خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ جعفرپور- روزنامه آوای خراسان جنوبی: مقام معظم رهبری در پیام نوروزی امسال خود خواستار تحقق کامل اقتصاد مقاومتی شدند. یکی از راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی، مردمی کردن اقتصاد و تقویت سرمایه گذاری بخش خصوصی است که می تواند به کاهش تصدی دولت و در نتیجه بهبود شرایط کشور کمک کند و برای این مهم در مقیاس استانی و با توجه به مشکلات پیش رو در خراسان جنوبی، یکی از مولفه های مهم و تاثیر گذار، تغییر نگاه در حوزه اجرا و یا همان اقدام و عمل می باشد.
شاید شما هم دقت کرده باشید که یکی از دلایلی که استانی صنعتی و یا پر رونق از نگاه اقتصادی نداریم و با معیارهای توسعه فاصله طولانی پیدا کرده ایم و موانع اداری در استان ما از رتبه بالایی برخوردار است، همین نگاه بسته ای است که در جامعه ترویج پیدا کرده است.
در جمعی نشسته ای و از قصدت برای سرمایه گذاری در یک کسب و کار صحبت می کنی که اظهار و نظرهای متفاوت شروع می شود. یکی تو را به سرمایه گذاری در بانک و سود بی دردسر توصیه می کند و دیگری تصمیمت را برای ایجاد یک واحد تولیدی دیوانگی می خواند و وقتی دلیل را می پرسی از نحوه برخورد با سرمایه گذاران در استان می گویند. حرفهایشان هم آنقدر بی راه نیست که بخواهیم ناراحت شویم اما وقتی به عمق قضیه نگاه می کنیم به این نکته می رسیم که خودمان نخواسته ایم که توسعه داشته باشیم و مگر کارشناسان و بدنه اجرایی این استان به جز مفهموم « ما »ی هم استانی هستند ؟
به نظر تغییر نگاه، بیش از هر چیز می تواند به توسعه استانمان کمک کند. بحث را با مثال ملموسی ادامه می دهیم. ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی تشکیل شده و کمیته های تخصصی متفاوت ذیل این ستاد برای تحقق این امر در استان تلاش می کنند و جلسات کمیته تخصصی بهبود فضای کسب و کار و رفع موانع اداری و تسهیل کسب و کار همیشه و مداوم برگزار می شود و من و شما هم به طرق مختلف از آن با خبر می شویم.
مسوولینی می نشینند و برای مشکلات پیش رو تصمیم می گیرند و متاسفانه آخر خط یعنی همان مسیر اجرا را، من و شمای هم استانی که اینک در نقش کارمند و کارشناس یک سازمان دولتی هستیم به بن بست می رسانیم.
صریح تر باشیم و به خودمان برنخورد، درست است که می گویند ما «خود بد» هستیم چرا که وقتی یک هم استانی در پایتخت دیگر همشهری خود را می بینید پروانه وار به گرد او می چرخد و تمام تلاش خود را برای حل مشکلش می کند و اما اگر همین همشهری برای حل مشکل همشهری دیگر خود در استان به هم مراجعه ای داشته باشند آنقدر مانع تراشی می کنیم که ...
به نظر می رسد اکنون وقت تغییر نگاه در بدنه است چرا که وقتی به جلسات تسهیل کسب و کار هم می روی می بینی قوانین تا سر حد امکان توسط مصوبات مدیران تسهیل شده اند و این بدنه کارشناسی و اجرایی هستند که در مقابل تغییرات و یا مساعدت های قانونی مخالفت می کنند.
در جلسه ای شرکت نمی کنی که صدای تولید کننده ای از برخورد فلان کارشناس سازمان ... و یا بازرس سخت گیر فلان سازمان دیگر سخن نگوید و قصه به آنجا ختم می شود که تنگ نظری ها را عامل قدرتمند عقب ماندگی می بینید
و از آنجا که دسترسی به مدیران نیز این روزها برای نقل کارشکنی مجموعه هایشان در پشت درهای چرم دوز کمی سخت شده است، پیشبرد امور با سدهای بزرگی روبه رو می شود.
پیشنهاد می شود اولا ستاد تهسیل کسب و کار در استان، مرکز یا واحد یا شخصی را مسوول مستقیم پیگیری امور پاسخگویی و انحراف از مصوبات نموده و با ارائه یک تلفن تماس اورژانسی موارد اینگونه را جهت بررسی و پیگیری ویژه لحاظ نماید که هم مصوبات این ستاد اجرایی و هم از انحراف برنامه ها بر اساس نگاه جزئی یک کارشناس - با نگاه های ضد توسعه - جلوگیری شود و ثانیا دوره هایی برای تمامی کارشناسان استان که با موضوع درگیرند گذاشته و در آن اصول تکریم سرمایه گذار، مثبت اندیشی، مردم داری و ... را با متد های جدید و نوین آموزش دهیم.
باور کنیم خودمان هستیم که استان خود را عقب نگاه داشته ایم و به استناد آیه هفت سوره رعد در قران کریم خداوند سرنوشت هیچ قومی را تغییر نخواهد داد مگر آنکه نفس های خودشان را تغییر دهند.
نظر شما