به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی(سعید) صدوقی مازندرانی، پژوهشگر علوم حوزوی در جمع عزاداران حسینی در بیت شریف آیت الله مرتضی صدوقی مازندرانی با بيان اينكه غیر صفاتی که در ذات الهی است بقیه امور، عناوین و خصوصیات این دنیا نسبی است، عنوان داشت: نسبی بودن همه امور به جزء صفات خدا، باید در توجه و ذهنیت ما باشد.
وي با اشاره به اينكه اطلاق فقط در خدا وجود دارد، گفت: حق، علم و قدرت مطلق هستند.
حجت الاسلام صدوقي با بيان اينكه عبادت حق و وظیفه است اما اگر همین عبادت موجب تضيیع حق مردم بشود همانند نماز واجب در خانه غصبی و يا عدم بيان نيت، آن عبادت باطل مي شود، اظهار داشت: یکی از شئونی که نسبی بودن را باید در آن توجه و لحاظ کرد صفات اخلاقی است.
اين پژوهشگر علوم حوزوي با بيان اينكه صفات اخلاقی هم نسبی است، تصريح كرد: گاهی از اوقات راست گفتن بد و گاهی دروغ گویی لازم است باید ببینیم آن را ست يا دروغ كه گفته مي شود فتنه ایجاد می کند و يا نه؛ بايد ديد با یک دروغ قهر را می توان به دوستی بدل کرد ويا نه .
وي ادامه داد: همه دروغ هامصلحتی است اما دروغ مصلحتی اگر برای خودمان باشد بد است بکار گرفته بشود اما اگر مصلحت برای غیر ایجاد کند منفعت برای غیر ایجاد کند آسیبی را از دیگران برطرف کند اشکال ندارد؛ اگر زن و شوهر قهر کرده را آشتی بدهد دروغ خوب است.
حجت الاسلام صدوقي با بيان اينكه كذب در تمام صفات اخلاقی از همه پس تر است، گفت: معصوم(عليهم السلام) می فرماید: شخص تا زمانی که مبتلا به دروغ است مزه ایمان را نمی چشد، گفت: یکی از صفات اخلاقی که شاید در نگاه اول صفت خوبی نباشد ترسو بودن است بدين معني كه شجاعت نداشته باشد- با دلهره تصمیم بگیرد- آستانه خطرپذیری افراد ترسو پایین است.
وي، خوف معمولی «از تاریکی، باد و طوفان می ترسد» خوف مزموم «نشات گرفته از جهل نمی دانم چه خبراست و با ذهنیت خودم ترس راتقویت می کنم» خوف ممدوح «خوف از درک است، عظمت را درک می کند و می ترسد» را اقسام خوف برشمرد وعنوان داشت: خوف از جهل بد است و خوف از درک بسیار عالی است.
حجت الاسلام صدوقي با اشاره به اينكه در آیات قرآن آمده كه انسان بايد از خدا بترسد و اين ترس نشأت گرفته از ضرر، اکراه، ظلم و هرج نيست، افزود: در هیچ جای اسلام ظلم، هرج، اکراه و ضرر نیست و اگر شخص تشخیص موضوع داد مثلا روزه و نماز برايش مصداق ضرر شد در اين زمان محتاج تقلید نیست و مستقل از مرجع تقلید می تواند عمل کند و روزه نگيرد.
وي با بيان اينكه عمل، گفتار و رفتار عالم واقعی با احتیاط از خداست چرا كه عظمت و جایگاه خدا موجب می شود خوف ممدوح داشته باشد، گفت: خوف و ترس نعمت بزرگی است که خداوند به بندگانش ارزانی داشته، که خیرات و برکات زیادی دارد.
اين پژوهشگر علوم حوزوي با بیان اینکه وجود معصوم از فتنه و امتحان مصون است و ابتلا دارد، افزود: در زیارت جامعه کبیره آمده معصوم(علیهم السلام) ایمن از فتنه است و همچنین در زیارت خاصه حضرت زهرا(سلام الله علیها) دارد قبل از این نشئه دنیا، وجود حضرت زهرا(سلام الله علیها) امتحان شد و آن حضرت امتحان شده به این دنیا آمد.
حجت الاسلام صدوقی با اشاره به اینکه ابتلا نتیجه اش خیر است اما در امتحان و فتنه معلوم نیست نتیجه خیر حاصل بشود، گفت: فتنه ممکن است منتهی به عذاب و عاقبت به شر شود.
وي با بيان اينكه امام مفتون به دنيا نمي شود و امام امتحانش محنت نيست چرا كه امام ابتلا دارد، اظهارداشت: اتفاقات زندگی امام ابتلائات است و اولین نکته در کلمه ابتلا اینکه ابتلا همیشه عاقبت به خیر می شود.
حجت الاسلام صدوقي به آيه 15سوره تغابن (إِنَّمَا أَمْوَالُكُمْ وَأَوْلادُكُمْ فِتْنَة اموال و فرزندانتان فقط وسيله آزمايش هستند) اشاره كرد و گفت: مال و فرزند انسان را مفتون (غافل) مي كند و ممكن هر گناهي انجام بدهد.
اين پژوهشگر علوم حوزوي با اشاره به آیه 155سوره بقره« وَ لَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِّنَ الْخَوفْ وَالْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِّنَ الأَمَوَالِ وَالأنفُسِ وَالثَّمَرَاتِ وَ بَشِّرِ الصَّابِرِينَ» خاطرنشان کرد: امام حسین(علیه السلام) در قیام کربلا و واقعه عاشورا به خوف، جوع، مال، انفس و به ثمرات مبتلا شدند.
وی با بیان اینکه مبتلا می شوید تا صفت جهاد و صابرین در شما محقق بشود، افزود: درود، رحمت و هدایت خدا در ابتلا حتمی است.
حجت الاسلام صدوقي با اشاره به اينكه خوف از خدا و درک عظمت پروردگار يكي از برجسته ترين صفات امام حسين(عليه السلام) بوده، گفت: ابتلا امام حسین(عليه السلام) به موضوع خوف در دو مكان رخ داد، اول اينكه در ماه رجب امام در مسجد نشسته بودند و از دارالعماره خبر آمده كه فرماندار شهر مدینه شما را احضار کرد امام فرمود این خبر که با احضار همراه هست ممکن خبر مرگ معاویه باشد در نتیجه امام همراه چند نفر و بصورت مسلحانه در دارالعماره حاضر شدند و در ظهر عاشورا نيز امام به همراه يارانش نماز را بصورت خوف اقامه داشتند.
نظر شما