به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شهرداری مشهد، محمد کمال سرویها رئیس شورای شهر مشهد اظهار کرد: توجه مدیریت شهری به ساخت مساجد از زمانی در مشهد آغاز شد که رهبر معظم انقلاب در دوره شورای سوم به مشهد سفر کردند و در این سفر مقام معظم رهبری طی حرکت در مسیر چند کیلومتری بولوار فکوری با عدم وجود مسجد مواجه شدند که ایشان از همراهان در مورد عدم وجود مسجد سئوال فرمودند.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس ادامه داد: پس از این موضوع، مدیریت شهری در دوره سوم به فکر جدی گرفتن پرداختن به حل مشکل کمبود مساجد در مشهد افتاد و بودجهای برای این مهم اختصاص یافت تا شهرداری در بافتهای پر شهری بدون مسجد اقدام به ساخت مسجد نماید.
سرویها با تاکید بر اینکه همانطور که شهر خیابان و فضای سبز لازم دارد، نیازمند وجود مسجد نیز میباشد، خاطرنشان کرد: اما تا پایان دوره ۶ ساله شورای سوم ما نتوانستیم حتی یک مسجد را نیز به بهرهبرداری برسانیم.
وی افزود: در شورای چهارم عزم جدیتری برای مسجدسازی وجود داشت لذا مشاوری برای این موضوع از سوی شهرداری با همکاری اوقاف و راه و شهرسازی انتخاب شد تا همه پهنههای شهر بررسی و نیاز شهر به وجود مساجد برآورد گردد.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد عنوان کرد: بافتهای سنتی و قدیمی مشهد به ازای هر هزار نفر دارای یک مسجد هستند اما بر اساس طرح مشاور، برای رسیدن به سرانه استاندارد کشوری در حوزه مساجد، باید برای هر ۳ هزار نفر یک مسجد وجود داشته باشد که بر اساس این طرح مشهد با کمبود حدود ۲۴۰ مسجد مواجه بود.
سرویها اذعان کرد: وقتی نتیجه کار مشاور نهایی شد و جانمایی مساجد مورد نیاز بر روی نقشه شهر صورت گرفت، این مهم در دستور کار شورای اسلامی شهر قرار گرفت که شهرداری، اوقاف، آستان قدس رضوی، سپاه و نظام مهندسی نیز پای کار آمدند تا کمیته اجرایی ساخت مساجد تشکیل شود.
وی گفت: جانمایی مسجد در مناطق مورد نیاز آغاز شد که زمینهای مورد نیاز برای این امر نیز از سوی خیرین، آستان قدس رضوی و شهرداری تامین گردید، همچنین شهرداری مشهد مقدس برای سرعت یافتن کار، کمک نقدی را نیز برای ساخت هر مسجد اختصاص داد و طراحی نقشه مساجد نیز به رایگان توسط نظام مهندسی انجام شد.
سرویها بیان کرد: کمک نقدی شهرداری باعث آغاز کار شده و در ادامه نیز ائمه جماعات و هیئت امنا با جمعآوری کمکهای خیران و مردم نسبت به ادامه کار احداث مساجد اقدام مینمودند.
وی با اشاره به اینکه در مقابل کمک حدود ۲۰۰ میلیونی شهرداری برای ساخت مساجد، کمک میلیاردی خیران به کمک ساخت مساجد آمد، افزود: مساجد ساخته شده در نهضت مسجدسازی، صرفا نمازخانه نیست و با امکانات کامل برای فعالیتهای فرهنگی، ورزشی و کتابخوانی تجهیز مییابد.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس اظهار کرد: در حال حاضر با گذشت ۳ سال از آغاز نهضت مسجد سازی در شورای چهارم، در زمینهای خالی، مساجد قد کشیده و در ۸۰ مسجد که به مرحله سفتکاری یا نازک کاری رسیدهاند، نماز اقامه میشود.
سرویها تاکید کرد: بر اساس قولی که دادهایم تا پایان این دوره از مدیریت شهری، ۱۱۰ مسجد نهضت مسجدسازی که در حال احداث میباشد را به بهرهبرداری خواهیم رساند، همچنین علاوه بر ساخت مساجد، ۲۰۰ مسجد سطح شهر که ضعف بنا و ساختمان نیز داشتهاند با اختصاص مبالغی از سوی شهرداری مورد بازسازی و تعمیر قرار گرفتهاند.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد تصریح کرد: به جرات میتوان گفت در دوره سه ساله فعالیت مدیریت شهری چهارم، به اندازه ۳۰ سالی که از پیروزی انقلاب اسلامی میگذرد در مشهد به مساجد توجه شده است.
نظر شما