به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ دکتر غلامرضا سلیمانی، معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران امروز (17 آبان) در آئین رونمایی از لوح های ثبت جهانی فرش های کردی و ترکمن و دست بافته هایی با نقش و نگاره های بومی خراسان شمالی گفت: تمرکز صرف بر تولید یکی از مشکلات اساسی در نگاه کلان ماست چراکه در حلقه های قبل و بعد از تولید سرمایه گذاری نمی کنیم.
وی با توضیح مطلبی برای روشن تر شدن موضوع به تولید فرش اشاره کرد و گفت: اگر در تولید فرش، تمرکز ما فقط تولید باشد بدون توجه به نوع طرح و طراحی خوب به عنوان حلقه قبل از تولید و بازار فروش به عنوان حلقه بعد از تولید؛ در این صورت تولید ما چندان موفق نخواهد بود.
سلیمانی از شناسایی 388 تمرکز کسب و کاری در کشور خبر داد که قابلیت تبدیل شدن به خوشه را دارد و گفت: از این تعداد چهار کسب و کار در استان شناسایی شده که برنامههای توسعه خوشههای صنعتی آبنبات و فرش دستباف خراسان شمالی در حال انجام است.
وی با بیان اینکه ما در برنامههای توسعه خوشه صنعتی از جمله فرش به دنبال حمایت از تمام حلقه های خوشه ها هستیم، افزود: در صنعت فرش تلاش داریم حمایت ما شامل همه مراحل طراحی، تولید و برندسازی، رنگ رزی، پرداخت و صادرات شود.
سلیمانی با اشاره به اینکه امروز صنایع کشورها با برندهای خود شناسایی و ارزیابی می شوند، افزود: اصل برندینگ که از دهه 80 شروع شده می طلبد تا ما بازار صادرات را مدیریت کنیم و با راه اندازی شرکت مدیریت صادرات در استان ها، هر محصول و تولید را با برند مرغوب و باکیفیت صادر کنیم.
یحیی نیکدل، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی هم در این آئین، از صنعت فرش به عنوان یکی از قابلیت های بالفعل خراسان شمالی که می تواند اشتغال پایدار ایجاد کند، نام برد و گفت: پراکندگی بافنده ها در اقصی نقاط استان فرصت خوبی را برای ایجاد اشتغال پایدار در همه مناطق فراهم آورده است.
وی از فعالیت 24 هزارو 416 بافنده فرش در استان که دارای کارت قالیبافی هستند خبر داد و گفت: از این تعداد فقط چهارهزارو 176 بافنده بیمه هستند.
نیکدل ثبت ملی و جهانی فرش ترکمن و کردی، طراحی و بافت دو نمونه بافت با نگاره های طبیعی، تشکیل خوشه فرش، جذب اعتبار در شهرک های اختصاصی فرش با چهار میلیارد تومان اعتبار، راه اندازی خانه فرش استان، فعال شدن کنسرسیوم صادرات فرش استان و برگزاری دوره های آموزشی برای طراحان فرش را از جمله اقدامات این حوزه در حمایت از صنعت فرش و قالیبافی اعلام کرد.
وی در ادامه خواستار همت و عزم مدیران و مسئولان در راستای راه اندازی موزه فرش برای معرفی قابلیت های خراسان شمالی به زائران و گردشگران شد.
در ادامه این برنامه از لوح های ثبت جهانی فرش های کردی و ترکمن و دست بافته هایی با نقش و نگاره های بومی خراسان شمالی رونمایی شد.
نظر شما