمیشن و صنایع دستی در سطحی است که می تواند جایگزین صادرات نفت شود.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: برای رسیدن به نتیجه باید یک برنامه استراتژیک کلان در دستور کار قرار گیرد بنده در بودجه سال 96 از جناب نوبخت خواهم خواست که بسترسازی و سرمایه گذاری در عرصه فرهنگ آغاز شود ما در حوزه نقاشی در ایران در منطقه اول هستیم و می توانیم با صنعت فرهنگ در این زمینه اشتغال ایجاد کنیم و هم نیازهای شغلی را پاسخگو باشیم.
وی ادامه داد: گردش مالی هنرهای فرهنگی 56 میلیارد دلار است و مردم ما توجه خاص به این موضوع دارند و این امر می تواند به وضعیت معیشتی و شغلی فرهنگیان و سینماگران تاثیر مثبتی بگذارد باید سامان بخشی به معیشت شغلی فرهنگیان و اصحاب رسانه و فرهنگ در دستور کار قرار گیرد.
وی با بیان اینکه بنده به مسایل فرهنگیان و هنرمندان توجه جدی خواهم کرد گفت: گسترش تعاملات فرهنگی برای شناخت ارزشهای فرهنگی در کشور ضروری است بنده در یک دهه قبل کتاب دیپلماسی فرهنگی را نوشته ام و بیشتر رایزنهای فرهنگی که به کشورهای دیگر اعزام می شوند از شاگردان بنده بوده اند آنچه من تقاضا می کنم گفتگوست.
وی با اشاره به ضعف در حوزه کتاب و کتابخوانی در سطح کشور گفت: وضع کتابخوانی و کتابخانه ها در کشور خوب نیست و نهاد کتابخانه در عصر و هرج است روستاهای ما در حوزه کتاب مشکل دارند و کتابخوانی در ایران کمرنگ است این موضوع نیازمند عزم ملی است.
وی با اشاره به کاهش تصدی گری در حوزه ارشاد و ضرورت توجه به این موضوع افزود: این امر از طریق نهادهای صنفی و مردمی دنبال خواهد شد.
وی با بیان اینکه مخاطب بنده در حال حاضر هیئت رییسه هستند گفت: مجلس در راس امور است و این کلام متعلق به امام و رهبری است و همگان موظفند تا از منظر تعامل حداکثری با مجلس و نمایندگان و در راس آنها وزارت ارشاد همکاری کنند.
وی گفت: معیار حرکت من اخلاق است بنده هرگز به اموال مردم دستبرد نخواهم زد و هرگز رای جمعی را به رای فردی ترجیح نمی دهم.
نظر شما