ضرورت توسعه سرمایه گذاری در صنعت چاپ/ خوزستان در مقوله نشر و چاپ وضعیت نسبتا خوبی دارد

خبرگزاری شبستان: مدیرکل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر ضرورت سرمایه گذاری در حوزه صنعت چاپ اظهار کرد: مسیر سرمایه‎ گذاری در حوزه چاپ صنعتی در خوزستان شفاف است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، محمودرضا برازش، مدیرکل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز (۲ آذر) در همایش تجلیل از فعالان صنعت چاپ در استان خوزستان، گفت: خوزستان استانی است که در طول تاریخ افتخارات فراوانی داشته و همیشه باعث افتخار و سربلندی بوده است.

 

وی با بیان اینکه این استان در صحنه های علمی و فرهنگی نیز افتخارات زیادی دارد، افزود: پتانسیل های بسیاری در این خصوص در استان خوزستان شاهد هستیم.

 

برازش در ادامه سخنان خود به وضعیت صنعت چاپ اشاره کرد و با بیان اینکه گردش مالی صنعت چاپ جهان 700 میلیارد دلار است، اذعان داشت: البته نمی‌توان صنعت چاپ را تنها در حوزه کتاب و نشریه خلاصه کرد بلکه امروزه نقش کتاب و نشریات در فرآورده‌های صنعت چاپ محدود است.

 

وی خاطر نشان کرد: از 700 میلیارد دلار گردش مالی صنعت چاپ جهان تنها پنج درصد گردش آن در حوزه کتاب و 10 تا 12 درصد دیگر سهم نشریات است که به مرور در حال کمتر شدن می باشد.

 

مدیرکل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی با بیان اینکه در سال 1390 درحدود 205 میلیون جلد کتاب در کشور منتشر شده، افزود: این درحالی است که این رقم در سال 94 به  150 میلیون جلد کتاب غیر درسی کاهش یافته است.

 

وی با بیان اینکه دریافت اطلاعات افراد از حوزه کتاب در طول زمان تغییر کرده و به رسانه ای، صوتی و شنیداری تبدیل شده، بیان کرد: در برخی استان های کشور هنوز به تیراژ بالای کتاب و وضعیت گذشته تاکید می شود در حالی که سلیقه و نیازها فرق کرده و مدل تیراژ کتاب و اطلاع رسانی در حوزه نشر تغییر کرده است.

 

برازش با بیان اینکه برای مجموع 150 میلیون جلد کتاب منتشر شده سال گذشته تنها 50 تن کاغذ مصرف شده، اضافه کرد: این در حالی است که میزان مصرف کاغذ و مقوا در مدت مذکور بیش از 5/1 میلیون تن بوده است.

 

وی با تاکید براینکه در حوزه چاپ، نشر و روزنامه باید رویه خود را تغییر دهیم تصریح کرد: صنعت چاپ تنها مقوله ‌ای نیست که با کتاب، نشریات و فرهنگ مکتوب در ارتباط است بلکه این صنعت در تمام امور بشر دخالت دارد و هیچ کالایی نیست که برای هویت خود نیاز به صنعت چاپ نداشته باشد.

 

مدیرکل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی به ضرورت درک نیاز صنعت چاپ اشاره کرد و بیان داشت: اگر این نیاز درک نشود، تجهیزاتی خریداری و یا استفاده می شود که نیاز روز نبوده همانطور که اکنون واردات انبوده کالاهای چاپی را داریم.

 

وی با اشاره به اینکه جایگاه کنونی ایران در حوزه چاپ و نشر در خاورمیانه بین رتبه پنج تا ششم است، ادامه داد: درحالی که پیش بینی ما در سند چشم انداز تاکید بر رتبه اول منطقه بوده اما در این بخش تراز کشور منفی است به طوری که نسبت واردات به صادرات بیشتر است.

 

برازش با بیان این موضوع که مبادله کتاب در کشور ما صورت نمی گیرد، خاطر نشان کرد: به دلیل داشتن زبان خاص در حوزه کتاب و ضعف سرمایه‌ گذاری در این حوزه، واردات و صادرات زیادی صورت نمی گیرد و این در حالی است که انبوه واردات و ضعف ما در تولید و فرآوری باعث ضربه زدن به این صنعت شده است.

 

وی ادامه داد: ورود انواع محصولات، انواع کارت‌ های اعتباری، لیبل و غیره سرمایه بسیار زیادی از کشور خارج می کند در حالیکه با ورود به این مقوله و سرمایه گذاری می توان اشتغال بسیاری در کشور ایجاد کرد.

 

مدیر کل حوزه چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کشور با تاکید بر اینکه استان خوزستان در این زمینه پتانسیل ‌های بالایی دارد، اظهار کرد: 85 تا 90 درصد از مواد اولیه ای که روی بسترها استفاده می شود یا کاغذ است و یا محصولات پتروشیمی که استان خوزستان قطب تولید این دو محصول در کشور است.

 

وی با بیان اینکه یکی از بزرگترین مجموعه های تولیدی کاغذ در خوزستان قرار دارد، تاکید کرد: براین اساس بستر چاپ در خوزستان فراهم است و از سویی از نظر فنی و علمی در حوزه چاپ این استان چیزی کم ندارد.

 

برازش با انتقاد از روند خام‌ فروشی، تصریح کرد: خام فروشی میزان سود را پایین می ‌آورد و بدترین حالست است در حالیکه با ارائه خلاقیت در نوع بسته ‌بندی، جذابیت و فروش محصولات می توان صنعت چاپ استان را رونق داد.

 

وی تاکید کرد: مسیر سرمایه گذاری در حوزه چاپ صنعتی در خوزستان شفاف است و در این راستا مسئولان استانی باید دست اندرکاران صنعت چاپ را در خوزستان تقویت کنند که در این صورت سرمایه گذاری حتی با ورود سرمایه گذاران خارجی رشد خواهد یابد اگرچه ما ترجیح می دهیم سرمایه گذاران این بخش ایرانیان باشند.

 

مدیر کل حوزه چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به امکان صدور مجوز نشر کتاب در برخی استان های کشور و خوزستان تاکید کرد: این صدور مجوز نباید به گونه ای باشد که ناشران رغبتی به آن نداشته و همچنان به مرکز مراجعه کنند بلکه باید از سخت گیری های بی جا پرهیز شود.

 

وی همچنین از راه اندازی اتوماسیون چاپ در برخی استان های کشور خبر داد و گفت: در خوزستان نیز این آمادگی را داریم اتوماسیون چاپ را راه اندازی کنیم.

 

برازش با اشاره به درخواست برخی از ناشران و فعالان صنعت چاپ مبنی بر برگزاری دوره های آموزشی اظهار کرد: این آمادگی از سوی حوزه چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استان وجود دارد که نسبت به تامین هزینه دوره های آموزشی اقدام کند.

 

وی خاطر نشان کرد: استان خوزستان در وضعیت نشر و چاپ رول وضعیت نسبتا خوبی دارد و نیاز به دستگاه جدید برای توسعه وضعیت نیست بلکه به ارتقای وضعیت موجود نیاز داریم.

 

کد خبر 589398

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha