امسال می خواستیم بخش رقابتی داشته باشیم که به دلیل کمبود زمان امکان پذیر نشد

خبرگزاری شبستان: امیر مرد انه با بیان اینکه جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی به دلیل ظرفیت های که داردمی تواند محلی برای رقابت میان هنرمندان نسل میانی موسیقی ایران باشد،گفت: امسال می خواستیم بخش رقابتی داشته باشیم که به دلیل کمبود زمان نشد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست نخستین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی با حضور امیر مردانه دبیر، امیر شریفی، عضو شورای سیاست گذاری و وصال عرب زاده،عضو شورای هنری پیش از ظهر امروز یکشنبه 14 آذر در تالار وحدت برگزار شد.

 

 

امیر مردانه، دبیر نخستین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی در این نشست گفت: از اوایل کار در روند شکل گیری جشنواره  با دوستان همراه شدم هدفمان این بود که چه ظرفیت هایی در جشنواره شکل بگیرد که هویت ایرانی در جشنواره لحاظ شود. در روزهایی که به دنبال تصویب اساسنامه در دفتر موسیقی بودیم و جلساتی که با مدیران عرصه موسیقی داشتیم بر آن بودیم که بخش رقابتی به جشنواره اضافه شود.

 

وی افزود:  بخش رقابتی در عین جذابیت خیلی هم سخت است. بخش پژوهشی هم به آن اضافه شد. ما تقریبا 50 روز فرصت داشتیم از گرفتن تاییدات که استارت کار را بزنیم که آن هم خیلی بعید بود، برای بخش رقابتی باید فراخوانی 2، 3 ماهه قبل زده می شد و بعید بود که بخش رقابتی را انجام داد ،چون جزء طرح است سال آینده این بخش اضافه می شود.

 

امیر مردانه درباره تعریف موسیقی کلاسیک ایرانی گفت: ما تعریفی که از موسیقی کلاسیک می توانیم بکنیم آن جنس از موسیقی است که دارای مبانی مشخص است و به باطن موسیقی ایرانی رجوع می کند ، موسیقی که دارای منابع مکتوب است موسیقی که دارای روش آموزش است.

 

وی خاطر نشان کرد: طبیعی است سلیقه متخصصان حوزه های متعددی را در مقوله موسیقی می گنجانند، موسیقی هایی که منابع مکتوب و منابع نظری و منابع آموزشی و هنری دارند؛  در نخستین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی کلیه سلیقه هایی که با جدیت به سراغ موسیقی رفته اند  دعوت شده اند.

 

امیر مردانه درباره سردرگمی های بخش جنبی نخستین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی گفت: من هم با شما موافقم که در این بخش مقداری سردرگمی وجود دارد، دلیل آن هم یکسری اتفاقاتی است که فقط به کمبود زمان مربوط است و اگر در این زمینه فاکتورهای مناسبی داشتیم به طور حتم بخش جنبی جشنواره با فضای بهتر و منسجم تری اجرا می شد. البته ما بعد از اینکه جدول جشنواره را بستیم پیشنهادی از سوی آقای غلامی مدیر بخش موسیقی فرهنگسرای بهمن به ما ارائه شد که بتوانیم بخش جنبی جشنواره را در فرهنگسرای بهمن اجرا کنیم که واقعا برای ما پیشنهاد خوبی بود. البته همانطور که گفتم فرصت کافی برای دعوت از گروه های مرتبط با این بخش نداشتیم و از سوی دیگر مدیریت موسیقی فرهنگسرای بهمن تمایل داشت از استاد بهرام ساعد تقدیری داشته باشد. بنابراین فضای کلی بخش جنبی را به فرهنگسرای بهمن بردیم اما به طور حتم در دوره های بعدی این بخش نیز به شکل منسجم تری میزبان هنرمندان شرکت کننده خواهد بود.

 

دبیر نخستین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی  همچنین گفت:  حوزه موسیقی ایرانی باید آسیب شناسی شود، این موسیقی می تواند گستره بیشتری از جامعه را شامل شود. در یکی دو سال اخیر کنسرت هایی که اساتید موسیقی ایرانی برگزار کردند در سالن های 200-300 هزار نفری با فروش 60 و 70 بلیت مواجه شدند، در این زمینه جلسه ای نیاز است که آسیب شناسی شود.

 

امیر مردانه از انتشار فیلم تمرینات گروه های حاضر در نخستین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی  خبر داد و گفت: سعی کردیم از المان هایی که برای مخاطب جذاب است در تبلیغات استفاده کنیم، همراه سایت تیوال از تمرین تمام گروه های حاضر در جشنواره فیلم برداری شده و در آپارات و کانال های مختلف ارایه می شود.

کد خبر 591436

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha