به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، مراسم سومین جشنواره علامه حلی استان قم عصر امروز (22 آبان) به همت معاونت پژوهشی مرکز مدیریت حوزه علمیه قم در سالن همایش مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران برگزار شد.
جشنواره علامه حلی با هدف معرفی آثار پژوهشی طلاب جوان در استان های مختلف برگزار می شود و امسال سومین جشنواره استانی علامه حلی در استان قم برگزار شد.
حضور 898 پژوهشگر در سومین جشنواره علامه حلی استان قم
به گفته حجت الاسلام و المسلمین حسین حجامی، امسال 898 پژوهشگر در سومین جشنواره علامه حلی استان قم شرکت کردند و هزار و 470 اثر به دبیرخانه جشنواره علامه حلی استان قم ارسال کردند که از میان این آثار، هزار و 119 اثر متعلق به برادران طلبه و 351 اثر متعلق به خواهران طلبه بود.
دبیر سومین جشنواره علامه حلی استان قم اظهار داشت: امسال پایان نامههای سطح 3 رشد کیفی مناسبی نسبت به سال گذشته داشت، همچنین سال گذشته 20 پایان نامه به دبیرخانه ارسال شد، در حالی که امسال 117 اثر پایان نامه به دبیرخانه ارسال شد که 24 اثر امتیاز بالای 80 کسب کردند.
وی با بیان این که 53 نفر در جشنواره علامه حلی استان قم برگزیده، شایسته تقدیر و شایسته تحسین هستند، گفت: در این جشنواره 6 نفر خواهر و 47 برادر طلبه تجلیل میشوند.
طلاب از سطح یک حوزه به پژوهش روی آورند
در ادامه مراسم، حجت الاسلام و المسلمین احمد فرخ فال، مدیر حوزه علمیه استان قم تصریح کرد: در سومین جشنواره استانی علامه حلی، بیش از 800 نفر طلبه، هزار و 470 اثر در قالب مقاله، کتاب و پایان نامه به دبیرخانه ارسال کردند و آثار ارزشمندی در حوزه علمیه قم رقم زدند.
مدیر حوزه علمیه استان قم افزود: آثار جشنواره علامه حلی با موضوعیت 12 علم قلمفرسایی شد و آثار ارزشمندی ارائه شد.
حجت الاسلام و المسلمین فرخ فال تأکید کرد: طلاب و فضلا باید از پایههای سطح یک حوزه علمیه قلم به دست بگیرند تا علم را به صورت کاربردی مورد استفاده قرار دهند و خدا را شاکریم که این حرکت آغاز شده است.
موضوعات دستگاههای قضایی و اجرایی مورد پژوهش حوزههای علمیه قرار گیرد
همچنین آیت الله مرتضی مقتدایی، عضو شورای عالی حوزههای علمیه حوزه علمیه در مسیر علم و پژوهش پیش قدم بوده است، به طوری که بیش از هزار و 400 اثر به دبیرخانه جشنواره استانی علامه حلی ارسال شده است که این قدم مبارک و موثری است.
آیت الله مقتدایی تصریح کرد: پژوهشگران به این موضوع توجه کنند که به مقاله، کتب، پایان نامه و آقای که تولید کردند، اکتفا نکنند و آن را شروعی برای تحقیق و پژوهش بیشتر بدانند.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه بیان داشت: جشنواره حلی در طول برگزاری سه جشنواره گذشته، آثار ارزندهای ارائه کرده است و طلاب به وسیله این جشنواره دست به قلم شدند و انتظار و تأکید بر این است که پژوهش خود را متوقف نکنند و آثار پژوهشی آنان روز به روز رو به ازدیاد باشد.
وی اظهار داشت: ما باید در تولید علم و پژوهش تلاش کنیم، تلاش در تولید علم روش و سیره بزرگان و علمای دین بوده است که در طول عمر بابرکت خود تألیفات زیادی داشتند و آثار ارزشمند و ماندگاری در حوزههای علمیه به یادگار گذاشته اند.
وی با اشاره به این که ما در نظام الهی و حکومت اسلامی قرار داریم، گفت: امروز موضوعات فراوانی در دستگاههای قضایی و اجرایی وجود دارد که نیاز به پژوهش دارد و حوزههای علمیه موظف هستند که از نظام جمهوری اسلامی ایران حمایت کنند و به این موضوعات بپردازند.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه افزود: موضوعاتی که در دستگاههای اجرایی و قضایی وجود دارند، باید توسط حوزههای علمیه مورد پژوهش قرار بگیرند و راهبردهای آن ارائه شود و در این دستگاهها اجرا شود.
در این مراسم، آثار پژوهشی 53 طلبه جوان به عنوان آثار برگزیده، شایسته تقدیر و شایسته تحسین مورد تجلیل قرار گرفت.
نظر شما