سهم وقف در تولید علم و فناوری ارتقا یابد

خبرگزاری شبستان: رییس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه تاکید بر ارتقای سهم وقف در علم و فناوری یکی از سیاست های ابلاغی رهبری به ما است، گفت: ارتقای سطح وقف در تولید علم و فناوری یکی از مهمترین برنامه های این سازمان است.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست خبری دهه بزرگداشت وقف با حضور حجت الاسلام علی محمدی، رییس سازمان اوقاف و حجت الاسلام احمد شرفخانی، معاون فرهنگی سازمان اوقاف صبح امروز با حضور اصحاب رسانه در این سازمان برگزار شد.

 

محمدی در ابتدای این نشست با بیان اینکه مراسم اربعین امسال با شکوه و عظمتی بی نظیر بیش از سال گذشته برگزار شد، گفت: مراسم اربعین یک تجمع بشری باشکوه با نور حقیقی امام حسین (ع) است به طوری که همه زایران را با همه سختی ها در این راه به کربلای معلی می رساند.

 

وی با بیان اینکه مایه تاسف است که سردمداران رسانه های دنیا به انعکاس این تجمع عظیم بی نهایت، نمی پردازند، خاطرنشان کرد: این صاحبان رسانه های معاند از روی بغض و کینه نه تنها این مراسم مردمی را در رسانه های خود اطلاع رسانی نکردند بلکه درصدد شیطنت برآمده و شبهاتی را در مورد آن القاء کردند.

 

رییس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه طبق سیاستی که در ستاد مرکزی اربعین گرفته شد، سازمان اوقاف و امور خیریه با مشارکت دستگاه های تبلیغی برنامه های ویژه ای را در مراسم پیاده روی اربعین، انجام داد، اظهار کرد: این سازمان 1600 روحانی را به شکل داوطلبانه برای تبلیغ و ارشاد مردم در راهپیمایی، برپایی نماز جماعت و پاسخگویی به پرسش های مردم به این مراسم اعزام کرد.

 

محمدی ادامه داد: همچنین با کمک خیرین و نیات واقفین بیش از 40 موکب در نقاط مختلف کشور از مرز میرجاوه در پاکستان تا مرزهای شلمچه، چزابه و مهران جهت خدمت رسانی در این ایام برپا شد.

 

وی با بیان اینکه فلسفه قیام حضرت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در زیارت اربعین بیان می شود، اظهار کرد: حضرت امام حسین (ع) بر اساس وظیفه اجتماعی خود برای نجات دیگران قیام کردند و در زیارت اربعین آمده است که آن حضرت جان خود را در راه کربلا دادند تا بندگان را از جهالت و گمراهی نجات دهند.

 

رییس سازمان اوقاف و امور خیریه، سازش با دشمنان را مخالف مکتب و فرهنگ قرآن، نبوت و رسالت دانست و بیان کرد: در فرهنگ استکبار هم واژه سلطه گری و هم واژه سلطه پذیری رایج است، این در حالی است که طرح سازش با دشمن مخالف با قرآن و عترت است.

 

محمدی با بیان اینکه یکی از مولفه های اقتصاد مقاومتی، وقف است، افزود: یکی از شاخصه های مهم این نوع از اقتصاد، مردمی بودن آن است و هر کسی که بخشی از اموال خود را وقف کند به نوعی در این راه گام برداشته است.

 

وی با بیان اینکه بیش از 25 درصد مراکز درمانی کشور جزو موقوفات است، خاطرنشان کرد: بیش از 130 بیمارستان موقوفه در کشور وجود دارد و همچنین بیش از 6800 مرکز علمی، فرهنگی و آموزشی وقفی هستند که شامل بسیاری از حوزه های علمیه، دانشگاه ها، کتابخانه ها و مراکز پژوهشی می شوند.

 

محمدی با اشاره به ایجاد وقف های جمعی و گروهی میان مردم، اظهار کرد: استادان، دانشجویان و دانش آموزان می توانند به هر مقداری که ممکن است در این نوع وقف سرمایه گذاری کنند به طوری که حامی و پشتوانه یک موضوع علمی با هدف تبلیغ و ترویج آن موضوع شوند.

 

وی با اشاره به سه حوزه فعالیت های سازمان اوقاف و امور خیریه در طول سال های حضورش در این سازمان، گفت: حوزه قرآن، امامزادگان و بقاع متبرکه و موقوفات مردمی سه حوزه فعالیت های این سازمان است.

 

محمدی با اشاره به برنامه های قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، افزود: برگزاری سی و سومین مسابقات بین المللی قرآن کریم با حضور 75 کشور و اولین مسابقه بین المللی روشندلان جهان اسلام بزرگترین فعالیت قرآنی این سازمان است.

 

رییس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به برگزاری سی و نهمین دوره مسابقات کشوری قرآن کریم در گیلان با حضور 750 نخبه قرآنی در 10 رشته، اظهار کرد: حمایت از تحصیل رایگان 600 نفر از اعضای جامعه قرآنی، برگزاری آزمون اعطای مدرک تحصیلی به حافظان قرآن با حضور 420 نفر، تربیت یک میلیون و 500 هزار حافظ قرآن در سطوح مختلف و تربیت بیش از 7 هزار مربی قرآنی از جمله برنامه های قرآنی ما است.

 

محمدی با اشاره به فعالیت های سازمان اوقاف و امور خیریه در حوزه امامزادگان (ع) اظهار کرد: ساخت و ساز و عمران بقاع متعلق به امامزادگان با تعمیر 4 هزار امامزاده و بقعه متبرکه در سراسر کشور و برگزاری برنامه های فرهنگی و تبلیغی به صورت ملی در این اماکن از جمله این برنامه ها است.

 

وی ادامه داد: اجرای طرح تعطیلات عید نوروز در قالب طرح آرامش بهاری، برگزاری ایام شهادت حضرت زهرا (ع) در قالب «سوگواره یاس نبوی»، اجرای طرح «نشاط معنوی» جهت اوقاف فراغت دانش آموزان، اجرای طرح ضیافت الهی در ماه رمضان با حضور قاریان قرآنی، برگزاری طرح «ولایت علوی و سیره نبوی» از عید قربان تا عید غدیر و برگزاری طرح «بصیرت عاشورایی» در دهه اول محرم و دهه آخر صفر از جمله این برنامه ها است.

 

رییس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به شروع مراسم پیاده روی زایران امام رضا از شش استان کشور (ع) در ایام شهادت آن حضرت، خاطرنشان کرد: ادارات کل اوقاف و امور خیریه در بقاع متبرکه در طول این مسیر پیاده روی آماده پذیرایی از این زایران هستند.

 

محمدی با اشاره به برگزاری طرح «خیمه های معرفت» با حضور 8 هزار روحانی در سراسر کشور، اظهار کرد: با این وجود 50 درصد از امامزادگان ظرفیت لازم برای پذیرایی زایران را ندارند که برای ساخت و ساز و عمران این امامزادگان 8 هزار میلیارد تومان بودجه احتیاج است.

 

وی با اشاره به فعالیت های سازمان اوقاف و امور خیریه در حوزه موقوفات مردمی، گفت: برنامه های حقوقی، قضایی و ثبتی این عرصه با تلاش همکاران ما در اخذ سند رسمی موقوفات عمده ترین فعالیت ما در این حوزه است.

 

رییس سازمان اوقاف با بیان اینکه 45 درصد از موقوفات کشور دارای ثبت و سند رسمی شده اند، اظهار کرد: این در حالی است که 50 درصد از موقوفات کشوری بدون سند فعالیت می کنند.

 

محمدی با اشاره به اقدامات سازمان اوقاف و امور خیریه در استیفای حقوق موقوفات، تصریح کرد: بسیاری از مردم مستأجر موقوفات هستند که در این راستا شناسایی موقوفات مجهول و به روز رسانی اداره موقوفات در سطح کشور از جمله برنامه های این سازمان است و در این راستا، سند اجاره بیش از 700 هزار موقوفه پیگیری شده است.

 

وی با بیان اینکه شفاف سازی مالی موقوفات به طور 100 درصد صورت گرفته است، گفت: سیاست های کلی سازمان اوقاف و امور خیریه را در 13 بند و در 3 محور قرآن، امامزادگان و موقوفات به خدمت مقام معظم رهبری ارسال شده و ما منتظر ابلاغ یک سند بالادستی در این زمینه هستیم.

 

 

کد خبر 589993

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha