به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان٬، عیسی چراتی، در جلسه تبیین جایگاه شغلی انسان در آینده که در دانشگاه فرهنگ و هنر شماره یک اصفهان برگزار شده بود، اظهار کرد: هنرمند باید ذائفه جامعه هنری را بشناسد تا بتواند اثر هنری پر مخاطبی را ارائه دهد.
وی در جمع دانشجویان به مفهوم هنر در گذشته تا اندیشه های معاصر و پست مدرن هنرمندان اشاره کرد و گفت: هنرمندان حرفه ای وضعیت جامعه را بهتر درک می کنند و بر حسب فضا و بستر حاکم بر جامعه به ارائه هنر خود می پردازند و می توانند آینده شغلی و هنری مناسبی داشته باشند.
این استاد جامعه شناس در ادامه بیان کرد: خلق اثر هنری تابع 3 گروه هنرمندان، دست اندرکاران دنیای هنر و مخاطبان است.
چراتی بیان داشت: تنها هنرمندی می تواند موفق باشد که ذائقه هنری جامعه و مخاطبانش را بشناسد و به صورت حرفه ای با دست اندرکاران دنیای هنر هماهنگ شود و در این قالب به خلق اثر هنری بپردازد.
استاد جامعه شناس هنر را نوعی موفقیت بشری مبتنی بر خیال و عاطفه دانست که در چهارچوب منطق و قواعد است و همیشه برخی از نیاز های بشر توسط سایر منابع آگاهی و معرفتی پوشش داده می شود و خلق اثر هنری نوعی پاسخ به پرسش های بدون جواب است.
چراتی بیان داشت: اثر هنری پاسخ به مجهولات خاصی است که بشر با آن روبرو است و سبب آرامشی ناشی از دانایی است.
وی با تاکید بر اینکه شناخت ذائقه هنری جامعه سبب می شود تا هنرمند اثر هنری او مورد پذیرش در جامعه باشد ابراز داشت: این هنر در قالب هنر های شناخته شده یا در صورت نوآوری و ابداع اما ابتدا باید بستر های هنری و ذائقه هنری جامعه درک شود.
نظر شما