به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، دستگیری عوامل اصلی هنجارشکنی در پاسارگاد فارس، جریمه قاچاقچیان دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال، مبارزه با تروریسم نیازمند تعاملات سیاسی، دستگیری مجدد ۲ متهم مروج فساد و ابتذال جنسی برخی از سرتیترهای اخبار قضایی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
عوامل اصلی هنجارشکنی در پاسارگاد فارس دستگیر شدند
علی صالحی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان فارس در گفتوگو با روابط عمومی دادستانی کل کشور از دستگیری عوامل اصلی هنجار شکنی در تجمع روز جمعه در پاسارگاد فارس خبر داد و گفت: اقدامات این افراد پیش از این از سوی دستگاههای امنیتی، اطلاعاتی و انتظامی مورد رصد قرار گرفته بود.
وی افزود: پس از انجام تحقیقات لازم، لیدرها و سرشاخههای اصلی این تجمع که به سردادن شعارهای هنجارشکنانه و ضدارزشها اقدام کرده بودند، دستگیر شدند.
دادستان شیراز خاطرنشان کرد: برای این افراد پروند قضایی تشکیل شده و وفق مقررات برخورد قضایی لازم با آنها صورت خواهد گرفت.
قاچاقچیان دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال جریمه شدند
نجیم حسینی، مدیر کل تعزیرات حکومتی کردستان، افزود: پس از انجام مراحل دادرسی و بررسی های کارشناسی پرونده های محموله های 872 هزار و 200 نخ سیگار، کفش و پوشاک خارجی قاچاق در شعب ویژه قاچاق کالا و ارز استان، تخلفات محرز و علاوه بر ضبط کالاهای مکشوفه، عوامل قاچاق جمعا به پرداخت 2 میلیارد و 308 میلیون ریال جریمه نقدی در حق صندوق دولت و همچنین مصادره دو دستگاه خودروی پژو پارس و وانت بار حامل کالاها محکوم شدند.
بانک ها با پشتوانه هوا و نه تولید ملی نقدینگی میسازند
محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت.
این نوشته به شرح زیر است.
بانکهای ایران از مسیر بانکداری و کمک به رونق اقتصاد خارجشدهاند! آنها با پشتوانه هوا و نه تولید ملی نقدینگی میسازند.
دولت، بانک مرکزی و مجلس یا متوجه انحراف بانکها از ضوابط و کارکرد واقعی بانکها نیستند و یا اقتدار لازم را جهت برخورد و نظارت بر بانکها ندارند. بانکها نباید ورشکستگی خود را به مردم و به اقتصاد ملی تحمیل کنند. کسب درآمد و سود بانکها، از مسیر مشارکت واقعی و کمک به تولید ملی باید باشد.
جریمه پنج میلیارد ریالی شرکت حمل و نقل مختلف در کرمانشاه
داریوش جودکی، مدیر کل تعزیرات حکومتی کرمانشاه، گفت: پس از انجام مراحل دادرسی و بررسی های کارشناسی پرونده شرکت حمل و نقل در شعبه ویژه قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی استان ، تخلف عدم ارائه گزارش خروج تانکر سوخت محرز و مدیر عامل این شرکت به پرداخت 5 میلیارد و 752 میلیون و 686 هزار و 600 ریال جریمه در حق صندوق دولت محکوم شد.
مبارزه با تروریسم نیازمند تعاملات سیاسی است
آیت الله آملی لاریجانی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ایران و عراق دو کشور همسایه با پیوندهای عمیق تمدنی، فرهنگی، دینی، سیاسی و اقتصادی هستند تصریح کرد: به نظر میرسد که کشورهای دارای اهداف مشترک، خصوصا در فضای امروز منطقه میتوانند با مراوده و تعامل هر چه بیشتر بر نقشههایی که کشورهای سلطه و اذناب منطقهای آنها طراحی میکنند، فائق آیند.
رئیس دستگاه قضا، عراق را کشوری مقتدر و متین در برخورد با تروریسم توصیف کرد و با ابراز خرسندی از پیروزیهای اخیر این کشور افزود: ایران خواهان یک عراق مستقل، توانمند، مقتدر و یکپارچه است و وجود چنین کشوری در همسایگی ایران، فرصت مغتنمی برای جمهوری اسلامی است.
آیتالله آملی لاریجانی اظهار کرد: مبارزه با تروریسم در منطقه باید با تعامل و همفکری کشورهای دارای علائق مشترک پیش برود و بهترین کار در این زمینه، تعاملات سیاسی و همکاری در تمام سطوح از جمله در زمینههای امنیتی و در صورت لزوم، نظامی است.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به دعوت رسمی رئیس دستگاه قضایی عراق برای سفر به این کشور، از همتای عراقی خود قدردانی کرد و در تشریح برنامههای سفر خود و هیات همراه گفت: 4 قرارداد مهم شامل معاهدات مربوط به استرداد مجرمین، انتقال محکومان، معاضدت قضایی و یک تفاهمنامه در دستور کار است. تفاهمنامه مذکور نیز در زمینه همکاریهای حقوق بشر در سطوح بینالمللی، آموزش قضات و جهات دیگر است که امیدواریم به امضا برسد.
آیتالله آملی لاریجانی افزود: دیدار با مقامات عراق از جمله رئیسجمهور، نخستوزیر و رئیس پارلمان این کشور و همچنین ملاقات با علمای بزرگ از دیگر برنامههای پیشبینی شده برای این سفر است.
رئیس قوه قضاییه در پایان خاطرنشان کرد: عراق، دارای ویژگی و خصیصهای است که هیچ یک از دیگر کشورهای همسایه ایران دارای این امتیاز نیست و آن وجود مشاهد ائمه اطهار (ع) است که قبله آمال همه محبان و مشتاقان است و زیارت این مشاهد، خود یک هدف به شمار میرود. امیدواریم همگی از انوار الهی این مشاهد مشرفه بهرهمند شویم و دعاگوی هموطنان عزیز در این سفر باشیم.
هیئت عالی قضایی به ریاست آیت الله آملی لاریجانی به عراق سفر می کند
حسن رحیمی مدیرکل روابط عمومی و تشریفات قوه قضاییه اظهار کرد: رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران به دعوت رئیس شورای عالی قضایی عراق به این کشور سفر می کند.
رحیمی افزود: در این سفر آیت الله آملی لاریجانی در دیدار با رئیس شورای عالی قضایی عراق در خصوص راههای گسترش مراودات حقوقی و قضایی میان دو کشور ایران و عراق گفتگو خواهد کرد.
وی ادامه داد: دیدار با رئیس جمهور، نخست وزیر و رئیس مجلس کشور عراق نیز از دیگر برنامه های سفر رئیس قوه قضاییه به عراق خواهد بود.
مدیرکل روابط عمومی و تشریفات قوه قضاییه همچنین از دیدار آیت الله آملی لاریجانی با علما و مراجع نجف در این سفر خبر داد.
لازم به ذکر است تعدادی از مسئولین عالی قضایی، رئیس قوه قضاییه را در این سفر همراهی می کنند.
دستگیری مجدد ۲ متهم مروج فساد و ابتذال جنسی
پنجمین نشست دادستانی تهران در حوزهی آسیبهای اجتماعی با موضوع عفاف و حجاب، روز چهارشنبه پنجم آبان ماه با حضور سردار ساجدی نیا فرمانده پلیس تهران، برخی معاونان دادستان، تعدادی از فرماندهان پلیس اخلاقی ناجا و نمایندگان دستگاه های اجرایی، به ریاست دادستان تهران برگزار گردید.
دادستان تهران موفقیت در حوزه عفاف و حجاب را مستلزم توجه به برخی نکات دانست که اولین آن توجه به نقش خانواده است.
جعفری دولتآبادی با اظهار این که تشکیل خانواده نخستین مرحلهای است که باید به آن توجه شود، اظهار داشت: این ضرورت از آن جهت است که انسان ها در بستر خانواده رشد و پرورش مییابند.
وی تحقق سیاست تحکیم خانواده را از طریق سه محور ازدواج صحیح، آسان و پایدار تبیین نمود و برخی مشکلات موجود را در این سه مقوله تشخیص داد و افزود: امروزه ازدواجها آسان رخ نمیدهد؛ برخی ازدواجها سنجیده و صحیح شکل نمیگیرد و لذا چنین خانوادهای پایدار نخواهد بود؛ به نحوی که برخی مدعی شده اند تعداد زیادی از ازدواجها به طلاق میانجامد.
نکته دیگری که مورد تاکید دادستان تهران قرار گرفت، نقش آموزش و پرورش در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب بود. وی در این زمینه اظهار کرد: بعد از خانواده، مهمترین نهادی که میتواند مسئله عفاف و حجاب را نهادینه کند، آموزش و پرورش است، امیدواریم در دوره جدید و پس از معرفی وزیر جدید، به بحث عفاف و حجاب در پیش دبستان، دبستان و دبیرستان مورد توجه قرار گیرد.
دادستان تهران تاکید کرد: اگر بحث عفاف و حجاب در همه سطوح آموزشی نهادینه شود، برخی مشکلات کنونی برطرف خواهد شد.
وی به عنوان عامل سوم در امر عفاف و حجاب، تبلیغات شهری را مورد توجه قرار داد.
جعفری دولت آبادی با انتقاد از تبلیغات فضای شهری تصریح کرد: متاسفانه فضای شهری خالی از رنگ و بوی عفاف و حجاب است و بیشتر به سمت مصرف گرایی و تجمل گرایی نمود دارد.
وی به نقش تبلیغات شهری در گسترش فرهنگ عفاف و حجاب اشاره کرد و گفت: برای تغییر در فضای شهری باید شیوه و محتوای تبلیغات شهری تغییر یابد که در این زمینه نقش دستگاهها و نهادهای فرهنگی بسیار مؤثر است.
دادستان تهران با انتقاد از مصرفگرایی و تجملگرایی، برونرفت از چنین آسیبی را منوط به توجه به نقش جامعه در تربیت و پرورش انسانها دانست.
جعفری دولتآبادی نقش دستگاهها به ویژه فعالان حوزهی فرهنگ در موضوع عفاف و حجاب را، نقشی بیبدیل خواند و با خاطر نشان کردن این امر که عفاف و حجاب مستلزم برنامه و اقدامات ریشهای و مداوم است، به نقش دستگاههای فرهنگی در این موضوع اشاره کرده و افزود: طبق برخی آمارها، 36 دستگاه و سازمان قریب به 6 هزار میلیارد تومان بودجه برای امور فرهنگی در اختیار دارند.
جعفری دولت آبادی نتیجه مهم قابل استنتاج از این امر را چنین تبیین نمود: وجوه کلانی در اختیار دستگاهها و نهادهای فرهنگی کشور قرار دارد، اما خروجی و عملکرد قابل ملاحظهای در حوزه عفاف و حجاب مشاهده نمیشود؛ این در حالی است که صرف این وجوه در جهت اجرای برنامههای مربوط ارتقاء وضعیت عفاف و حجاب میتواند موجبات تحول در وضعیت موجود را فراهم نماید.
وی افزود: اگر دستگاههای فرهنگی بخشی از بودجه و اعتبارات خود را در حوزه عفاف و حجاب هزینه کنند، تحولات مثبتی رخ خواهد داد.
وی سرمایه گذاری بر روی کودکان، نوجوانان و جوانان کشور را به عنوان آینده سازان کشور مورد تاکید قرار داد و گفت: اگر به این اقشار توجه نکنیم، مشکلات کنونی در آینده افزایش خواهد یافت.
دادستان تهران با اشاره به این که بر خلاف نظامهای سکولار، نظام دینی مسوولیت هدایت و رشد مردم را بر عهده دارد و غفلت از این موضوع قابل توجیه نیست تاکید کرد باید در حوزهی عفاف و حجاب با برنامهریزی هدفمند اقدامات مستمر و اساسی انجام گیرد.
جعفری به عنوان آخرین عامل، به نقش و آثار رفتار مسوولان اشاره کرد و با ابراز اطمینان از این که عملکرد مناسب مسوولان موجب تغییر رفتار و دیدگاه مردم خواهد شد، اظهار داشت: بخشی از مشکلات کنونی در همه حوزهها از جمله سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، به رفتار مسوولان بر میگردد.
وی با انتقاد از این که برخی مسوولان با در پیش گرفتن منش اشرافیگری، فراموش کردهاند که با همراهی و حضور مردم به مقام و منصب رسیدهاند، افزود: رفتار و عملکرد مسؤولین در نگرش مردم به موضوع عفاف و حجاب موثر است.
قطبی معاون دادسرا، در مورد اقدامات صورت گرفته بر روی برندها با اولویت پوشاک گزارشی ارایه داد و در بیان چگونگی انجام ماموریت کارگروه مربوطه، از شناسایی 288 واحد صنفی فاقد مجوزِ دارای برند خبر داد و افزود: از این تعداد 130 مغازه تابلوهای خود را جمعآوری کرده و برای متصدیان 158 فروشگاه دیگر اخطاریه ارسال شده است.
قطبی در خصوص بازرسی مامورین اتحادیه های صنفی از واحدهای صنفی فعال در حوزهی البسه، اعلام نمود که طی این اقدام 69 واحد پلمپ گردیده است.
نظر شما