به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، از ساعت 13:20 امروز 11 آبان 95 مجلس وارد بحث بررسی صلاحیت سید رضا صالحی امیری وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی شد.
وزیر پیشنهادی برنامههای عملیاتی در حوزه کانونهای مساجد را ارایه دهد
در اولین گام حسن نوروزی، نماینده رباط کریم در مجلس در مخالفت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه علنی امروز بعدازظهر سه شنبه 11 آبان گفت: انتظار ما از رئیس جمهور این بود که حداقل یکی از عزیزان از میان فرزندان ایثارگر و شاهد را برای این سه وزارتخانه انتخاب می کردند.
وی اظهار کرد: از اهداف حوزه فرهنگ تعالی سازی فرهنگی و مبارزه با نفوذ فرهنگی است آقای صالحی امیری ما برنامه ای در این حوزه از شما ندیدیم و معلوم نیست چگونه می خواهید با نفوذ فرهنگی مبارزه کنید.
نوروزی تصریح کرد: تبیین ارزشهای انقلاب و دفاع مقدس و فرهنگ سازی اجرایی، نقشه جامع علمی فرهنگی در برنامه های وزیر پیشنهادی دیده نمی شود.
وی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد مظلومترین وزارتخانه است و وزیر پیشنهاد برنامه ای در زمینه تحول فرهنگی ارایه نداده است گفت: وزیر باید در رابطه با بحث خصوصی سازی در حوزه فرهنگ توضیح دهد و همچنین در مورد تهاجم فرهنگی و نفوذ فرهنگی که دغدغه مقام معظم رهبری است برنامه های خود را ارایه دهد.
وی گفت: ایران اسلامی دارای ظرفیت دینی و فرهنگی قوی است و سازمان اوقاف یکی از این مجموعه هایی است که وزیر توضیح دهند که چه برنامه ای برای این سازمان در نظر گرفته اند.
نماینده مردم رباط کریم در خانه ملت تاکید کرد: آقای صالحی امیری توضیح دهند که در زمینه اقتصاد فرهنگی و جایگزینی صنعت فرهنگی به جای صنعت نفت چه کارها و برنامه هایی دارند.
وی همچنین با خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شما در مورد پیچیدگی های ابزارهای فرهنگی همانند سینما، مساجد و کانونهای فرهنگی و هنری مساجد چه برنامه هایی را ارایه کرده اید.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مسایل دیگری که ما انتظار داریم برای جلوگیری از سیاسی شدن فضای فرهنگی وزیر ارایه دهند برنامه هایش مشخصشان برای جلوگیری از این موضوع در عرصه فرهنگی است.
وی گفت: در حال حاضر بسیاری از ادارات کل ارشاد و فرهنگسراها به ستاد انتخابات تبدیل شده است که این کار بسیار غلطی است.
رئیس جمهور فرهنگی را برای حوزه فرهنگ معرفی کرده است
سید احسان قاضی زاده، نماینده مردم فریمان در خانه ملت در مخالفت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر دیگران دورادور سوابق فرهنگی دارند بنده از نزدیک دارای سوابق فرهنگی هستم و کار فرهنگی انجام داده ام.
وی اظهار کرد: متاسفانه عرصه فرهنگ مدتهاست عرصه سیاست بازیهای افرادی شده است و عموماً این افراد غیرفرهنگی است.
وی خطاب به وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد گفت: برنامه های شما نشان می دهد دستهای شما خالی تر از ان است که بخواهید دردی از دردهای حوزه فرهنگ را دوا کنید.
قاضی زاده تصریح کرد: من نمی توانم تناسبی میان حوزه امنیتی و حوزه فرهنگ ببینم، رئیس جمهور روزی شعار می داد که از فرهنگ بودن مسئولین تبری می جوید اما امروز فرهنگی را برای حوزه فرهنگ معرفی کرده اند.
وی خطاب به صالحی امیری گفت: آیا می دانید چرا نوبت برای شما باز شده است؟ می دانید که جنتی دیگر چرا وزیر نیست؟ آقای جنتی نه شهید کنسرت است و نه به دلیل تذکرات علما استعفا داده است چرا که اگر قرار بود دولت به این دغدغه ها توجه می کرد باید سه سال قبل این کار را می کرد و اگر اطلاعی ندارید که چرا وی دیگر وزیر نیست و برکنار شده است روزی به شما خواهم گفت. این سخنان قاضی زاده باعث دو دو گفتن نمایندگان شد.
وی بیان کرد: شما کتابهایی را در برنامه خودتان معرفی کرده اید و گفته اید که این کتابها برای شماست که بیشتر کتابسازی است تا یک اثر علمی مثلاً کتاب مفاهیم و نظریات فرهنگی را شما چگونه نوشتهاید؟ و با کدام رانت این کتاب به چاپ ششم رسیده است؟ یا کتاب دانستنی های یک رایزن فرهنگی را با کدام تجربه و علم نوشتهاید؟
نماینده مردم فریمان در خانه ملت تاکید کرد: آیا سرباز گمنام امام زمان باعث خجاب شماست که در سوابقتان هیچ اشاره ای به آن نکرده اید و خواسته اید ان را از نمایندگان ملت پنهان کنید؟ آیا نام شما سیدرضا فلاح نیست، اگر از نمایندگان مردم رای اعتماد گرفته اید در مواجهه با هنرمندان این سرزمین چه کسی خواهید بود،سید رضا صالحی امیری یا سیدرضا فلاح؟
قاضی زاده تصریح کرد:فرض کنیم نمایندگان شما را شایسته این سمت بدانند در تقابل هنرمندان با بالادستی ها چگونه عمل می کنید آیا جانب بالادستی ها را می گیرید یا از حقوق هنرمندان دفاع می کنید؟
وی گفت: ما با کدام جنبه چهره شما مواجه هستیم، در جمع اصلاح طلبان خود را مدافع مکتب نیاوران می دانید و در کمیسیون فرهنگی دم از تشکیل شورای فقیهان و یا دفتر حوزه علمیه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می زنید؟
وی تاکید کرد: شما کنسرت موسیقی را همسنگ با مشروبات الکلی می دانید و آنها را مقایسه می کنید قطعاً باید شما قدر موسیقی ایران زمینی بدانید و از هنرمندان این حوزه تقدیر کنید.
صالحی امیری فردی متخصص و متعهد است/با سیاستگذاری های حوزه فرهنگ آشناست
محمد بیرانوندی، نماینده مردم خرم آباد در مجلس در موافقت با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه نوبت بعدازظهر امروز سه شنبه 11 آبان گفت: همه ایران اسلامی را با فرهنگ و گستره فرهنگی اش می شناسند و باور فرهنگی ملت بسیار عمیق و گسترده است.
وی گفت: امروز همه دلسوزان نظام به ویژه رهبر معظم انقلاب نگران گسترش روزافزون آسیبهای فرهنگی هستند و ما از نظر اخلاقی موظفیم با در نظر گرفتن مسایل خطیر کشور انتخاب درستی در حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه فرهنگ را نه با نگاه فرهنگ امنیتی بلکه با نگاه امنیت فرهنگی باید ببینیم خاطرنشان کرد: آقای صالحی امیری هم متخصص و هم متعهد در حوزه فرهنگ عمومی و عزیزانی که با وی مخالفت کرده اند و گفتند وی تخصصی در زمینه فرهنگ ندارد باید به انها بگویم چه چیزی بالاتر از سی سال خدمت خالصانه به این نظام و مردم و چه کسی می خواهد این تعهد را مشخص کند.
نماینده مردم خرم آباد تاکید کرد: دیگر دوران (بگم بگم) سر آمده است این چه فرهنگی است که ما باید بگویم (بگم) بله بگو بفرما. آقایان همه بگم بگم ها مردند همه کسانی که زندگی می کنند با مولودهای فکری شان باید سنجیده شوند و مولود فکری ما نوشتههای ماست.
وی ادامه داد: آقای صالحی امیری ننوشته اند تا وزیر شوند بلکه دغدغه های خویش را نوشته اند و همکاری محترمی که می گوید ممکن است دیگری برای وی نوشته باشد باید بگویم اگر نوشته باشند چرا باید همه آثارشان در حوزه فرهنگ باشد.
بیرانوندی بیان کرد: آقای صالحی امیری با سیاستگذاری و برنامه ریزی فرهنگ آشناست و چالشها و آسیبهای فرهنگی را می شناسد و برای ارتقای الگوی فرهنگی و سرمایه اجتماعی می اندیشد و از مهاجرت نخبگان این کشور می ترسد.
وی با بیان اینکه صالحی امیری بر خطر حاشیه نشینی بر فرهنگ به خوبی واقف است گفت: اقای صالحی امیری به گفته یکی از علما به خوبی می تواند سکان فرهنگ و ارشاد اسلامی به دست بگیرد و آن را هدایت کند.
وی خاطرنشان کرد: آقای صالحی امیری به خوبی با دغدغه های هنرمندان آشناست مثلاً آقای داریوش ارجمند پیشکسوت تئاتر و سینما و تلویزیون ما می گوید با سوابقی که از آقای صالحی امیری سراغ دارم وی را برای تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد صالح می دانم.
خدمت صالحی امیری در دستگاه امنیتی برای آرامش فرزندان این سرزمین بوده است
قاسم احمدی لاشکی، نماینده نوشهر و چالوس در مجلس در موافقت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد در جلسه نوبت بعدازظهر سه شنبه 11 آبان گفت: مقام معظم رهبری در تاریخ 16/3/1395 و در دیدار با نمایندگان موضوعی را مطرح کردند که آن موضوع بحث ولنگاری فرهنگی بود و البته ایشان به بحث تولید کالای فرهنگی نیز اشاره کردند، اگر امروز سه وزیر همزمان به طور همزمان اتفاقی برایشان می افتد نشان از ولایت پذیری رئیس جمهور دارد که وی دغدغه فرهنگی کشور را دارد.
وی با اشاره به سخنان قاضی زاده هاشمی گفت: اقای قاضی زاده این رای برای چند ماه بیشتر نیست نهایتاً برای 8 ماه است اگر این عزیزان مجدداً با هماهنگی دولت بعد آزمایشی در نزد این مجلس درس پس میدهند.
وی گفت: اگر اقای صالحی امیری در دستگاه امنیتی خدمت کردهاند این خدمت به نظام و انقلاب و برای آرامش فرزندان این سرزمین بوده است اگر برای ک گ ب یا سیا کار کرده اند که وی را متهم می کنید؟
نماینده مردم نوشهر و چالوش تصریح کرد: اینکه وی جوانی اش را برای این نظام گذاشته است و عمرش را هزینه کرده است تا امروز ما امنیت را در کشور داشته باشیم آیا نقطه ضعف وی است؟
وی تصریح کرد: کتاب آقای صالحی امیری در نوبت چاپ هشتم است و نه ششم و برادر عزیز «نبین که می گوید» «ببین چه می گوید» اگر وزارت ارشاد را به کسی بدهیم صاحب اصلی آن آقای صالحی امیری است.
احمدی لاشکی ادامه داد: آقای صالحی امیری 36 مقاله با عنوان صنعت فرهنگی توسعه فرهنگی سیاست فرهنگی کالای فرهنگی امنیت فرهنگی تا مدیریت فرهنگی و تعاملات فرهنگی نوشتهاند، آقای صالحی امیری چرا در حوزه فرهنگی مقاله و کتاب نوشتهاید امروز به این خاطر زیرسوال هستید.
نماینده نوشهر و چالوس در مجلس خاطرنشان کرد: اگر قرار است امروز موضوعی در حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شود مهمترین موضوع معیشت کارکنان این وزارتخانه و میزان حقوق آنان در استانهاست که قابل مقایسه با سایر وزارتخانه هاست، وضعیت کارکنان این وزارتخانه وضعیت نامشخص است و برخی از کارکنان آن بعد از 25 سال هنوز به صورت قراردادی کار می کنند آیا نباید به وضعیت آنها سروسامان داده شود.
وی تصریح کرد: انجمنهای هنری که در دولت قبل منحل شده بود نیاز به ساماندهی دارد و با اعتبارات فرهنگی قطره چکانی نمی توانیم مشکلی را از حوزه فرهنگ حل کنیم.
در هیچ مرجعی حتی یک برگ حکم علیه وزرای پیشنهادی دولت صادر نشده
مجتبی ذوالنوری، نماینده قم در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با صالحی امیری وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: وزرای معرفی شده فیلترهای قانونی را طی کرده اند و میزان قانون است، اگر مشکلی داشته باشند مجاری قانونی باید از انتخاب آنها جلوگیری می کرد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در هیچ مرجعی حتی یک برگ حکم علیه وزرای پیشنهادی دولت صادر نشده و وجود ندارد، خاطرنشان کرد: باید منطق در جلسه حاکم باشد و با بیان یک بام و دو هوا نمی توانیم قضاوت کنیم.
وی با بیان اینکه برخی می گویند اگر وزارتخانه ای سه ماه بدون وزیر بماند فشن می شود، اظهار داشت: در این مدت سرپرست می تواند مسئولیت های وزیر را انجام دهد و دولت نیز می تواند گزینه های بعدی خود را به مجلس همین فردا معرفی کند بنابراین این منطق نمی تواند درست باشد.
ذوالنوری با بیان اینکه برخی تغییر در سه وزارتخانه را نشانه ولایتمداری می دانند، اظهار داشت: باید توجه داشته باشیم که از نظر مقام معظم رهبری معیشت و اقتصاد جامعه اولویت اول است و اگر در ایجاد و بهبود اقتصادی کشور اقدام کنیم منافاتی با ولایتمداری ندارد.
ذوالنوری با بیان اینکه صحبت های مخالفان به معنای نفی گذشته درخشان وزرای پیشنهاد نیست و خدا به آنها اجر می دهد، تصریح کرد: طبق بیانات امام راحل میزان حال فعلی افراد است بنابراین امروز باید افراد را متناسب با نیازها و ضرورت های روز بسنجیم.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلام با بیان اینکه اگر در جریان بررسی برای دادن رای اعتماد به وزرای پیشنهادی حرفی زده می شود به معنای نفی خدمات درخشان آنها نیست، اظهار داشت: این منطقی نیست که به خاطر سوابق خوب افراد وضعیت حال آنها را نادیده بگیریم و این منطق از نظر شرعی و تاریخی مقبول نیست.
وی با اشاره به حضور وزرای پیشنهادی در جلسه فراکسیون روحانیون مجلس گفت: در آن جلسه نامه ای را مطرح کردیم که در دوران فتنه صالحی امیری به همراه 8 نفر دیگر نوشته و امضا کرده اند، این نامه 30 خرداد 88 خطاب به وزیر اطلاعات نوشته شده است در حالی که مقام معظم رهبری 21 خرداد همان سال در خطبه های نماز جمعه مواضع خود را درباره فتنه و فتنه گران اعلام کرده اند بنابراین نامه وی پس از بیانات مقام معظم رهبری نوشته شده است.
ذوالنوری ادامه داد: صالحی امیری در جلسه دیروز ادعا کرد در آن نامه تعرضی بر ولایت و تاییدی بر فتنه نبوده است و از فتنه گرها دفاع نکرده ایم در حالی که پس از بررسی نامه مشخص شد ادعای صالحی امیری صحت ندارد.
وی تصریح کرد: سکان وزارتخانه ای که در دین و فرهنگ مردم تاثیرگذار است باید به دست کسی باشد که مبانی محکمی داشته باشد و این در حالی است که وی در یک جلسه دو رویکرد متفاوت و متناقض با هم را در پیش گرفته است.
نماینده مردم قم در مجلس با بیان اینکه سکوت خواص در زمان فتنه پاشیدن بذر تردید در سرزمین دل های مردم است، اظهار کرد: تا زمانی که فتنه گرها در مسیر فتنه قرار دارند و خواص اهل حق مواضع خود را در برابر فتنه مشخص نمی کنند، فتنه وجود دارد.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در بیانات تیرماه سال جاری تأکید کردند: در شرایط فتنه نباید سخن، سکوت، اقدام و حتی نوع نگرش موجب تقویت فتنه شود و فرمودند مواضع من درباره فتنه 88 همان است و بر روی این موضوع حساس هستم.
وی تصریح کرد: در چنین شرایطی چرا انتظار داریم موضوع فتنه را نادیده بگیریم و می خواهیم روی چه سرپوش بگذاریم، چرا داریم از حقایق فرار می کنیم؟
ذوالنوری با بیان اینکه در زمان فتنه سران نظام سلطه از فتنه گران حمایت کردند و در چنین شرایطی چگونه می توانیم سکوت کنیم، خاطرنشان کرد: در دوران فتنه کدام رسانه فتنه را سراغ داریم که تمام قد در کوبیدن انقلاب و دفاع از فتنه فعالیت نکرد؟ چرا این رویکرد را به اندازه اعتراض انتخاباتی پایین می آوریم؟
وی با بیان اینکه وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی وزارت ارشاد و اسلامیت است، تصریح کرد: تحصیلات صالحی امیری با ماموریت ها و اهداف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هیچ سنخیتی ندارد و وی تا پایان سال 83 در وزارت اطلاعات خدمت کرده است و پس از آن نیز در بخش های اقتصادی فعالیت داشته بنابراین وی تخصص و تجربه فرهنگی برای اداره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را ندارد.
صالحی امیری دانش سیاسی و سیاست گذاری فرهنگی در وزارت فرهنگ را دارد
محمدرضا تابش، نماینده ارکان در مجلس شورای اسلامی در موافقت با صالحی امیری وزیر پیشنهادی وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نامه منتسب به صالحی امیری در فتنه 88 را منتشر کنید تا نمایندگان مجلس خود در این باره قضاوت کنند.
نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رواج فرهنگ و ارشاد اسلامی، رشد فرهنگ اسلامی و گسترش فرهنگ از جمله رویکردهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و با توجه به این اهداف و گستردگی فعالیت ها و انتظارات مردم و ویژگی های فردی صالحی امیری وی دانش سیاسی و سیاست گذاری فرهنگی را در این وزارتخانه دارد.
تابش با بیان اینکه شناخت جریان های فرهنگی موثر بر جامعه و برنامه ریزی فرهنگی با تکیه بر ارزش ها از ویژگی های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است، تصریح کرد: صالحی امیری دانش سیاسی و سیاستگذاری فرهنگی در این حوزه را دارد.
وی با اشاره به اینکه برنامه های صالحی امیری در حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیانگر شناخت وی از این حوزه و شناخت وی از قوانینی است که متاثر از آنها برای فرهنگ و هنر برنامه ریزی می شود، اظهار داشت: توجه به مبانی فرهنگی نظری که منبعث از اندیشه های مقام معظم رهبری و اهتمام به برنامه های کلان فرهنگی است از دیگر مولفه هایی است که در برنامه های وزیر پیشنهادی دولت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهود است.
تابش ادامه داد: صالحی امیری، تعامل و هماهنگی با دستگاه های فرهنگی و نهادهای صنفی و فرهنگی را جزو تکالیف خود برای تعالی فرهنگ و هنر کشور دانسته است و همچنین حرکت بر محور قانون و عدالت و نگاه خلاقانه به هنر و فرهنگ را محترم شمرده است.
نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وی برای صیانت از فرهنگ دینی و ملی، اصلاح ساختار نظام مدیریتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دیگر برنامه های وی است که به عنوان شاخصه مثبت تلقی می شود.
وی با بیان اینکه فردی که پیشینه کار فرهنگی داشته باشد و به امنیت فرهنگی توجه کند می تواند در حوزه سیاستگذاری و برنامه ریزی فرهنگ کشور موفق عمل کند، خاطرنشان کرد: امنیت فرهنگی زیربنای توسعه فرهنگی و اجتماعی و سیاسی کشور را رقم می زند.
وی با بیان اینکه سرمایه فرهنگ و هنر اسلامی گری است، خاطرنشان کرد: وزیر پیشنهادی دولت با خوش سلیقگی، علاقه مندی به کتاب و موسیقی، تخصص، توان مدیریتی، ادب، فروتنی می تواند در مجموع امنیت نظر فرهنگیان و هنرمندان را تامین کند.
وی با اشاره به سابقه خوب صالحی امیری در کسوت ریاست کتابخانه ملی گفت: وی به عنوان فردی متعهد و توانمند می تواند برنامه های فرهنگی و هنری و اسلامی متناسب با ارزش ها را به منصه ظهور برساند و شاهد تحول خوبی در این حوزه خواهیم بود.
هیچ شائبه ای در نامه منتسب به صالحی امیری در فتنه ۸۸ وجود ندارد
محمد آشوری تازیانی، نماینده بندرعباس، حاجی آباد و قشم در موافقت با صالحی امیری وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ملاک و معیار برخورد همه ما در برخورد با رای اعتماد منطق قانون است و باید در چهارچوب حق و عدالت و انصاف مخالفت خود را اعلام کنیم.
نماینده بندرعباس، حاجی آباد، قشم و ابوموسی در مجلس گفت: قانون یک ملاک اساسی کار نمایندگان است و در کنار آن ارایه اسناد کلام نمایندگان را تایید می کند و اگر منطق گفت و گو بر جلسات ما حاکم باشد در منطق سلبی خود اسنادی ارایه می دهیم و موافقان نیز مدارک ایجابی خود را ارایه خواهند داد.
وی با اشاره به سه مولفه اساسی منطق ارزشگذاری و ارزیابی نمایندگان در دادن رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی اظهار داشت: ارایه برنامه ها، سابقه فعالیت و اقدامات مدیریتی آنها و عملکرد و نقد برنامه ها از مولفه هایی است که در ارزیابی مورد توجه است.
آشوری افزود: نمایندگان به نقد برنامه، مسایل شخصی و برنامه های پیشنهادی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداختند اما در باب عملکرد هیچ کدام پیشینه وی را مطرح نکردند بنابراین ضروری است که همه به این نکات توجه کنید.
وی با بیان اینکه همه ما معتقدیم حال فرهنگ کشور خراب است اما چرایی آن را نمی دانیم، خاطرنشان کرد: دغدغه اساسی و نقشه راه حرکت در مسیر درست است و این در حالی است که در حوزه فرهنگ مثل سایر حوزه ها دچار فرافکنی هستیم.
آشوری ادامه داد: ارایه خدمات فرهنگی به یک وزارتخانه خاص منحصر نیست و اگر بخواهیم در حوزه فرهنگ و هنر کشور فعالیت کنیم باید در جهت رفع دغدغه های اساسی گام برداریم و گفتمانی که رییس جمهوری اعلام کرده یعنی رفع مشکلات در این مسیر گام برداریم.
وی با اشاره به نامه ای که منتسب به صالحی امیری در فتنه 88 است، خاطرنشان کرد: در مورد این نامه باید به این موضوع اشاره کنم که وی نامه دومی نیز نوشته اند که در آن بیانات مقام معظم رهبری را مبنای حرکت قرار داده اند و این سند در کنار نامه مذکور قرار دارد و قابل استناد است بنابراین هیچ شائبه ای از نظر نوشتن این نامه وجود ندارد.
صالحی امیری: در راستای دغدغه های دین مراجع و رهبری گام برمی دارم
سیدرضا صالحی امیری، وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه نوبت بعدازظهر امروز سه شنبه 11 آبان و در دفاع از برنامه پیشنهادی خود برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فرهنگ به مثابه اکسیژن در فضای جامعه ایران است و فرهنگ چشمه ای جوشانی است که همه انسانهای تشنه می توانند در مسیر سیراب شوند.
وی اظهار کرد: ما از فرهنگ سخن می گوییم در حالیکه فرهنگ 4 میوه انسجام، شخصیت سازی، هویت بخشی و سازگاری را به دنبال دارد و جامعه فرهنگی جامعه ای است که در آن انسجام مشاهده می شود و در آن انسانها با یکدیگر سازگاری دارند.
وی با اشاره به این سخن رهبری فرمودند که فرهنگ هویت ساز یک ملت است اظهار داشت: ارزشها فرهنگ رو و معنای حقیقی یک ملت است و همه چیز مترتب به فرهنگ است.
وی با تاکید بر اینکه فرهنگ حاشیه و ذیل اقتصاد و سیاست نیست بلکه اقتصاد و سیاست ذیل فرهنگ است گفت: نمی توانیم فرهنگ را از فضاهای دیگر منفکر کنیم چرا که فرهنگ هم بستر و هم مقصود و هم هدف است.
وی با اشاره به مطالعات 20 ساله خود در حوزه فرهنگ خاطرنشان کرد: بنده برای اولین بار نگاه نرم افزاری وارد تصمیمات فرهنگی کردهام و با تاسیس 10 مرکز مطالعاتی تلاش کرده ام نگاه اندیشمندان هنر و رسانه را در تصمیمات فرهنگی دخیل کنیم و اولین بار قدرت نرم را در عرصه فرهنگ تئوریزه کردیم.
وی با اشاره به سابقه همکاری دو ساله خود در شورای عالی امنیت ملی و همچنین 8 ساله خود در مجمع تشخیص مصلحت نظام با آقای روحانی و در محافل فرهنگی گفت: ما توانستیم برای اولین بار گفتگوی فرهنگی را در کشور نهادینه کنیم و خداوند را شاکرم که عمر خود را در این راه گذاشتهام و به نمایندگان وعده می دهم اگر به بنده اعتماد کنند و تصدی این وزارتخانه را به بنده بسپارند تا عمری دارم خدمتگذار فرهنگ و هنر این سرزمین خواهم بود و اگر هم اعتماد نکنم باز هم در خدمت فرهنگ این سرزمین خواهم بود.
وی با اشاره به اینکه 23 آسیب را در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شناسایی کرده ام گفت: بنده شناخته به حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی دارم و قطعا بهتر می توانم مشکلات این حوزه را حل کنم.
وی تصریح کرد: ما در نظام فرهنگی زیست می کنیم و نظام فرهنگی مجموعه ای از ساختارها و روابط حاکم بر این سیستم است و در این نظام یک گفتمان قالب است و آن گفتمان مقام معظم رهبری است که ذیل این گفتمان، گفتمان آقای روحانی که همان گفتمان عدالت است نیز وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه گفتمان اعدال دولت یازدهم بر اعتدال فرهنگی، عقلانیت فرهنگی و دیانت فرهنگی استوار است گفت: روح فرهنگی در جامعه ایران باید دینی باشد و همه حوزه های فرهنگی باید دین را پاس بدارند و این یک قانون عام برای همه است و هیچ کس نمی تواند از مرزهای دینی و شرعی ما عدول کند.
صالحی امیری تصریح کرد: ما در نظام فرهنگی زیست می کنیم که یک ضلع آن شورای عالی انقلاب فرهنگی و ضلع دیگر آن مجلس است و ما نباید نظام سلیقگی را در کشور با ثبات کنیم چرا که یک ضلع علما مساجد و کانونهای دینی است و ضلع دیگر آن دانشگاه آزاد اسلامی و آستان قدس و شهرداری است و ضلع دیگر آن نهادهای عمومی و مردم است و وزیر باید بداند که در سرزمینی می آید که دیگران هم حقیقت هستند و هم واقعیت و باید تعامل و سازگاری را در دستور کار قرار دهد.
وی با بیان اینکه ما باید در این سرزمین دیگران را ببینیم و با آنها وارد تعامل شویم گفت: اولین کاری که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام می دهیم ایجاد ثبات و آرامش در محیط فرهنگی است، هیچگاه در بستر اغتشاش و تنش توسعه شکل نمی گیرد همه باید بدانیم که چه اصلاح طلب و چه اصولگرا و چه معتدل همه زیر سقف ولایتمداری و اعتدال گرایی هستند و همه باید با هم زیست داشته باشند و از این منظر باور دارم که نباید سیاست در حوزه فرهنگ وارد شود.
وی با بیان اینکه غیرسیاسی کردن حوزه فرهنگ در راس کارهایم قرار می دهم گفت: لازمه انسجام و تعامل این است که ما با هم گفتگو و تعامل داشته باشیم چرا که بدون درک یکدیگر نمی توانیم تعامل کنیم و مهمترین راهبرد من انسجام در حوزه فرهنگی است.
صالحی امیری تصریح کرد: همه اقوام ایرانی واقعیتهای این سرزمین هستند و ما باید تنوع فرهنگی را در کشور به رسمیت بشناسیم و همه این فرهنگها در ذیل فرهنگ ایرانی زیست می کنند.
وی با تاکید بر اینکه ما اصل 15 قانون اساسی و بحث تنوع فرهنگی را به رسمیت می شناسیم گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید تنوع فرهنگی و خرده فرهنگها را تقویت کند.
وی با اشاره به برخی انتقادات مخالفان نسبت به اینکه تحصیلات وی ربطی به حوزه فرهنگ ندارد گفت: بنده حوزه مطالعاتی ام تنوع و انسجام فرهنگی در ایران است اگر رشته مدیریت فرهنگی نمی تواند دستگاه فرهنگی کشور را اداره کند چه کسی می خواهد این کار را انجام دهد اگر بنده 20 سال در این حوزه قدم زده ام و از بنیانگذاران این رشته هستم نمی توانم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشم پس چه کسی می تواند این وزارتخانه را اداره کند.
وی با اشاره به دغدغه های رهبری در مورد بحث ولنگاری فرهنگی و نفوذ فرهنگی دشمن گفت: من معتقدم لیبرالیسم فرهنگی مبتنی بر فمینیسم و اومانیسم است این در حالی است که اندیشه دینی ما مبتنی بر شرعیت و وحدانیت است و از این منظر قطعاً پاسداری از مرزهای دینی و رفع دغدغه های دینی علما و مقام معظم رهبری وظیفه دستگاه فرهنگی کشور است.
صالحی امیری بیان کرد: بنده معتقد به برگزاری همایش و سخنرانی دراین حوزه نیستم بلکه یک ساختار ایجاد می کنم و گزارش آن را به مجلس ارایه میدهم و حوزه کانونهای فرهنگی و دینی در کشور را تقویت و از حوزه قرآنی و دینی در کشور حمایت می کنم.
سیدرضا صالحی امیری، وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود در جلسه امروز سه شنبه 11 آبان در صحن علنی گفت: من مدیرگروه نشستهای فرهنگی در کشور هستم اصحاب فرهنگ و مدیریت فرهنگی در سراسر کشور بنده را می شناسند و این نکته ای که می تواند پشتوانه بنده در خدمت این وزارتخانه باشد.
وی افزود: این موضوع را از روی باور می گویم که رهبری دغدغه فرهنگی دارند و بارها در سخنان خود گفته اند نفوذ فرهنگی مقاومت فرهنگی و همیشه این موضوع را به مسئولان گوشزد کرده اند.
وی با بیان اینکه معتقد به لیبرالیسم فرهنگی نیستم خاطرنشان کرد: زیرا لیبرالیسم فرهنگی مبتنی بر سکولاریسم و فمنیست است در حالیکه ارزشهای فرهنگی ما مبتنی بر نظام دینی و اعتقادی ماست و پاسداری از مرزهای دینی و رفع دغدغه های نظام وظیفه قطعی دستگاههای فرهنگی است.
وی تاکید کرد: بنده در وزارت ارشاد ساختاری ایجاد می کنم تا گزارشها به مجلس ارایه شود و به حوزه دینی و قانونهای فرهنگی توجه ویژه خواهم داشت و همچنین باید به حوزه قرآنی و دینی نیز توجه داشته باشیم.
وی با بیان اینکه به صورت عملیاتی برنامه های خود را در سراسر نظام فرهنگی اعمال می کنم افزود: ایجاد سازوکار برای امر فرهنگ ضروری است در حالیکه نظام تولید و ترویج مسایل فرهنگی ما به سامان نیست ما در این زمینه نیازمند الگو هستیم تا بدانیم به چه میزانی تولید کنیم نمی توانیم افکارسازی کنیم باید نیازهای جوانان را درک کنیم و این نیازها را به سمت اهداف متعالی هدایت کنیم تقابل راه حوزه فرهنگ نیست بلکه این مسیر از طریق تعامل و نگاه محبت آمیز به تعالی فرهنگی خواهد بود زیرا با انسان مواجه هستیم و انسان مجموعه ای از اخلاق و عاطفه است.
وزیر پیشنهادی ارشاد اظهار کرد: در حوزه فرهنگی چند اصل دنبال می کنیم اول بحث فردی این جامعه باید در حوزه اخلاقی تقویت شود ما الزاماً باید در حوزه اخلاق فردی کار کنیم صداقت، پاکدستی، همگرایی، همنوایی از اصول اخلاقی اسلامی و ایرانی است.
صالحی امیری ادامه داد: ما منابع عظیم انسانی در حوزه فرهنگی داریم و آنگونه که باید آن را بکار نگرفتهایم در حوزه اقتصاد مقاومتی بنده کتابی را نوشتهام تنها راه ممکن برای رسیدن به این نتیجه استفاده از ابزار فرهنگ برای گفتمان سازی است. باید این موضوع از سطح دولت به جامعه و مردم منتقل شود.
وی در مورد اقتصاد فرهنگ گفت: گزارش اقتصاد فرهنگ در دنیا 820 میلیارد برآورد شده است که از این رقم سهم آمریکا 80 میلیارد است و سهم ما کمتر از ده میلیون دلار اعلام شده است در حالیکه ظرفیت هنر و فرهنگ سینما و انیمیشن و صنایع دستی در سطحی است که می تواند جایگزین صادرات نفت شود.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: برای رسیدن به نتیجه باید یک برنامه استراتژیک کلان در دستور کار قرار گیرد بنده در بودجه سال 96 از جناب نوبخت خواهم خواست که بسترسازی و سرمایه گذاری در عرصه فرهنگ آغاز شود ما در حوزه نقاشی در ایران در منطقه اول هستیم و می توانیم با صنعت فرهنگ در این زمینه اشتغال ایجاد کنیم و هم نیازهای شغلی را پاسخگو باشیم.
وی ادامه داد: گردش مالی هنرهای فرهنگی 56 میلیارد دلار است و مردم ما توجه خاص به این موضوع دارند و این امر می تواند به وضعیت معیشتی و شغلی فرهنگیان و سینماگران تاثیر مثبتی بگذارد باید سامان بخشی به معیشت شغلی فرهنگیان و اصحاب رسانه و فرهنگ در دستور کار قرار گیرد.
وی با بیان اینکه بنده به مسایل فرهنگیان و هنرمندان توجه جدی خواهم کرد گفت: گسترش تعاملات فرهنگی برای شناخت ارزشهای فرهنگی در کشور ضروری است بنده در یک دهه قبل کتاب دیپلماسی فرهنگی را نوشته ام و بیشتر رایزنهای فرهنگی که به کشورهای دیگر اعزام می شوند از شاگردان بنده بوده اند آنچه من تقاضا می کنم گفتگوست.
وی با اشاره به ضعف در حوزه کتاب و کتابخوانی در سطح کشور گفت: وضع کتابخوانی و کتابخانه ها در کشور خوب نیست و نهاد کتابخانه در عصر و هرج است روستاهای ما در حوزه کتاب مشکل دارند و کتابخوانی در ایران کمرنگ است این موضوع نیازمند عزم ملی است.
وی با اشاره به کاهش تصدی گری در حوزه ارشاد و ضرورت توجه به این موضوع افزود: این امر از طریق نهادهای صنفی و مردمی دنبال خواهد شد.
وی با بیان اینکه مخاطب بنده در حال حاضر هیئت رییسه هستند گفت: مجلس در راس امور است و این کلام متعلق به امام و رهبری است و همگان موظفند تا از منظر تعامل حداکثری با مجلس و نمایندگان و در راس آنها وزارت ارشاد همکاری کنند.
وی گفت: معیار حرکت من اخلاق است بنده هرگز به اموال مردم دستبرد نخواهم زد و هرگز رای جمعی را به رای فردی ترجیح نمی دهم.
نظر شما