به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حسین خوشایند امروز(20آبان) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: اداره کل آموزش فنی و حرفه ای متولی آموزشهای مهارتی بین سطوح تحصیلی در سطح استان است.
وی با بیان اینکه دو مرکز علمی کاربردی و ۱۸ مرکز آموزش در بخش دولتی در استان فعال است، افزود: این مراکز دولتی در قالب ۱۲۰ کارگاه ثابت و ۴۳۰ حرفه آموزشی در بخش دولتی فعالیت میکنند.
فعالیت ۱۴۸ آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای/ تمامی خدمات آموزشی در بخش دولتی رایگان است
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه 148 آموزشگاه آزاد با 124حرفه آموزشی در سطح استان وجود دارد، گفت: در این مراکز نیز سالانه بطور متوسط به 3.5 میلیون نفر ساعت آموزش ارائه می شود.
خوشایند رکن اصلی فعالیتهای این اداره ، آموزش و مهارت آموزی دانست و ادامه داد: تمامی خدمات آموزشی ارائه شده در بخش دولتی رایگان است و جامعه هدف این اداره کل کارجویان، روستاییان، دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی و زنان خانه دار، دانش آموزان، سربازان پادگانها، زندانیان، شاغلین صنایع و صنوف و تمامی کسانی که بدنبال مهارت هستند، است.
۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر ساعت آموزش های فنی و حرفه ای در بخش دولتی را فراگرفتند
وی با بیان اینکه در هفت ماهه امسال در مجموع 2 میلیون و 192 هزار و 767 نفر ساعت معادل 13 هزار و 272 نفر دوره آموزش های فنی و حرفه ای در بخش دولتی را فراگرفتند، بیان کرد: این میزان آموزش نسبت به مدت مشابه سال گذشته که 16 میلیون و 356 هزار و 45 نفر ساعت بوده 34 درصد افزایش فعالیت داشته ایم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در سال جاری به 14 آموزشگاه خصوصی مجوز فعالیت در استان داده شده، گفت: از ابتدای امسال ۶۵۰ هزار نفر ساعت در بخش خصوصی آموزش دیدهاند.
۳۸ حرفه آموزشی جدید به آموزش های استان اضافه شد
خوشایند با اشاره به اینکه در حوزه آموزش های دولتی در سال جاری تعداد 38 حرفه آموزشی جدید به آموزش های استان اضافه شده است، افزود: فنی و حرفه ای استان در رشته های هتلداری و گردشگری صنایع خودرو، جوشکاری، حمل و نقل زمینی، سرامیک، صنعت چاپ، صنایع رنگ و لاستیک، پتروشیمی، فناوری ارتباطات، متالورژی فناوری محیط زیست، ماشین آلات کشاورزی و امور شیلات و آبزی پروری می تواند مجوز تاسیس آموزشگاه صادر کند.
به گفته وی خراسان جنوبی موفق به کسب رتبه اول در اجرای آموزش های مهارتی در بین ادارات کل آموزش فنی و حرفهای کشور شده است
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه گواهینامههای مهارتآموزی فنی و حرفهای اعتبار بینالمللی دارد، تصریح کرد: در هفت ماهه امسال 17 هزار و 324 نفر در آزمونهای پایان دوره و آنلاین شرکت کردهاند که 67 درصد آنان نمره قبولی را کسب کردند و به آزمون های مهارتی معرفی شدند.
خوشایند به اجرای پروژه توانمند سازی وآموزشهای مهارتی روستاییان، عشایر و مناطق محروم مرزی با رویکرد اشتغال پایدار اشاره کرد و ادامه داد: از ابتدای امسال 539 هزار و 311 نفر دوره آموزش روستایی و عشایری در استان ارائه شده است.
کسب ۸ مدال توسط خراسان جنوبی در هفدهمین دوره مسابقات ملی مهارت
وی خاطر نشان کرد: با توجه به فرمایشات و تاکید مقام معظم رهبری بر تحقق اقتصاد مقاومتی در چند سال گذشته این اداره کل درحوزه مصرف آب 29 درصد، برق مصرفی 5 درصد، گاز 17 درصد، گازوئیل و بنزین 28 درصد و کاغذ 32 درصد نسبت به سال گذشته صرفه جویی داشته است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی عنوان کرد: اعتبارات هزینه ای در هفت ماهه ابتدای سال 95 به نسبت مدت مشابه در سال 94 به میزان 31 درصد رشد داشته و اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای مصوب سال 95 نسبت به سال گذشته به میزان 114 درصد رشد داشته است.
خوشایند با اشاره به برگزاری هفدهمین دوره مسابقات ملی مهارت باهدف شناسایی نخبگان مهارتی و ایجاد انگیزه برای جوانان، اظهار کرد: این مسابقات در سه سطح شهرستانی، استانی و کشوری برگزار می شود که امسال در مرحله کشوری 18 رقابت کننده در 14 رشته به این مسابقات اعزام شده و موفق به کسب 8 مدال در رشته های ساخت و تولید تیمی – مکاترونیک – فناوری اتومبیل – آجرچینی و طراحی مهندسی مکانیک شدند.
مرکز آموزش خواهران بشرویه و سربیشه در دهه فجر امسال می شود
وی با بیان اینکه دو پروژه عمرانی مرکز آموزش خواهران بشرویه و سربیشه در دهه فجر تجهیز و افتتاح می شود، گفت: در حال حاضر این پروژه های 97 درصد پیشرفت فیزیکی دارند که تاکنون برای مرکز سربیشه 686 میلیون تومان و مرکز بشرویه 376 میلیون تومان اعتبار هزینه شده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی افزود: دو پروژه عمرانی مرکز آموزش خواهران طبس و قاین در دست ساخت است که در سال 96 قابل افتتاح خواهد بود.
خوشایند با بیان اینکه افزایش ۲۰ درصدی تعهدات آموزشی از مهمترین برنامههای اداره کل در سال جاری است، ادامه داد: توانمندسازی آموزشی مهارتی روستاییان عشایر، تعامل با صنایع، صنوف و دانشگاهها، توسعه بخش غیردولتی و همچنین افزایش کیفیت و اثربخشی آموزشهای فنی و حرفهای مناسب با بازار کار از اقدامات مهم اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان است.
بازدید همگانی از مراکز آموزش فنی و حرفه ای از ۲۲تا ۲۷ آبان ماه امسال
وی از برگزاری بازدید همگانی از مراکز آموزش فنی و حرفه ای از بیست و دوم تا بیست و هفتم آبان ماه امسال خبر داد و افزود: بازدید کنندگان می توانند در این هفته از کلیه ی مراکز فنی و حرفه ای استان به صورت رایگان از 8 صبح تا ساعت 13 بازدید کنند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی تاکید کرد: شناساندن توانمندی ها و پتانسیل های مراکز آموزش فنی و حرفه ای به عموم جامعه،ارائه خدمات مشاوره ای و هدایت شغلی به کارجویان،معرفی سطح امکانات و تجهیزات آموزشی به مخاطبان و توام کردن آموزش و مهارت و جلب همکاری بنگاههای اقتصادی برای استفاده از ظرفیت های آن از اهداف برگزاری طرح بازدید همگانی از مراکز آموزش فنی و حرفه ای است.
نظر شما