به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان٬ معاون پژوهش حوزه برادران درجمع طلاب فاطمیه نجف آباد با توجه به موضوع بخش ویژه نهمین جشنواره علامه حلی سال 95 با عنوان « مهدویت: فرصت ها و آسیب ها » افزود: موضوع مهدویت مانند بحث نهضت عاشورا و وقایع کربلا است و هرچند قضایای آنها متفاوت است ولی خرافه و آسیب های پیرامون آن از عظمت این دو موضوع کم نمی کند.
حجت الاسلام مردانی در ابتدای سخنان خود با طرح سوالی که مهدویت چیست و آیا اعتقاد به موعود آخرالزمان و نجات بشر درادیان دیگر نیز وارد شده است، بیان داشت: مسیحیت نیز با اعتقاداتی متفاوت نسبت به مسلمانان، به موعود معتقد هستند و بحث رجعت را قبول دارند.
وی ادامه داد: سنی ها نیز معتقد به ظهور فردی از نوادگان امام حسن(ع) و شیعیان معتقد به ظهور فردی از نوادگان امام حسین(ع) هستند و یهودیان نیز معتقد به فرد موعود که در آینده به دنیا خواهد آمد هستند.
معاون پژوهش حوزه برادران درادامه سخنان خود به توضیح مفصل یهودیت و اینکه خود را مانند فرقه ارامنه مسیحیت، نژاد برتر می دانند و معتقد به سرزمین موعود که مختص به یهودیان است و اینکه هر جا بحث مهدویت پیش می آید درمقابلش بحث یهودیت و فراماسونری و آسیب هایی که در زمینه بحث مهدویت از جانب یهودیت مطرح می شود، پرداخت.
حجت الاسلام مردانی با بیان موضوعات مختلف بحث مهدویت، اشاره کرد: پسندیده است که در این زمینه با توجه به بخش ویژه نهمین جشنواره علامه حلی تحقیقاتی انجام شود که از آن جمله مباحث انتظار، فرقه های انحرافی، دعاشناسی، غیبت، منجی در ادیان، امام شناسی، مهدویت و غرب، امام مهدی در قرآن و روایات بیان است.
وی به آسیب های مهدویت از جمله یهودیان اشاره کرد و بعد از بیان عقاید سه گانه آنان و شاخه افراطی یهودیت «صهیونیست» به بیان تفکرات جنگ طلبی و ارتباط با نابودی آنان پرداخت.
حجت الاسلام مردانی در ادامه مباحث، جهت ایجاد انگیزه در طلاب، به اهمیت طرح سوال پژوهشی در کنار هرمطالعه ای اشاره کرد و افزود: مطالعات باوسواس باشد و هر مطلبی را به راحتی قبول نکنیم و حداقل 40 دقیقه در شبانه روز را به مطالعه اختصاص دهیم و درحیطه علوم انسانی و بقیه علومها ذهن پرسشگر داشته باشیم که موجبات بالندگی و رشد در آینده خواهد شد.
معاون پژوهش حوزه جامعه الامام المنتظر در ادامه مباحث به یکی دیگر از آسیب ها که ایستایی و منفعل بودن است اشاره کرد و تفکراتی مثل حجتیه را از این دست آسیب ها خواند.
وی بیان داشت: در مباحث مهدویت بحث قضا و قدر و سرنوشت مطرح می شود و حال آنکه در قرآن آمده ما سرنوشت اقوام را تغییر نمی دهیم مگر اینکه خود آنها بخواهند، پس توقف کردن و به اصطلاح در آتش ماندن و به امید نجات و رشد کردن توسط دیگران، یکی دیگر از آسیب های بحث مهدویت است.
حجت الاسلام مردانی از دیگر آسیب های مهدویت را، اشتباه مفهومی غیبت دانست و بیان داشت: غیبت به معنای نبودن نیست بلکه به معنای غایب از نظرهاست و اینکه غیبت صفت ماست نه صفت حضرت حجت و به معنای واقعی همان غفلت است که ما غایب و غافل از خودمان هستیم نه اینکه امام زمان غافل از ما باشند.
حجت الاسلام مردانی در پایان با بیان اینکه بحث انتظار و غیبت از جمله مباحث تعبدی و عقلانی است، اظهار داشت: دلیل عقلی برای بحث انتظار نداریم و بحث انتظار تعبدی است که با مقدمات عقلی ممکن می شود و لزوم مهدویت و انتظار به تنهایی از عقل امکان پذیر نیست.
نظر شما