به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی دادگستری استان قزوین، بیژن شیبانی بیان کرد: هدف از تشکیل شورای حل اختلاف استفاده از ابزار کارساز و انسانی با روحیه گذشت، صلح و سازش و هم کاستن از بار عظیم مراجعات مردم به دادگستری ها به منظور توسعه مشارکت مردم، رفع اختلافات محلی و حل و فصل امور در جامعه است.
وی افزود: شورای حل اختلاف به تأسی از منابع معتبر فقه شیعه و با استفاده از ظرفیت بزرگان، ریش سفیدان، سادات و افرادی که تأثیرگذار در منطقه هستند، بسیاری از دعاوی و پروندههای ارجاعی به این شورا را مصالحه می دهند.
رئیس شوراهای حل اختلاف استان قزوین اضافه کرد: شوراهای حل اختلاف با رسیدگی به پرونده ها، در کاهش ورودی پرونده ها به دادگستری موثر هستند که با کاهش پرونده ورودی به دادسرا و دادگستری، می توان به پرونده های مانده سال های قبل رسیدگی کرد و آمار مختومه را افزایش داد که این امر با وجود شوراهای حل اختلاف میسر است.
وی افزود: کاهش مراجعه به محاکم قضایی، رفع اختلافات محلی و فصلی به صورت کدخدا منشی، جلوگیری از اطاله دادرسی، حفظ شخصیت ارباب رجوع و اشاعه فرهنگ صلح و سازش از مزایای این شوراهاست.
شیبانی خاطرنشان کرد: شورای حل اختلاف در سالهای اخیر نقش ویژه ای را در کاهش مراجعه به محاکم قضایی و در نتیجه افزایش سطح رضایت عمومی ایفا کرده است.
وی اعلام کرد: موجودی پرونده های شوراهای استان قزوین در ابتدای سال 5 هزار و 833 پرونده بوده است که طی شش ماهه نخست سال جاری 32 هزار و 901 پرونده نیز به این تعداد افزوده شده است که تا پایان شهریور ماه 31 هزار و 353 پرونده مختومه شده است.
رئیس شورای های حل اختلاف استان قزوین عنوان کرد: از پرونده های مختومه 21 هزار و 129 پرونده قابلیت سازش داشته است که 6 هزار و 767 پرونده مصالحه شده است.
وی تصریح کرد: از این تعداد 24 هزار و 33 پرونده هم با صدور رأی مختومه شده و مانده پرونده ها در پایان شش ماهه نخست سال جاری 7 هزار و 381 پرونده است.
شیبانی یادآور شد: بیشترین سازش ها در مدت مذکور به ترتیب با 70 درصد در ضیاء آباد، 69 درصد در اسفرورین، 63 درصد در الموت شرقی و 60 درصد در الموت غربی است.
نظر شما