به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، مجید شفیع پور، در نشست خبری درباره تصویب قطعنامه دوم سازمان ملل با موضوع مقابله با ریزگردها گفت: پدیده نوظهور گرد و غبار یا ریزگردها حدود هشت سالی است که در منطقه غرب آسیا آغاز شده و بحث گسترده آن در قالب طوفان های شن و ماسه است.
مدیر کل امور بین الملل و کنوانسیون های سازمان محیط زیست با اشاره به نقشه های تهیه شده از سوی ناسا اظهار داشت: در قالب این نقشه ها کانون های انتشار ریزگردها شناسایی شده و بر اساس آن اعلام شده است که با تغییر آب و هوا وسعت کانون های انتشار گرد و غبار رو به افزایش است.
شفیع پور تصریح کرد: معضل موسوم به ریزگردها دیگر محدود به یک کشور و منطقه نیست بلکه یک بحث جهانی است بنابراین به سازوکارها و تدابیر جهانی نیاز دارد.
وی با اشاره به روند تصویب قطعنامههای مقابله با ریزگردها با محوریت ایران گفت: نخستین قطعنامه مقابله با ریزگردها به عنوان تلاش ارزشمند ایران در دسامبر سال گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصویب شد.
شفیع پور خاطرنشان کرد: دستاورد این قطعنامه تکلیفی بود که دبیر کل سازمان ملل برای تهیه، تنظیم و ارایه یک گزارش ارزیابی وضعیت طوفان های شن و گرد و غبار در عرصه بین المللی پیدا کرد.
مدیر کل امور بین الملل و کنوانسیون های سازمان محیط زیست افزود: در دومین تلاش که اواخر می 2016 انجام شد جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد داد تا ابعاد اقتصادی و اجتماعی معضل ریزگردها بررسی شود و جمهوری پاکستان نیز از این پیشنهاد حمایت کرد بنابراین یک قطعنامه بین المللی در این باره تصویب شد که شاه کلید آن ضرورت شکل گیری همکاری های منطقه ای برای مقابله با معضل ریزگردها بود.
شفیع پور با اشاره به سومین قطعنامه که در دومین مجمع عمومی محیط زیست ملل متحد در نایروبی شکل گرفت، اظهار داشت: این قطعنامه با محوریت ایران آغاز شد و به نتیجه رسید که دستاورد آن ضرورت مشارکت و همکاری نهادهای مالی و منطقه ای برای اجرای پروژه های مقابله با گرد و غبار است.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران تلاش دیگری برای مقابله با پدیده گرد و غبار از اوایل شهریورماه سال جاری آغاز کرده است، ادامه داد: در قالب پیشنهاد ایران معضل گرد و غبار یک معضل جدی بین المللی است و به یک حرکت جمعی برای مداخله کنوانسیون هایی نظیر کنوانسیون بیابان زایی باید مأموریت داده شود.
وی با بیان اینکه هفته گذشته شاهد تصویب دومین قطعنامه مجمع عمومی در کمیته دوم سازمان ملل متحد درباره مقابله با پدیده ریزگردها بودیم، تصریح کرد: در حال حاضر برای نهایی شدن و طی تشریفات آن مجدد قطعنامه به مجمع عمومی ارایه و مسیر تشریفات تصمیمی آن انجام می شود.
شفیع پور با بیان اینکه از دسامبر 2015 تا 2016 میلادی 4 قطعنامه خاص با موضوع گرد و غبار و با تلاش و پیگیری و محوریت جمهوری اسلامی ایران ثبت و به تصویب رسیده است، خاطرنشان کرد: اجلاس بین المللی با حضور تمامی ذی نفعان اعم از کشورهایی که به نحوی در انتشار و متاثر شدن از پدیده ریزگردها نقش آفرین هستند، برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه نیمه اول سال 96 ایران میزبان نشست بین المللی مقابله با ریزگردها خواهد بود، گفت: علاوه بر سازمان های منطقه ای و بین المللی 50 کشور در این نشست بین المللی حضور می یابند و چگونگی مواجهه و تعدیل اثرات کانون ریزگردها را بررسی و درباره آنها تصمیم گیری می کنند.
وی با بیان اینکه ایران میزبان نشست بین المللی مقابله با ریزگردها است، ادامه داد: برنامه عمران سازمان ملل متحد، برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد و برنامه اقتصادی اجتماعی و توسعه ای ملل متحد در برگزاری این نشست بین المللی مشارکت می کنند.
شفیع پور با بیان اینکه پیش بینی می شود سازمان بهداشت جهانی نیز به جمع مشارکت کنندگان در برگزاری نشست بین المللی مقابله با ریزگردها بپیوندد، ادامه داد: پیش بینی می کنیم که نشست بین المللی در شش ماهه اول سال 96 به میزبانی ایران برگزار شود.
نظر شما