به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی دادستانی کل معاون اول دادستان کل کشور در همایش مبارزه با فساد و اشرافیگری که در دانشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد با تاکید بر نقش مهم و ضروری همه دستگاه ها در مقابله با فساد از طریق بررسی و نظارت بر روند امور گفت:فساد مساله ای عمومی و دارای جهات مختلف است که در مقابله و برخورد با آن باید به جنبه های مختلف و زمینه ها و بسترهای ارتکاب به آن توجه کرد.
وی انگیزه های فساد اقتصادی را به دو بخش سیاسی و ثروت اندوزی تقسیم و تصریح کرد:گاهی دلیل ارتکاب به فساد اقتصادی،سیاسی و برای بدبین کردن مردم به انقلاب و نظام و گاهی باهدف ثروت اندوزی و طمع در جمع آوری بیشتر از حد ثروت است.
معاون اول دادستان کل کشور در ادامه با دسته بندی فسادهای اقتصادی سازمان یافته به سه بخش سیاه،سفید و خاکستری گفت:اقتصاد سیاه و فساد های آن گاهی چنان شور است که همه متوجه می شوند.
مرتضوی مقدم افزود: اقتصاد خاکستری بر پایه مناسباتی است که اهل فن و متخصصان متوجه آن می شوند؛مانند تبانی در معاملات دولتی و یا مداخله کارمندان دولتی در معاملات که شاید عموم متوجه آن نشوند.اما مناسبات مفسده انگیز در اقتصاد سفید که به آن کمتر اهمیت داده می شود مواردی مانند تصرف در اموال دولتی است.
وی با اشاره به ضرورت توجه همه نهادها به موضوع فساد اقتصادی و معرفی مفسدان از سوی دستگاه های کنترل فساد جهت مقابله با آنها گفت: آیا دستگاه قضایی می تواند یک به یک به همه ادارات و نهادها در رابطه با فساد بصورت مستمر سر بزند؟
این مقام قضایی در بخش دیگر سخنان خود بر نقش پر اهمیت بسیج و تفکر بسیجی در مقابله با فساد تاکید و اظهار کرد:اگر می خواهیم بصورت جدی با فساد مبارزه کنیم باید همگی بسیج شویم و از بسیجیان بخواهیم نقش خود را ایفا کنند.
وی تاکید کرد: اگر بسیج توانست در هشت سال دفاع مقدس نقش ایفا کند چرا امروز نتواند از پس مشکلات داخلی بر آید.
مرتضوی مقدم گفت:بسیج می تواند در بخش های مختلف علمی،اقتصادی،فرهنگی و دفاع از ارزش ها نقش ایفا کند.
نظر شما