صادرات ۱۶۷ میلیون دلاری فرش به ۸۰ کشور/ مسئولان در راه اندازی موزه و نمایشگاه فرش همت کنند

خبرگزاری شبستان: رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: در هفت ماهه سال جاری  بیش از ۱۶۷ میلیون دلار صادرات  فرش به ۸۰ کشور دنیا داشته ایم که از این مقدار ۴۲ میلیون دلار به صورت مستقیم به آمریکا صادر شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ حمید کارگر، رئیس مرکز ملی فرش ایران امروز (17 آبان) در آئین رونمایی از لوح های ثبت جهانی فرش های کردی و ترکمن و دست بافته هایی با نقش و نگاره های بومی، به ویژگی های صنعت فرشبافی اشاره کرد و از اشتغالزایی خوب با سرمایه گذاری اندک و بازدهی و سوددهی مناسب به عنوان مهم ترین ویژگی های این صنعت نام برد.

 

وی ویژگی تاریخی برگرفته از هویت و شناسنامه این مملکت، ویژگی هنری، فرهنگی، اجتماعی را به سایر مزیت ها افزود و گفت: علاوه بر همه اینها این صنعت در معیشت خانوار روستایی که دچار افت دامداری و کشاورزی شده اند، به عنوان اقتصاد مکمل، کمک کننده است.

 

کارگر به تحریم بازار صادرات فرش ایران به ایالات متحده آمریکا در سال های اخیر اشاره کرد و گفت: در صورتی که آمریکا تا سال 2010 مبلغ 200 میلیون دلار واردات فرش داشت که از این میزان 80 میلیون دلار از ایران واردات فرش انجام داده بود، بعد آن در سال ۲۰۱۰ این رقم به صفر رسید.

 

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه با این تحریم فعالان صنعت فرش به سمت بازارهای جدید رفتند، افزود: با این تغییر، کشوری همچون چین که به عنوان رقیب ما در این حوزه مطرح بود به یکی از مشتریان فرش ایرانی تبدیل شد.

 

وی از شکستن سد بازارهای آمریکایی در مقابل فرش دستباف ایران خبرداد و خاطرنشان کرد: مهمترین عامل فزاینده صادرات فرش ایرانی را می توان رفع تحریم از فرش ایرانی در شرایط پسابرجام دانست که موجب شد پس از ۵ سال ممنوعیت در سال 2016 فرش دستباف ایران بار دیگر بتواند به آمریکا به عنوان بزرگترین بازار هدف راه پیدا کند.

 

کارگر  ادامه داد: ما در هفت ماهه سال جاری بیش از 167 میلیون دلار صادرات به 80 کشور دنیا داشته ایم که از این مقدار 42 میلیون دلار به صورت مستقیم به آمریکا صادر شده است.

 

وی با تصریح این مطلب که نمی توان خیلی به دائمی بودن بازاری که 5 سال از تولید ما محروم بوده امید داشت چراکه در زمان عدم حضور ما  کشورهایی همچون هند و پاکستان  توانسته اند در این حوزه خوب ظاهر شوند؛ افزود: دوام ما در این بازار نیازمند رصد کردن فعالیت های رقبا، ارتقای کیفیت، سنجش سلیقه و نیاز مصرف کننده آمریکایی است.

 

رییس مرکز ملی فرش ایران در ادامه با اشاره به اینکه فرش دستباف در 40 منطقه جغرافیایی کشور ثبت ملی شده است، اظهارداشت: از این تعداد 29 منطقه جغرافیایی فرش دستباف ایران به ثبت جهانی رسیده که 14 منطقه در سال جاری ثبت جهانی شده است.

 

وی از ثبت جهانی شدن دو منطقه خراسان شمالی از بین 14 منطقه اعلام شده در سال جاری خبر داد و  گفت:  اين ثبت به معناى استفاده از يك ظرفيت حقوقى بين المللى براى حفظ و حراست از داشته هايمان در حوزه فرش است.

 

کارگر همچنین از مسئولان استانی به ویژه استانداری در راستای تلاش برای راه اندازی موزه فرش و نمایشگاه توانمندی های قالیبافان استان استمداد طلبید.

 

 

کد خبر 586348

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha