به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، جبار کوچکی نژاد، نماینده مردم شهرستان رشت در مجلس شورای اسلامی امروز(۱۸ آبان) در آیین تکریم از مقام کتابداران استان گیلان و ترویج فرهنگ کتابخوانی که در سالن همایش بانک کشاورزی سرپرستی استان برگزار شد، با بیان اینکه یکی از مهمترین دغدغه های مقام معظم رهبری توجه و توسعه فرهنگ مطالعه است، اظهار کرد: امر کتاب و کتابخوانی یکی از مهمترین شاخصه های توسعه در هر کشوری است.
وی به آمار نگران کننده وضعیت کتابخوانی در کشور اشاره کرد و افزود: این امر نشان می دهد که با مشکلات جدی روبرو هستیم.
کوچکی نژاد، دفاع و رسیدگی به موضوع نیم درصد درآمد شهرداری ها به کتابخانه ها را که در مجلس رای آورد از افتخارات خود در این عرصه دانست و بیان کرد: قبلا این طرح در مجلس عنوان شده بود ولی اینکه درآمد شهرداری های هر استان به کتابخانه های همان شهرها تعلق بگیرد از کارهای خوبی بود که خوشبختانه، مورد موافقت واقع شده و در حال اجرا است.
وی در ادامه به بیان اینکه در برنامه ششم توسعه که در حال تدوین است باید بتوانیم کار اساسی بهتری در این بخش انجام دهیم، افزود: اگر قرار باشد به این دغدغه ها پاسخ دهیم باید نگاه ها را متوجه آموزش و پرورش و دانشگاهها، کنیم.
کوچکی نژاد با تاکید بر اینکه مطالعه باید از پیش دبستانی آغاز شود، تصریح کرد: آموزش و پرورش می تواند دغدغه های ما را در عرصه ترویج فرهنگ کتابخوانی کاهش دهد.
وی اظهار کرد: برای ترویج فرهنگ مطالعه در هر جایی غیر از آموزش و پرورش هزینه کنیم نتیجه نمی گیریم و شاید عقب نشینی هم داشته باشیم.
ضرورت توجه هر سه قوه برای تحقق توسعه فرهنگ مطالعه
سید کاظم دلخوش، نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه در دین اسلام به کتاب و کتابخوانی بسیار توصیه شده است، گفت: قرآن و ائمه اطهار نیز بر اهمیت این موضوع بسیار توجه داشتند.
وی با ابراز ناراحتی از اینکه در کشور ما به کتابخوانی کم توجه شده است، افزود: میانگیم مطالعه در کشور یک تا یکساعت و نیم است که این اتفاق نامبارکی بشمار می آید.
دلخوش با تاکید بر توجه هر سه قوه برای تحقق توسعه فرهنگ مطالعه در جامعه، تصریح کرد: در مجلس هر کمکی که به توسعه و ترویج امر کتاب و کتابخوانی موثر است، انجام می شود.
وی در ادامه به رشد منفی جمعیت در کشور به خصوص استان گیلان اشاره و اذعان کرد: برخی مدارس ما در شهرستان ها به دلیل عدم دانش آموز، خالی مانده است و یکی از جاهایی که کتابخانه ها می تواند به آن ورود پیدا کند مدارس ما است.
دلخوش بیان کرد: هر چه ارتباطات کتابداران و کتابخوانان با مجلس بیشتر باشد ما هم کمک بیشتری می توانیم به شما داشته باشیم.
گفتنی است، در حال حاضر 49 هزار و 700 نفر عضو فعال در کتابخانههای استان داریم. استان گیلان دارای 101 کتابخانه عمومی شامل 82 کتابخانه نهادی، 18 کتابخانه مشارکتی و یک کتابخانه مستقل می باشد.
نهاد کتابخانه های عمومی کشور 15 الی27 آبان سال جاری را به عنوان هفته کتاب نامگذاری کرده است.
نظر شما