به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، آرش رنجبر شامگاه دوشنبه (24 آبان) در نخستین نشست خبری برگزاری این جشنواره با بیان اینکه این جشنواره برای نخستین بار و به صورت تخصصی در کشور برگزار میشود، اظهار داشت: در حال حاضر دو بخش ملی با موضوع آزاد و بخش ویژه با موضوع سینمای مهاجرت است.
وی با اشاره به اینکه بخش ویژه جشنواره ملی فیلم کوتاه مستند زندهرود شامل موضوعات گفتمانسازی و فرهنگسازی اقتصاد مقاومتی، حمایت از تولید ملی و سرمایه ایرانی در راستای رونق اقتصادی، نقش اقتصاد دانش بنیان در رونق اقتصادی و نقش و جایگاه میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ایجاد اشتغال پایدار و رونق اقتصادی است، ابراز داشت: بخش سینمای مهاجرت نیز فیلمهای مستند مربوط به فیلمسازان مهاجر که با هدف کشف علل مهاجرت نیروهای کارآمد از دیدگاه جامعهشناسی، اقتصادی، سیاسی، و فرهنگی و همچنین تاثیر مهاجرت و پیامدهای مثبت و منفی آن در اقتصاد کشورها تولید شده ارزیابی میشود.
دبیر اجرایی جشنواره ملی فیلم کوتاه مستند زندهرود با اشاره به اینکه جای خالی سینمای مستند در اصفهان قابل لمس بود، افزود: این در حالی است که به دلیل برگزاری جشنوارههای ملی و بینالمللی در اصفهان و به ویژه جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان استعدادهای نهفته زیادی در این استان وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه جشنواره ملی فیلم کوتاه مستند زندهرود به شکل تخصصی موقعیت خوبی برای ارائه آثار فیلمسازان این حوزه است، گفت: این جشنواره جشنوارهای نوپاست و با حضور جوانان و حمایت آنها میتواند در سطح بینالمللی حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشد.
رنجبر با بیان اینکه هیات انتخاب در دی ماه نتایج خود را اعلام میکند، افزود: از ابتدای مهر ماه تاکنون بیش از 220 اثر به دبیرخانه جشنواره ملی فیلم کوتاه مستند زندهرود ارسال شده است که هنرمندان استانهای تهران و اصفهان از دیگر هنرمندان کشور در حوزه ارسال آثار پیشی گرفتهاند.
پیشبینی ارسال یک هزار اثر به دبیرخانه جشنواره زنده رود
وی با اشاره به اینکه پیشبینی میشود بیش از یک هزار اثر تا پایان مهلت مقرر به دبیرخانه جشنواره ارسال شود، تصریح کرد: باید توجه داشته باشیم که فیلم مستند در حوزههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و ... دامنه وسیعی دارد و هنزمندان میتوانند آثار خود را در همه زمینهها به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
دبیر اجرایی جشنواره ملی فیلم کوتاه مستند زندهرود نام زندهرود را برندی برای جشنواره ملی فیلم کوتاه مستند عنوان کرد و بیان داشت: اما با توجه به موقعیت خاص رودخانه زایندهرود پرداختن به موضوعات زیستمحیطی میتواند یکی از موضوعات مهم در بخش آزاد جشنواره برای فیلمسازان اصفهانی باشد.
وی با تاکید بر اینکه همه مردم کشور ایران به با زاینده رودش میشناسند، افزود: برگزاری این جشنواره در اصفهان و حضور هنرمندان خود میتواند تبلیغ فرهنگی برای اعلام مشکلات این میراث کهن باشد.
رنجبر در خصوص حمایت از تولید در جشنواره ملی فیلم کوتاه مستند زندهرود نیز ابراز داشت: با محکم شدن جاپای این جشنواره در سالهای بعد میتوان حمایت از تولیدکنندگان را مدنظر قرار داد به نوعی که فیلمسازان برتر حمایت شده و بودجهای به آنها اهدا و یا بخشی از جوایز جشنواره در حمایت از تولید فیلم بعدی فیلمسازان برتر باشد.
نظر شما