سوادآموزی، کمک به بهبود شرایط زندگی است

خبرگزاری شبستان: معاون وزیر آموزش و پرورش، سوادآموزی را کمک به بهبود شرایط زندگی دانست و گفت: آموزش در حد خواندن و نوشتن برای سنین بزرگسالی حداقل سه خاصیت کاهش فقر، ‌بالا رفتن ضریب سلامت و کمک به ترویج جامعه سالم را به همراه دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، علی باقرزاده، معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور عصر امروز (23 آبان) در ششمین جلسه شورای آموزش و پرورش که در سالن شهید انصاری استانداری برگزار شد، اظهار کرد: با همت دولت یازدهم شورای پشتیبانی نهضت سواد آموزی با ۹ سال وقفه توانست یکبار دیگر کارش را در سال ۹۳ آغاز کند.

 

وی با بیان اینکه ۲۲۰ جلسه استانی برگزار شده که ۳۰ مصوبه راهگشا داشته  و در نوع خودش بی نظیر است، افزود: یک هزار و ۳۹۰ مصوبه برای حمایت، توسعه و پیشرفت سواد آموزی به تصویب شورای پشتیبانی از نهضت رسیده است.

 

باقرزاده تصریح کرد: این شورا برای حل یک مسئله اساسی در کشور شکل گرفته و هدف سواد آموزی، کمک به بهبود شرایط زندگی است که مقدمه اش با خواندن و نوشتن آغاز می شود.

 

وی اذعان کرد: آموزش در حد خواندن و نوشتن برای سنین بزرگسالی حداقل سه خاصیت کاهش فقر، ‌بالا رفتن ضریب سلامت و کمک به ترویج جامعه سالم را به همراه دارد.

 

باقرزاده بیان کرد: همچنین آموزش در حد ابتدایی نشان داده است که به رشد مشارکت های سیاسی در برخی کشورها کمک کرده است.

 

وی با اشاره به اینکه سواد ابتدایی حتی در سلامت آب و خاک و هوای پاک موثر است، گفت: بالا رفتن آستانه تحمل مردم در مقابل حزب ها و قومیت ها و.. نیز یکی دیگر از مزایای داشتن سواد حتی در حد ابتدایی است.

 

باقرزاده اذعان کرد: اگر شخصی تا مقطع متوسطه تحصیل کند درآمدش ۲۷ درصد بیشتر خواهد شد و نیز یک سال بالاتر رفتن مقطع تحصیلی منجر به افزایش تولید ناخالص ملی به مقدار نیم درصد می‌شود که این نیم درصد خیلی می تواند در تولید ناخالص ملی، مهم باشد.

 

وی گفت: یافته‌های یونسکو نیز نشان می‌دهد که با آموزش، میزان مرگ و میر کاهش می‌یابد و آموزش تا مقطع ابتدایی نیز احتمال ابتلا به بیماری ها را تا ۱۰ درصد کاهش می‌دهد.

 

باقرزاده اظهار کرد: اگر وقتی برای آموزش همین سواد ابتدایی می گذاریم باید بدانیم که افزایش بازگشت اقتصاد فرهنگی را به همراه خواهد داشت.

 

وی در ادامه رکن اصلی در رسیدن به هدف را تقسیم کار، نظارت و پایش عنوان کرد و افزود: رکن اصلی موفقیت های سواد دار کردن در کشورها به اراده قاطع مسئولین آنان بستگی دارد.

 

باقرزاده کاهش نرخ بیکاری در کشور را برای جمهوری اسلامی ایران افتخار دانست و افزود: فصل مشترک تمام کشورها در مبارزه و ریشه کنی بیسوادی، عدم تقاضا برای یادگیری است.

 

وی در ادامه با اشاره به اینکه وقتی تقاضا نیست شرایط برای یاددهی نیز سخت تر می شود، گفت: برای همین است که ریشه کنی بیسوادی در کشور ما۳۶ سال به طول انجامیده است.

 

باقرزاده طی آماری اذعان کرد: ۹۳ درصد معتادان یا کم سواد و یا سابقه ترک تحصیل و فرار از مدرسه را داشته اند و همچنین ۹۰ درصد تصادفات عابران جاده ای کم سواد و یا بیسوادند.

 

وی در ادامه طی گزارشی اعلام کرد: بر اساس سرشماری سال 90، از 50 میلیون و 800 هزار نفر در گروه سنی 10 تا 49 سال، سه میلیون و 456 نفر اعلام بیسوادی کردند که تا کنون عده ای باسواد شدند، عده ای فوت کرده و تعدادی از اتباع خارجی نیز مهاجرت کرده اند.

 

باقرزاده بیان کرد: اگر طبق سرشماری سال 95، یک میلیون و 112 هزار نفر بیسواد تایید شوند باید طبق برنامه سازمان این تعداد نیز طی دو سال آینده باسواد شوند که استان گیلان نیز ۱۴ هزار بیسواد دارد.

 

وی با تاکید بر اینکه رویکرد ما استفاده از بخش غیر دولتی است، گفت: در خصوص آموزش دهنده ها به بی سوادان تا کنون ۷۰ هزار فرصت شغلی برای تحصیل کرده های کشور فراهم شده است که از این تعداد دو هزار نفر برای گیلان است گر چه اولویت ما با معلمان است.

 

باقرزاده با ابراز نگرانی از اینکه آثار خسارت کسی که امروز به مدرسه نمی رود را باید بعدها با هزینه های هنگفتی پرداخت کنیم، بر ضرورت ثبت نام و نگهداری بیسوادان در کلاس ها تاکید کرد.

 

کد خبر 587792

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha