به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، دیدگاه نمایندگان برای تعامل مجلس و وزارت ارشاد، فعالیت آزادانه سه میلیون کارگر خارجی غیرمجاز در کشور، بررسی طرح بانکداری جمهوری اسلامی ایران، ضرورت همکاری سه قوه برای تعیین تکلیف حقوق های نجومی برخی از سرتیترهای اخبار پارلمان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
شورای فرهنگ عمومی ضعفهایش را برطرف کند/سیاسی شدن موضوع فرهنگ یعنی از بین رفتن آن
پروانه مافی، عضو فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان وزیر ارشاد در مورد اینکه نباید حوزه فرهنگ را سیاسی کنیم به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: این سخن وزیر کاملاً درست است چراکه موضوع فرهنگ نباید در کشور سیاسی شود، سیاسی شدن موضوع فرهنگ یعنی از بین رفتن آن مثلاً فرض کنید موضوعات اجتماعی یا زنان را سیاسی کنیم سیاسی شدن این موضوعات باعث می شود اصل آنها از بین برود.
وی تصریح کرد: موضوعات سیاسی فرهنگی اجتماعی نباید در حوزه سیاست وارد شوند چرا که مسایل انها کاملاً متفاوت است و به همین دلیل باید رسیدگی شود.
مافی همچنین در رابطه با تاکید وزیر ارشاد در بحث فرهنگ عمومی و توجه به سبک زندگی ایرانی اسلامی و خانواده نیز گفت: ما شورایی به نام شورای فرهنگ عمومی داریم که در هر شهرستان با ریاست امام جمعه و نیابت فرماندار و اعضای فرهنگی ادارات شهرستان تشکیل می شود و در سطح استان و کشور نیز همینطور است و این شورا وظایف بسیار سنگینی دارد.
وی با بیان اینکه این شورا وظیفه جهت دهی و خط دهی به فرهنگ عمومی مردم در سطح کشور را به عهده دارد گفت: متاسفانه می بینیم فرهنگ عمومی مردم ما نسبت به مسایل واقعی و حقیقی چه در جنبه مهارتهای زندگی و چه در جنبه کسب مهارتهای دینی کمرنگ شده است که بخشی از این ضعف به ضعف شورای فرهنگ عمومی برمی گردد یعنی این شورا وظایفش آنگونه که باید انجام دهد نداده است.
وی تصریح کرد: مهمترین وظیفه این شورا هماهنگی با وضعیت فرهنگی فعلی جامعه است یعنی باید خوب مسایل فرهنگی را بشناسند بعد از شناخت آن برنامه ریزی و ساماندهی داشته باشند که ضعفی در حال حاضر در جامعه وجود دارد نشان می دهد که محصول آن محصول مناسبی نبوده است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: فرهنگ عمومی جامعه در سراسر کشور باید بتواند به خوبی خودش با مسایل جاری و ساری فرهنگ کشور تطبیق دهد و جلوتر از آن برایش برنامه داشته باشد.
جامعه روحانیت مبارز محور وحدت اصواگرایان
زهره الهیان، عضو حزب رهپویان در خصوص آرایش اصولگرایان در انتخابات 96 به خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان گفت: انتخابات ریاست جمهوری سال 96 از اهمیت خاصی برخوردار است و اگر بنا باشد اصولگرایان در این انتخابات حضور موفق و خوبی داشته باشند باید با یک وفاق، اتحاد، وحدت و همدلی به این عرصه ورود پیدا کنند.
وی درخصوص حضور چهره های شاخص در میان اصولگرایان بیان داشت: شخصیت های مطرحی در میان اصولگرایان وجود دارد که پتانسیل لازم را برای مطرح شدند در این عرصه در اختیار دارند اما مهم این است که اصولگرایان با یک کاندیدای واحد در این عرصه حضور یابند زیرا اجماع و وحدت در بین اصولگرایان نیازمند این است که احزاب و شخصیت ها های مطرح در بین اصولگرایان هول یک محور گرد هم آیند و باید همدلی، هم سویی و برنامه ریزی واحدی را داشته باشند.
نماینده مردم تهران در مجلس هشتم ادامه داد: در شرایط حاضر جامعه روحانیت مبارز به عنوان محور وحدت مطرح است و بهتر است که احزاب اصولگرا هول این محور گردهم آیند و از سهم خواهی، نگاه فردی و حزب گرایی بپرهیزند تا یک حضور موفق در این انتخابات داشته باشند و فقط در این صورت است که اقبال جامعه نسبت به کاندیدای جامعه اصولگرا می تواند به طور جدی مطرح شود و سطح رقابت با رقبا را به خوبی بالا ببرد.
الهیان در پاسخ به این سوال که آیا شخص خاصی مد نظر اصولگرایان است، اظهار داشت: افراد مطرح زیادی در این سطح وجود دارند اما اینکه این که به طور خاص به یک گزینه رسیده باشند فعلا اتفاق نیفتاده اما آنچه که اکنون مهم است وجود شاخص ها و ملاک های مشخص مانند ولایت مداری، سوابق درخشان در خدمت رسانی به مردم، خدمت به نظام و انقلاب و پایبندی به نظام و انقلاب در افراد مد نظر اصولگرا است و قبل از اینکه اصولگرایان روی یک گزینه خاص به نتیجه برسند باید این شاخص ها را در نظر گرفته و ملاک عمل قرار دهند و افراد بر اساس این شاخص ها محک زده شوند تا نهایتا نظر سنجی ها، میزان محبوبیت و احتمال رای آوری افراد بتواند تعیین کنند باشد.
آمادگی مجلس برای تعامل بیشتر با وزارت ارشاد برای رفع مشکلات فرهنگی
علی اصغر یوسف نژاد، عضو هیئت رییسه مجلس شوری اسلامی با اشاره به سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر تعامل و انسجام فرهنگی بین دستگاه های فرهنگی به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: ما در حال حاضر حدود 6 هزار میلیارد سالانه در بودجه برای مسایل فرهنگی اختصاص می دهیم و هزینه می کنیم و این پول کمی نیست و از این 6 هزار میلیارد تومان پول کمی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داده می شود.
وی اظهار داشت: قطعا سازماندهی، وحدت رویه، تمرکز و عدم هم پوشانی و استفاده مناسب از این پول در دستگاه های فرهنگی می تواند مبنا باشد و وزیر فرهنگ در این زمینه مسئولیت بسیار سنگینی دارد.
یوسف نژاد با بیان اینکه در حال حاضر تعامل بین دستگاه های فرهنگی که از بودجه فرهنگی استفاده می کنند وجود ندارد، بیان کرد: متاسفانه ما سیاست متمرکز فرهنگی در کشور نداریم و قطعا باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کمیسیون فرهنگی و مجلس شورای اسلامی باید این سیاست ها را مشخص کنند.
وی ادامه داد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باید در این زمینه نقش آفرینی کند و البته به تنهایی نمی توانند کاری انجام دهند و نیاز به کمک سایر قوا و دستگاه ها نیز دارد.
این عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس شورای اسلامی و کمیسیون فرهنگی باید در این زمینه یاری رسان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشند و حتی اگر نیاز به طرح و لایحه نیز باشد مجلس در این زمینه آماده همکاری با وزارت ارشاد است.
وی همچنین با اشاره به سخنان دیگر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر تعامل با نمایندگان گفت:ما این اراده را در آقای صالحی امیری برای تعامل با نمایندگان دیده ایم و برای اینکه این تعامل قوی تر شود باید برخی دیدگاه های نمایندگان در مسایل و امور فرهنگی لحاظ شود.
یوسف نژاد خاطرنشان کرد: ما امیدواریم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بتوانند از تجربه سال های گذشته استفاده کنند و به آینده بخش فرهنگی در جامعه کمک کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد "اقتصاد فرهنگ" الگو ارایه دهد
محمدرضا تابش، نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاکیدات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد ایجاد گفتمان اقتصاد مقاومتی به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: ایجاد گفتمان اقتصاد مقاومتی فقط کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست بلکه کار همه دستگاه هاست، باور به اقتصاد مقاومتی باید در مردم احیا شود و این مقوله قبولانده شود.
وی اظهار داشت: علی رغم تاکیداتی که مقام معظم رهبری در بحث اقتصاد مقاومتی داشتند اما تعبیرها و تفسیرها متفاوت است.
تابش بیان کرد: گفتمان سازی در این بخش نیز کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تنهایی نیست بلکه همه تریبون داران و همه مبلغان و همه اصحاب فکر، فرهنگ و اندیشه باید تلاش کنند که فرهنگ بین مردم جا بیفتد.
وی تاکید کرد: باور به اقتصاد مقاومتی باید در اذهان همه جا بیفتد، اینکه ما فقط داد بزنیم که اقتصاد مقاومتی قطعا راه به جایی نمی بریم. یک بعد اقتصاد مقاومتی پرهیز از اسراف و تبذیر است که برای برخی افراد اصلا اسراف و تبذیر مهم نیست، فرد مومن است شیر آب را باز می کند که وضو بگیرد، 20 لیتر آب به هدر می دهد که وضو بگیرد و قطعا با یک لیتر هم می توان وضو گرفت و قطعا با این گونه رفتارها نمی توانیم بحث اقتصاد مقاومتی را در جامعه اجرایی کنیم.
این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی باید به طرق مختلف و در همه ابعاد جامعه جا بیفتد، گفت: باور به اینکه ما می توانیم با اتکا به منابع و ظرفیت هایی که داریم هر اقدامی را که می خواهیم در کشور انجام دهیم و هر وسیله ای را که می خواهیم بسازیم، اگر باور کنیم که با توانمندی جوانان، متخصصین و دانشمندانمان می توانیم مسیر پیشرفت را طی کنیم قطعا می توانیم مسیر رشد و تعالی را بهتر و سریع تر طی کنیم.
نایب رییس فراکسیون امید همچنین با اشاره به دیگر بحث مورد تاکید وزیر ارشاد مبنی بر توجه به اقتصاد فرهنگ گفت: کارکردهای اقتصادی فرهنگ مورد توجه آقای صالحی امیری است یعنی توجه و حمایت از صنایع فرهنگی همانند کتاب، ساخت فیلم، برپایی نمایشگاه های فرهنگی و سایر صنایع فرهنگی است.
وی ادامه داد: هم اقتصاد فرهنگ و هم فرهنگ اقتصاد لازم و ملزوم یکدیگر هستند و در این زمینه آقای وزیر باید الگو و راهکار ارایه دهد و در این راه از نظر صاحب نظران، متفکران و کارشناسان حوزه فرهنگ نیز استفاده کنند.
وی با تاکید بر اینکه باید از ظرفیت فضای مجازی بیشتر توجه شود، گفت: راهکاری صرفه جویی، استفاده و اثرات مطالعه یا اثرات اقتصاد در فرهنگ و فرهنگ در اقتصاد را با استفاده از فضای مجازی برای مردم بیان کنیم و قطعا مردم نیز تمکین می کنند چرا که این نیاز مردم و جامعه است.
تابش تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند در این زمینه موتور محرکه باشد و از همه نخبگان و صاحب نظران و دستگاه های مختلف دعوت کنند که تجربیات تراوشات فکری شان و اقدامات عملی شان را در این زمینه ارایه دهند و الگوها را ارایه دهند و مردم نیز تبعیت کنند.
فعالیت آزادانه سه میلیون کارگر خارجی غیرمجاز در کشور/انتقاد از عملکرد ضعیف وزارت کشور
سلمان خدادادی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با انتقاد از اینکه 3 میلیون کارگر خارجی غیرمجاز مشاغل کشور را اشغال کردهاند، گفت: 70 درصد از این تعداد، در مشاغل ساختمانی فعالیت می کنند و مابقی در فعالیت هایی مانند نگهبانی و خدماتی مشغول هستند این در حالی است که کارگران کشور به ویژه کارگران ساختمانی با مشکلات اقتصادی و بیکاری دست و پنجه نرم می کنند.
نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی، دلیل حضور سه میلیون کارگر خارجی غیرمجاز در کشور را عملکرد ضعیف وزارت کشور دانست و گفت: عمده علت فعالیت آزادانه این تعداد کارگر خارجی غیرمجاز در کشور بی توجهی وزارت کشور به ساماندهی اتباع بیگانه است.
این نماینده مردم در مجلس دهم بر لزوم ورود جدی وزارت کشور و دولت به موضوع جلوگیری از فعالیت آزادانه اتباع غیرمجاز در کشور تاکید کرد و گفت: حضور اتباع خارجی غیرمجاز در کشور آسیب های زیادی را متوجه کشور میکند که یکی از مهمترین این آسیب ها اشغال فرصتهای شغلی است، به گونهای که هم اکنون حضور سه میلیون تبعه غیرمجاز در کشور سه میلیون شغل را از دست کارگران داخلی خارج کرده است.
وی افزود: بنابراین به صورت جدی نیاز است دولت و وزارت کشور با اتخاذ تدابیر ویژه این معضل را هر چه سریعتر مدیریت و همچنین نسبت به ساماندهی اتباع بیگانه در کشور اقدام کند زیرا عقل حکومتی، شعور اجتماعی و مدیریتی ایجاب میکند که هر چه سریع تر برای مدیریت این موضوع اقدام عاجل شود.
نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه بکارگیری اتباع بیگانه غیرمجاز در مشاغل کشور، آسیب به بازار کار کشور وارده کرده و همچنین از دست رفتن فرصتهای شغلی را به همراه دارد، تصریح کرد: برخورد با اتباع بیگانه غیرمجازی که بازار کار کشور را اشباع کرده اند از جمله راهکارهای اصولی است که رفع مشکلات کارگران را به دنبال دارد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: با ساماندهی اتباع بیگانه می توان مشکل بیکاری کارگران کشور به ویژه کارگران ساختمانی را رفع کرد.
بررسی طرح بانکداری جمهوری اسلامی ایران در جلسه هفته آتی کمیسیون اقتصادی/ پایان فرصت دولت برای ارائه لوایح بانکی
محمدرضا پورابراهیمی داورانی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درگفت وگو با خبرنگارخبرگزاری خانه ملت،درباره اصلاح نظام بانکی گفت:باتوجه به اینکه لوایح نظام بانکداری بدون ربا و قانون پولی و بانکی در دستورکار دولت بود،کمیسیون اقتصادی باتوجه به درخواست نمایندگان دولت تصمیم گرفت تا بعد از ارائه لوایح مرتبط ازسوی دولت،جمع بندی نهایی درخصوص ادغام طرح و لایحه اصلاح نظام بانکی انجام شود.
نماینده مردم کرمان و راور درمجلس شورای اسلامی،ادامه داد:مقرر شده بود دولت در فرصت 45 روزه لوایح نظام بانکداری بدون ربا و قانون پولی و بانکی را به مجلس ارائه کند که این کار انجام نشده است.
این نماینده مردم درمجلس دهم،ادامه داد:در راستای تعامل و هماهنگی علیرغم تصویب کلیات طرح اصلاح نظام بانکی درکمیسیون اقتصادی مجلس،اعضای این کمیسیون تصمیم گرفتند به دولت فرصت دهند لوایح نظام بانکداری بدون ربا و قانون پولی و بانکی را به کمیسیون ارائه دهد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی،افزود:بررسی طرح بانکداری جمهوری اسلامی ایران از یکشنبه هفته آتی در دستور کار کمیسیون اقتصادی قرار خواهد گرفت.
ضرورت همکاری سه قوه برای تعیین تکلیف حقوق های نجومی/ گزارش دیوان محاسبات مقدمه پیگیری ها بود
امیر خجسته عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به اظهارات مقام معظم رهبری مبنی بر عدم به سرانجام رسیدن موضوع حقوق های نجومی، گفت: در گزارش دیوان محاسبات که در مجلس درباره حقوق های نجومی قرائت شد بسیاری از ابهامات برطرف و بسیاری از تخلفات آشکار شد اما متاسفانه نتیجه خوبی از آن حاصل نشد، در واقع در مدت مشخص وعده داده شده بود تا این مشکل تعیین تکلیف شود اما تنها به ارائه گزارش بسنده کردند.
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری باید قانون مشخصی جهت ساماندهی حقوق مقامات و مسئولان و چگونگی برخورد با کسانی که حقوق های نامتعارف دریافت کردند، تدوین و تصویب شود البته پیش از آن باید تکلیف منابعی که خارج از چارچوب به برخی داده شده مشخص شود.
وی با تاکید بر همکاری سه قوه اجرایی، قضایی و مقننه برای تعیین تکلیف این موضوع، افزود: همه کسانی که خارج از عرف حقوق دریافت کردند باید مشخص و با آنها برخورد کرد، چراکه لازم است برخی به مقامات قضایی معرفی شوند.
خجسته معتقد است: گزارش دیوان محاسبات مقدمه بررسی این موضوع بود، بنابراین باید این معضل که خواسته مردم هم هست پیگیری شود.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی، گفت: پس از تعطیلات فعلی مجلس این موضوع را پیگیری خواهیم کرد زیرا بحث حقوق های نجومی باید تعیین تکلیف شود.
نظر شما