کُندی حرکت ما در مسیر ظهور ناشی از جدی نگرفتن عاشورا است

خبرگزاری شبستان: بهترین راه ایجاد جامعه منتظر و بسترسازی برای ظهور، احیاء و تقویت و رونق دادن به مجالس عزاداری امام حسین(ع) است. زندگی حسینی یعنی زندگی مهدوی داشتن و فهم عاشورا یعنی بسترسازی برای ظهور.

به گزارش گروه مهدویت خبرگزاری شبستان، عاشورا از همان ابتدا دارای آرمان مشترک با مهدویت بوده است. اگر حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام فرمودند: «خرجت لطلب الاصلاح فی امة جدیِّ» امام زمان عجل الله تعالی فرجه نیز برای اصلاح جهان قیام می کنند. بنابراین، در اهداف، مبانی و مقصد بین ظهور و نهضت حسینی کاملا شباهت وجود دارد. از این رو، در آستانه اربعین حسینی این وجوه شباهت در گفت وگو با کارشناسان بررسی شده است که مشروح آن از نظرتان می گذرد:

 

حجت الاسلام محمدصادق کفیل، معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد حضرت مهدی موعود علیه السلام نفس عزاداری برای امام حسین علیه السلام را، یک حرکت مهدوی می داند و می گوید: شاید بتوان گفت که هیچ چیز به اندازه عزاداری برای امام حسین علیه السلام و حسینی شدن و شرکت در هیئات و فهم تدریجی عاشورا، به ظهور کمک نمی کند. بهترین راهکار بسترسازی برای ظهور، رونق دادن به مجالس عزای حسینی است. اگر جامعه ما ذره ای از اقیانوس کربلا را می چشید، عطش انتظارش صدچندان می شد. جامعه اگر با کربلا زندگی می کرد زندگی او مهدوی بود.

 

وی معتقد است: بهترین راهکار برای ایجاد جامعه منتظر و بسترسازی  برای ظهور حضرت ولیعصر(عج)، احیاء و پررنگ کردن و رونق دادن به مجالس عزاداری امام حسین علیه السلام است. زندگی حسینی یعنی زندگی مهدوی داشتن و فهم عاشورا یعنی بسترسازی برای ظهور. ما اگر در بسترسازی برای ظهور آرام هستیم و گام هایمان جدی نیست چون محرم را جدی نگرفته ایم. این مسئله ای است که باید جدی برای آن کار کرد.

 

حجت الاسلام کفیل در ادامه تصریح می کند: مهم ترین دلیل برای این که برخی با وجود این که امام حسین علیه السلام را تا حدی می شناختند، هدف را می شناختند و می دانستند که حق با امام(ع) است، اما همراه امام(ع) نیامدند، «خودخواهی» بود. نیامدند چون می خواستند زندگی کنند. استدلال این افراد این بود که می گفتند نمی آییم چون آمدن همراه شهادت است. می دانیم مسیر، مسیر درستی است اما دنیا و زندگی دنیا اجازه نمی دهد. بنابراین مهم ترین دلیل جدایی از امام علیه السلام خودخواهی است. خود را دیدن و سرگرم دنیا شدن. یعنی فرد می داند حق چیست؛ می داند طریق درست کدام است؛ برکات دینداری را می داند؛ ولی با دین فاصله دارد چون می گوید می خواهم با این دنیا و اهل دنیا زندگی کنم. می خواهم در میان اهل دنیا طرد نشوم.

 

کارشناس مهدوی خاطرنشان می کند: عصاره ظهور یک کلمه است که عبارت است از «تبدیل خودخواهی به خداخواهی». انسان «خودگرا» حسینی نبوده، مهدوی نیست و در ظهور نیز همراه امام(ع) نیست. انسان خودگرا نمی تواند با امام همراهی کند. یک مصداق تاریخی این ماجرا، عبید الله بن حر جعفی است. او امام حسین علیه السلام را در منزل 19 ملاقات کرد، حضرت(ع) به او فرمودند: «با ما بیا» کسی را فرستادند به دنبال او، نیامد؛ سپس شخص حضرت(ع) به دنبال او رفتند. عبیدالله گفت: می دانم مسیر شما درست است می دانم طریق همین است می دانم سعادت همین است اما نمی آیم. از او دلیل نیامدن را پرسیدند؟ گفت: می خواهم زنده بمانم و زندگی کنم.

 

شباهت ظهور و عاشورا در اهداف، مبانی و مقاصد   

این گزارش می افزاید: حجت الاسلام مجتبی کلباسی، مدیر مراکز تخصصی حوزه نیز در رابطه با نوع پیوند عاشورا با اندیشه مهدویت معتقد است که عاشورا از همان ابتدا دارای آرمان مشترک با مهدویت بوده است. اگر حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام فرمودند: «خرجت لطلب الاصلاح فی امة جدیِّ» امام زمان عجل الله تعالی فرجه نیز برای اصلاح جهان قیام می کنند. بنابراین، در اهداف، مبانی و مقاصد بین ظهور و نهضت حسینی کاملا شباهت وجود دارد.

 

وی در همین راستا می افزاید: ما گاهی یک موضوع را تنها در چهارچوب گذشته تاریخی می بینیم و مطرح می کنیم در حالی که در این زمینه، نگاه ما به آینده نیز باید هم وزن نگاه به گذشته باشد. ارتباط عاشورا و مهدویت موضوعی نیست که بخواهیم به عنوان یک مسئله جدید آن را مطرح کنیم بلکه عاشورا از همان آغاز دارای کانال های ارتباطی، تشابه، هم مسلکی و همراهی با مهدویت بوده است. به عنوان مثال در رابطه با آرمان ها؛ آرمانی که وجود مبارک امام حسین علیه السلام و اصحاب شان دنبال می کردند همان آرمان مهدوی است یعنی مبارزه با فساد و ظلم، حاکمیت عدل، حاکمیت حق و مقابله با جور و این همان عنصری است که ماهیت دعوت همه انبیاء، اولیاء و از جمله واقعه کربلا است و امام عصر علیه السلام نیز برای همین هدف ظهور و قیام می کنند.

 

مدیر مرکز تخصصی مهدویت با اشاره به شباهت مکانی و سیر حرکتی واقعه عاشورا و ظهور امام عصر علیه السلام چنین بیان می کند که از نظر مکانی نیز میان این دو شباهت وجود دارد. یعنی اگر حرکت امام حسین علیه السلام از مدینه آغاز می شود و سپس مکه و از آنجا به سوی کوفه و در نهایت به کربلا ختم می شود، وجود امام عصر(عج) نیز همین مسیر را در دوران ظهور دارند: از مدینه به مکه و از مکه به کوفه. در ادعیه و زیارات مهدوی نیز این دو موضوع به نحو شگفت انگیزی با هم عجین شده اند. به عنوان مثال در زیارت عاشورا اگر دقت کنید موضوع «امام منصور من اهل بیت محمد» مطرح شده است. یعنی بحث یاری امام زمان(ع) و بحث انتقام خون آن حضرت(ع) و درخواست اینکه همراه حضرت(ع) باشیم. این همان پیوند گذشته و آینده است.

 

حجت الاسلام کلباسی خاطرنشان می کند: عاشورا و نهضت سیدالشهداء علیه السلام در عمل نیز همواره در مسیر مهدویت حرکت آفرین بوده و نمونه آن انقلاب اسلامی و نهضت و جنبش هایی است که در سایر کشورها اتفاق افتاده که الهام گرفته از عاشورا و در مسیر مهدویت است.

 

کد خبر 585888

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha