به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، عباس صالحی در مراسم افتتاح چهاردهمین نمایشگاه بزرگ کتاب استان سمنان و ششمین نمایشگاه کتاب شاهرود در سالن شهید اکبریبا بیان اینکه شاید امروز با پیشرفت تکنولوژی بتوانیم برای تمام رسانه ها جایگزینی پیدا کنیم افزود: برای کتاب هیچگاه جایگزینی پیدا نمی شود چرا که کتاب جایگاه ویژه ای در جامعه دارد.
وی بهانه نبود کتاب خوب، برای کتاب نخواندن را قابل قبول ندانست وادامه داد: مطالعه را شاید بتوانیم با ورزش کردن مقاسیه کنیم چرا که همه ما از فواید آن آگاه هستیم اما در مطالعه آن اهتمام ویژه ای نداریم حال آنکه امروز قاطعانه می توان گفت بهانه عدم وجود کتاب خوب در کشور پذیرفته نیست چرا که تمام انتشارات ما در تیراژهای مختلف، عناوین ویژه ای از کتاب های خواندنی و خوب را به انتشار رسانده اند.
صالحی با اشاره به اینکه شاید در بین کتاب های نشر داده شده، عنوان هایی نیز ضعیف و یا نادرست باشند اظهار داشت: اما امروز میتوانیم بگوییم کتاب های بسیار خوبی در کشور به چاپ رسیده اند که امیدواریم پاسخگوی نیاز مردم باشد.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسامی از چاپ و انتشار بیش از ٤٧ هزار عنوان کتاب در سالجاری در کشور خبر دادو افزود: در حوزه کتاب و تولید پس از انقلاب اسلام به رقم بیش از یک میلیون عنوان رسیده که ٤٠٠ هزار عنوان چاپ مکرر بوده است.
صالحی رویش در حوزه های مختلف را از مهمترین دست آوردهای انقلاب اسلامی دانست و اظهار داشت: در حوزه کتاب در فضای پس از انقلاب به عنوان هایی رسیده ایم که یک افتخار است.
وی با بیان اینکه اختلاف بین پنج حوزه برتر نشر با سایر حوزه ها بسیارکم است ابراز داشت:علوم عملی با هفت هزار و ۵۷۲عنوان کتاب، ادبیات با شش هزار و ۷۰۵عنوان، علوم اجتماعی با شش هزار و ۵۴۵عنوان، کتاب کودک با شش هزار و ۳۴۳عنوان و حوزه دین و اندیشه با پنج هزار و ۵۹۳عنوان کتاب در رتبه های نخست نشر سال جاری قرار دارند.
80 نمایشگاه در شهرها و استان های کشور برگزار شده است
صالحی سلیقه مخاطبان را دلیل اصلی فاصله کم بین کمیت کتاب های نشر شده عنوان واظهار خرسندی کرد: پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی شاهد رشد و پیشرفت چشم گیری در زمینه نشر و چاپ کتاب بوده ایم که این امر توسعه فرهنگی کشور را به دنبال داشته است.
وی افزود: امروز در کشور نه تنها شاهد رشد کمی کتاب ها هستیم بلکه عناوین مختلف کتاب های نشر یافته نیز به نسبت علاقه مردم از توزیع عادلانه و تنوع خوبی برخوردار هستند شاید در ۳۰ یا ۴۰سال گذشته به سختی می توانستیم در برخی حوزه ها کتاب خوب پیدا کنیم و در برخی حوزه های دیگر کتاب های فراوانی وجود داشت اما امروز شاهدیم که در تمامی حوزه ها کتاب های بسیار خوبی نشر می شود.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کتاب را رسانه متفکر خواند و گفت: اگر وجه تمایز انسان با حیوان تفکر است، پس انسان نباید از کتاب فاصله بگیرد.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه های کتاب در کشور افزود: در دولت تدبیر و امید به جز تهران،80 نمایشگاه در شهرها و استان های کشور برگزار شده است.
صالحی گفت: با برگزاری نمایشگاه کتاب، دسترسی مردم به کتاب آسان شده و شور و شوق فراوانی هم در میان علاقمندان برپا خواهدشد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نمایشگاههای استانی کتاب را یکی از راهای ارتقاءسهم کتاب درسبد فرهنگی عنوان کردوگفت: بحث کتاب همواره موردتوجه بزرگان دین وانقلاب ومقام معظم رهبری بوده ویکی از افتخارات انقلاب اسلامی توجه به کتاب است.
وی با تاکید بر اینکه ما نیازمند موج های جدی برای خرید وخواندن کتاب هستیم واقتصاد وفرهنگ نشر به این دو موج نیازمند است ادامه داد: چگونه انتظار داریم اقتصاد نشر ما با ده ها هزار عنوان تولید سالانه بچرخد درحالیکه مصرف وخرید کتاب پایین است واین احتیاج به عزم ملی دارد.
وی با اشاره به قدمت استان سمنان گفت: سمنان استان با تمدن ویژگی های متنوع دارد و شهرستان شاهرود نیز دارای تاریخ غنی است.
صالحی با اشاره به وجود شخصیت های دینی و فرهنگی گفت: این شخصیت ها به عنوان الگوهای دینی و اخلاقی مطرح هستند.
ارزش مطالعه و توجه به کتابخوانی باید در جامعه ترویج و تقویت شود
امام جمعه شاهرود نیز در این مراسم با تاکید بر ضرورت آسان کردن دسترسی مردم به کتاب گفت: هرچه بیشتر به کتاب توجه شود آسیب های اجتماعی در جامعه کمتر می شود.
حجت الاسلام عباس امینی ضمن قدر دانی ازبرگزارکنندگان این رخداد فرهنگی در این شهرگفت:اهمیت و ارزش مطالعه و توجه به کتابخوانی باید در جامعه ترویج و تقویت شود.
وی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم ، اظهار داشت:برای خواندن و طلب علم در اسلام تاکید فراوانی شده است.
نمایشگاههای کتاب در توسعه فرهنگی و اجتماعی جایگاه ویژه ای دارند
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان نیز دراین مراسم با تاکید بر اهمیت کتاب در توسعه فرهنگی گفت: نمایشگاههای کتاب در توسعه فرهنگی و اجتماعی جایگاه ویژه ای دارد.
محمدرضا سوقندی با تاکید بر تاثیر کتاب در ارتقای عقلانیت فردی گفت: اگر در حوزه فرهنگ و سبک زندگی آسیب هایی داریم راهکار مبارزه با آن ارتقای عقلانیت فردی است.
وی وجود آسیب های اجتماعی و بحران خانواده در جامعه به رغم وجود فرهنگ انقلاب اسلامی را ناشی از فاصله گرفتن از کتاب دانست و گفت: توجه و توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه ضروری است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان همچنین گفت: امروز کتاب فرهنگ ما را ماندگار می کند و اگر محیط زیست پایدار، اقتصاد مقاومتی پویا، سلامت اجتماعی و جسمی و هر آنچه در بهبود کیفی زندگی مان موثر است را برای خود و جامعه می خواهیم، می بایست اسباب مقاومت سازی عقلانیت یا همان فرهنگ مطالعه را در جامعه توسعه دهیم.
سوقندی با بیان اینکه کتاب مهمترین مولفه توسعه فرهنگی در همه بخش ها شامل امنیت، سیاست، اقتصاد، فرهنگ و ... است،گفت: امروزه جامعه ما علی رغم تعالیم اسلامی با بحران خانواده روبرو است و در این بین کتاب قطعا به ما کمک می کند تا به سمت خانواده های پایدار پیش برویم.
امروز جایگاه کتاب به مثابه مادر دانایی ها و مادر فرهنگ ها در صدر معارف تمدن اسلامی است
وی افزود: کتاب با تمام تاثیرات خود، فرهنگ ساز، امنیت آفرین، توسعه ساز و دانش افزا است و این اهمیت باعث می شود تا فرهنگ مطالعه در زمره مولفه های توسعه در هر کشوری باشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با بیان اینکه کتاب بهترین وسیله انتقال ادبی از نسلی به نسل دیگر است وبه انسان ها کمک می کند تا میراث فرهنگی و ارزشهای دینی وتاریخی خود را بشناسد وبه آن ارج نهند اضافه کرد: دین،فرهنگ وتاریخ ما انس والفتی دیرینه وهمیشگی با کتاب وکتابخوانی داردو همین بس که معجزه پیامبر گرامی اسلام (ص) کتاب انسان ساز قرآن کریم است.
سوقندی از وقف کتاب به عنوان یک سنت دیرینه وبسیار نیکو که متاسفانه نسبت به سالهای پیشین بسیار کمرنگ تر شده است یاد کردوافزود: اهمیت کتابخوانی به اندازه ای بالاست که بسیاری از افراد وقف کتاب را بعنوان یک سنت حسنه در نظر می گیرند وآن را باقیات وصالحات خود می دانند.
انتشار115عنوان کتاب درنیمه اول سال جاری در استان سمنان
وی با اشاره به اینکه استان سمنان دارای 26 موسسه انتشاراتی است که این تعداد ناشر در نیمه اول امسال 115 عنوان کتاب با شمارگان بیش از95 هزار جلد منتشر کرده اند.
سوقندی با بیان اینکه 92 عنوان کتاب منتشر شده توسط ناشران سمنان درشش ماه اول سال جاری،تالیفی و23 عنوان دیگر ترجمه بوده است اضافه کرد: از این تعداد کتاب منتشر شده 34 عنوان کتاب چاپ مجدد است.
وی نمایشگاه کتاب را بهانه ای برای دستیابی به یک هدف بزرگتر و آن هم ترویج و توسعه فرهنگ مطالعه به عنوان یک اصل اساسی و مهم در جامعه اسلامی عنوان کردوافزود: امروز جایگاه کتاب به مثابه مادر دانایی ها و مادر فرهنگ ها در صدر معارف تمدن اسلامی است و این اهمیت باعث می شود تا به راحتی نتوانیم از کنار این جایگاه رفیع عبور کنیم.
وی به برپایی نمایشگاه بزرگ کتاب استان سمنان اشاره کرد و گفت: در این نمایشگاه ٢٢٠ ناشر از سراسر کشور قریب ٤٠ هزار عنوان کتاب را ارائه کرده اند که بیشتر کتابهای عرضه شده از تازه های نشر است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با بیان اینکه چهاردهمین نمایشگاه کتاب این استان متشکل از ١٦٠ غرفه است گفت: ١٠ ناشر استان سمنان نیز با یک هزار و ٧٠٠ عنوان کتاب در این نمایشگاه حضور دارند.
۲۰باب کتابخانه در شهرستان شاهرود فعالیت دارند
معاون استاندارسمنان و فرماندار شاهرود نیز در این مراسم بابیان اینکه این شهرستان ۲۰باب کتابخانه دارد، گفت: ۱۵باب از این کتابخانه ها عمومی و مابقی به صورت مشارکتی توسط نهادهایی مانند دانشگاه ها و آموزش و پرورش ساخته شده اند.
سید محمدرضا هاشمی با اشاره به اینکه کتابخانه های شهرستان شاهروددر مجموع به ۱۸هزار عضو فعال و ۲۷هزار مراجعه کننده متفرقه در طول سال خدمات ارائه می کنند، ابراز داشت: این میزان با توجه به جمعیت ۲۱۰هزار نفری شهرستان، آماری در خور توجه است.
وی با بیان اینکه در شاهرود هفت هزار متر مربع زیرساخت کتابخانه ای وجود دارد، ابراز داشت: ۱۲کتابخانه در شهر شاهرود و هشت کتابخانه در شهرها و روستاهای حومه این شهرستان هم اکنون فعال هستند.
هاشمی تصریح کرد: افتتاح دو کتابخانه روستایی در زمان آباد و طرود با فواصل ۲۱۰ و ۱۵۰ کیلومتری از مرکز شهرستان در زمره دستاوردهای خوب دولت در حوزه ترویج فرهنگ مطالعه محسوب می شود.
معاون استاندارسمنان و فرماندار شاهرود همچنین به ظرفیت های علمی شاهرود نیز اشاره ای کردوادامه داد: شهرستان همچنین دارای ۴۸نویسنده ملی و استانی سرشناس، ۱۵مرکز دانشگاهی با ۴۰هزار دانشجو، هشت حوزه علمیه با یک هزار طلبه و همچنین ظرفیت های ویژه گردشگری، فرهنگی، علما، فقها، کشاورزی و نیروی انسانی است که در مجموع این شهرستان را مستعد برای برگزاری رویدادهای ملی فرهنگی متعددی ساخته است.
وی افزود:برگزاری نمایشگاه کتاب می تواند فرصت مناسبی برای شناسایی هر چه بیشتر ظرفیت وتوانمندی عرصه های مختلف شهرستان شاهرود باشد.
معاون استاندارسمنان و فرماندار شاهرود برگزاری نمایشگاه کتاب را یک رویداد بزرگ فرهنگی معرفی کرد واظهارداشت: حضور ناشران کشوری در این نمایشگاه موجب توسعه فرهنگی واجتماعی است.
به گفته هاشمی این رویداد فرهنگی واجتماعی فرصت مناسبی برای شناسایی هرچه بیشتر ظرفیت ها وتوانمندی های عرصه مختلف این شهرستان به شمار می رود.
وی با اشاره به اینکه هماهنگی لازم بین مسئولان شهر برای واگذاری زمین مناسبت برای ساخت نمایشگاه دائمی کتاب در شهر شاهرود وجود دارداظهارداشت:در صورت مساعدت مسئولان برای ساخت نمایشگاه دائمی کتاب این شهر پیگیری خواهد شد.
چهاردهمین نمایشگاه بزرگ کتاب استان سمنان در شاهرود گشایش یافت
این نمایشگاه با ١٦٠ غرفه و حضور ٢٢٠ ناشر از سراسر کشور با قریب 40هزارعنوان کتاب را در موضوعات مختلف در معرض دید و خرید علاقه مندان به حوزه کتاب قرار داده است.
نمایشگاه بزرگ کتاب استان سمنان تا نوزدهم آذر صبح ها از ساعت ٩ تا ١٢ و عصرها از ساعت ١٦ تا ٢٠ برای بازدید دوستداران فرهنگ مکتوب گشوده است.
کتابهای عرضه شده در این نمایشگاه با ٣٠ درصد تخفیف در اختیار بازدیدکنندگان قرار می گیرد و ٢٠ درصد از این رقم از طریق خرید بن و ١٠ درصد بقیه را ناشران اعمال کرده اند.
نظر شما