رشد ۲۴ درصدی تولید فولاد/سهم ۱۳ درصدی ایران از بازار نفت خاورمیانه

خبرگزاری شبستان: پس از آن که توافق نامه برجام به اجرا در آمد ایران در دو زمینه مهم اقتصادی تولید فولاد خام و فروش محصولاتی نفتی در خاورمیانه توانسته رشد چشم گیری داشته باشد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، پس از آن که برجام تحریم های ظالمانه علیه ایران را متوقف کرد، بازار اقتصادی ایران هم توانست در طول کمتر از یک سال از اجرای برجام رشد چشم گیری داشته باشد.

بنابراین گزارش،‌ در آخرین خبر از بازار فولاد،‌ انجمن جهانی فولاد اعلام کرد: رشد تولید فولاد خام جمهوری اسلامی ایران در ماه اکتبر (دهم مهر تا دهم آبان ماه) نزدیک به 24 درصد رشد را ثبت کرد و این میزان در 10 ماهه میلادی (دوازدهم دی 1394 تا دهم آبان 1395) بیش از 9 درصد شد.

طبق خبر پایگاه خبری سازمان توسعه ونوسازی معادن وصنایع معدنی ایران ( ایمیدرو)، بر پایه اطلاعات منتشر شده انجمن جهانی فولاد (World steel Association) ایران در ماه اکتبر 2016 میلادی، یک میلیون و 640 هزار تن فولاد خام تولید کرد که این رقم در مدت مشابه پارسال یک میلیون و 324 هزار تن بود.

همچنین بر اساس گزارش انجمن جهانی فولاد، در دوره ژانویه تا پایان اکتبر 2016 میلادی (10 ماهه گذشته) 14 میلیون و 850 هزار تن فولاد خام در ایران تولید شد که نسبت به مدت مشابه سال 2015 میلادی (رقم 13 میلیون و 555 هزار تن)، 9.6 درصد رشد نشان می دهد.

66 کشور فولاد ساز جهان در 10 ماهه میلادی، یک میلیارد و 333 میلیون و 492 هزار تن فولاد خام تولید کردند که این رقم در مدت مشابه پارسال یک میلیارد و 334 هزار و 747 تن بود که یک دهم درصد کاهش یافته است.

در ماه اکتبر فولادسازان جهانی 136 میلیون و 523 هزار تن فولاد خام تولید کردند که نسبت به 10 ماهه مشابه در 2015، رشد 3.3 درصدی دارد. در 10 ماهه 2015 میزان تولید 132 میلیون و 128 هزار تن ثبت شده بود.

طبق این گزارش، انجمن جهانی فولاد پنج کشور نخست تولیدکننده فولاد خام جهانی را به ترتیب چین، ژاپن، هند، آمریکا و روسیه معرفی کرد.

به گزارش شبستان،‌ از سویی دیگر هم رشد سهم ایران در بازار نفت خاورمیانه به صورت آمار منتشر شده که نشان از مزایای برجام در بازار نفتی ایران دارد.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: امسال سهم ایران از صادرات فرآورده‌های نفتی در خاورمیانه با رشد 13.7 درصدی، به ٦٤ میلیون لیتر رسید و پیش‌بینی می‌شود تا سال آینده از مرز ٨٠ میلیون لیتر عبور کند.

طبق خبر وزارت نفت،‌ «منصور ریاحی» افزود: ایران برای نخستین بار پس از یکصد سال به صادرکننده پایدار فرآورده‌های نفتی تبدیل شده و روزانه ٤٠٠ هزار بشکه فرآورده (٥٠ میلیون لیتر نفت‌کوره و ١٤ میلیون لیتر گازوییل ) صادر کرده است.

به گفته مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، توانایی افزایش صادرات فرآورده‌های نفتی تا روزانه بیش از ٥٠٠ هزار بشکه (٨٠ میلیون لیتر) در کشور وجود دارد که تاکنون به دلیل مشکلات زیرساختی این برنامه محقق نشده است.

وی ادامه داد: صادرات روزانه بیش از ٤٠٠ هزار بشکه فرآورده‌های نفتی به بازارهای هدف مستلزم دسترسی به سیستم حمل و نقل دریایی و زمینی بین‌المللی، سیستم مالی بین‌المللی، امکانات و تسهیلات بیمه‌ای مورد نیاز و مهم‌تر از همه اعتماد شریکان تجاری کشور بود که در دوران پسابرجام محقق شد.

ریاحی اعلام کرد: رساندن سهم ایران به صادرات روزانه ٨٠ میلیون لیتر به ایجاد زیرساخت‌های لازم مانند معکوس کردن خطوط لوله، تکمیل و تعریف پروژه و طرح‌های جدید در زمینه افزایش ظرفیت بنادر و ساخت اسکله نیازمند است.

وی افزود: با توجه به پیش‌بینی افزایش تولید گاز طبیعی در ایران با بهره ‌برداری از فازهای جدید پارس جنوبی، ظرفیت بیشتری برای صادرات فرآورده‌های نفتی ایجاد خواهد شد، از این‌رو برنامه‌ریزی گسترده‌ای به منظور تغییر آرایش شبکه خطوط لوله و مراکز انتقال نفت در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ادامه داد: تا سه سال پیش، آرایش شبکه خطوط لوله و مراکز انتقال نفت کشور بیشتر از جنوب به شمال و مرکز کشور بود تا فرآورده نفتی بیشتری را برای تامین سوخت نیروگاه‌ها و صنایع کشور منتقل کند که با کاهش مصارف داخلی، مسیر شبکه انتقال فرآورده نفتی تغییر و از شمال و مرکز به جنوب کشور در حال گسترش است.

به گفته وی، با تغییر آرایش خطوط لوله و شبکه انتقال نفت کشور، بهره‌ برداری از اسکله، پایانه‌ها و تاسیسات در سواحل و بنادر کشور به منظور افزایش ظرفیت پهلوگیری و بارگیری کشتی‌های حمل فرآورده نفتی به عنوان دومین سیاست کلیدی در صدر برنامه‌های اولویت‌دار شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی کشور قرار گرفته است.

کد خبر 589512

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha