به گزارش خبرنگار تئاتر شبستان، نشست خبری چهارمین جشنواره ی بین المللی تئاتر معلولین (امید آفرین) ظهر امروز با حضور مدیران سازمان بهزیستی و مسئولان برگزاری جشنواره برگزار شد.
در این نشست حسین نحوینژاد، معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی، پیشگیری را وظیفه ی اصلی این سازمان دانست و گفت: توانمند سازی یکی از راهکارهای پیشگیری است که باید بتوانیم معلولین را از محاق بیرون آورده و آن ها را از تشدید و تعمیق آسیب ها دور نگه داریم. اگر فرد معلول را به هر وسیله ای از خانه خارج کرده و به محیط اجتماعی بیاوریم و کمک کنیم تا استعدادهای خود را در زمینه های هنر و ورزش نمایان کند، پیشگیری انجام می شود.
وی با بیان اینکه هنر از اجزای اصلی توانمندسازی بشمار می رود، تصریح کرد: در مجامع بین المللی یکی از مهمترین ابزار توانمندسازی، هنر درمانی است که جایگاه ویژه ای در برنامه ریزی ها دارد. هنر کمک می کند تا به دور از شعارزدگی و بحث ها و جلسات خسته کننده، مساله ی معلولین و مشکلات آنها در جامعه مطرح شود. معلولیت یک فرد، تنها مشکل او و خانوادهاش نیست و همه ی جامعه باید برای بهبود وضعیت، پیشگیری و کاهش آسیب ها فعال باشند و انگیزه ی فعالیت و مشارکت اجتماعی را در معلولین افزایش دهند.
نحوی نژاد با تاکید بر اینکه هنر می تواند زمینه ی فعالیت اجتماعی را برای سالمندان و توان یابان ایجاد کند، ادامه داد: بیش از 10 هزار بیمار روانی مزمن که دیگر هیچ مرکز درمانی و بیمارستانی آنها را پذیرش نمی کند، در گروه های هنری فعالیت دارند و هنر درمانی در حالی کمک حال آنها شده است که دیگر امیدی به درمان دارویی و مراقبت های خاص برای بهبود آنان نمی رفت.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی، در بخشی از سخنانش با ابراز تاسف به پخش تصاویری از (شهلا ریاحی) بازیگر پیشکسوت تئاتر و سینما که به آلزایمر دچار شده است، اشاره کرد و گفت: سالمندی، ضعف جسمانی و معلولیت برای همه وجود دارد، اما تنها اخبار مرتبط با سلبریتیها منعکس می شود. سرطان، بیماری های خاص، آلزایمر و معلولیت برای همه ممکن است پیش آید اما تا کسی چهره نباشد، رسانهها به آن توجه نمی کنند.
وی یادآور شد: دوره های نخست جشنواره ی تئاتر معلولین در سال های ۸۲، ۸۴ و ۸۶ برگزار شد و چهارمین دوره ی آن پس از وقفه ای ۹ ساله برگزار می شود. در این سالها، با برنامه ریزی انجام شده، استان های مختلف کشور با تقسیم بندی به شش گروه منطقه ای و با همکاری آموزش و پرورش استثنایی و شهرداری ها، جشنواره های مختلفی را تجربه کرده اند. حاصل آن جشنواره ها، زمینه سازی مناسب برای برگزاری جشنواره چهارم است که رویکرد آن «جشن دوستیها با احترام به تفاوتها» است.
در ادامه ی این نشست سعید صادقی، مدیرکل بهزیستی استان اصفهان و رییس ستاد برگزاری چهارمین جشنواره بینالمللی تئاتر معلولین، با اشاره به اینکه این جشنواره از ۱۲ الی ۱۷ آذرماه در اصفهان برگزار میشود؛ گفت: از نکات حائز اهمیت در برگزاری این رویداد وفاق و همت عالی نهادها و دستگاه های اجرایی استان اصفهان است که بیشترین همکاری را با بهزیستی داشته اند. شهرداری اصفهان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری، سازمان میراث فرهنگی، نیروی انتظامی، انجمن های معلولین و دانشگاه اصفهان از جمله نهادهایی هستند که یاریگر ما بوده اند.
وی حضور مهمانان بین المللی را از نکات قوت جشنواره دانست و ابراز امیدواری کرد که آنها پس از حضور در جشنواره و در بازگشت به کشورهای شان بتوانند سفیران استیفای حقوق معلولین باشند.
گفتنی است که چهارمین جشنواره بین المللی تئاتر معلولین، به دبیری فاطمه فخری برگزار خواهد شد.
نظر شما