به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان٬ سومین جلسه سلسله مباحث تفسیر موضوعی قرآن کریم با حضور استاد تفسیر تخصصی و تفسیر نهج البلاغه جامعه القرآن اصفهان و حافظ کل قرآن، حجت الاسلام حجت الله رحمانی توسط کانون پژوهش مدرسه علمیه حضرت فاطمه محدثه(س) اصفهان برگزار شد.
استاد تفسیر تخصصی و تفسیر نهج البلاغه ضمن تبیین اعتقاد برخی اخباریون مبنی بر این که فقط اهل بیت(ع) قرآن را می فهمند و تفسیر موضوعی درست نیست، بیان داشت: پاسخ نقضی این نظر این است که خود اهل بیت(ع) تفسیر قرآن به قرآن می کردند و تمسک به سیره و روش اهل بیت(ع) بر ما لازم است.
وی در ادامه ضمن بیان مثال، اظهار داشت: در آیه ای که دست زن و مرد سارق را باید قطع کرد، اختلاف است که دست را از کجا باید قطع کرد؟ عده ای نظرشان این است که طبق این قسمت از آیه وضو «ایدیکم» باید از آرنج دست قطع شود، نظر امام جواد(ع) این است که با استناد به سوره جن «وان المساجد لله...» باید چهار انگشت را با حفظ شرایط آن قطع کرد و کف دست که مواضع سجده است، حفظ شود.
مدیر مرکز تخصصی تفسیر جامعه القرآن الکریم استان اصفهان، در ادامه با بیان دیدگاه تدبر گرایان در قرآن افزود: نظر تدبر گرایان این است که برای فهم قرآن کریم همان سوره را در نظر بگیرید و اگر سوره طولانی بود، آن را بخش بخش کنید و در پاسخ به آنان می توان گفت: بررسی آیه در جایگاه خودش مقدمه فهم قرآن کریم است، اما در نگاه متدبران فقط نسبت به همان سوره مد نظر است در حالی که باید نسبت به خارج از سوره هم بررسی شود.
حجت الاسلام رحمانی در ادامه بحث به انواع موضوعات قرآن پرداخت و بیان داشت: موضوعات درون قرآنی و برون قرآنی دو قسم از موضوعات هستند و استخراج موضوعات برون قرآنی نسبت به موضوعات درون قرآنی کار آسانی نیست.
در پایان جلسه استاد رحمانی با استفاده از تفاسیر موضوعی قرآن کریم شامل تفاسیر آیات الحکام از طلاب در خواست کرد که هفته آتی تحقیقی پیرامون آیات 164-165-166 سوره اعراف ارائه دهند.
نظر شما