خبرگزاری شبستان - اصفهان:
شهرستان نجف آباد در 27 کیلومتری غرب اصفهان قرار گرفته که این شهرستان به دلیل ظرفیت خاص در حوزه ایثار و شهادت و علم و دانش به عنوان شهر علم و ایثار نام گرفته است.
فعالیت های علمی گسترده و وجود مراکز علمی و فرهنگی در این شهرستان مصداقی بر این موضوع است که از این ظرفیت علمی و فرهنگی بسیاری از مردم استفاده می کنند.
در این شهرستان به توسعه زیرساخت های علمی از جمله تاسیس کتابخانه های عمومی و توزیع کتاب توجه ویژه ای می شود که یکی از اقدامات موثر در این حوزه راه اندازی کتابخانه های مساجد است که علاوه بر ایجاد دسترسی آسان به کتاب کارکردهای مساجد را نیز افزایش داده است.
فعالیت 45 کتابخانه عمومی در مساجد شهرستان نجف آباد
اقبال صالحی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نجف آباد با اشاره به فعالیت 70 کانون فرهنگی هنری در مساجد این شهرستان گفت: 45 کتابخانه عمومی در مساجد شهرستان نجف آباد فعالیت می کنند که مجوز از اداره کل کتابخانه های عمومی اخذ کرده اند.
وی افزود: 100 هزار جلد کتاب در کتابخانه مساجد این شهرستان وجود دارد که 40 هزار جلد آن در کتابخانه کانون فرهنگی هنری آیت الله حججی نجف آباد است.
صالحی ادامه داد: این کتابخانه در مساجد بستر را برای افزایش سرانه مطالعه و دسترسی آسان برای مطالعه بیش از گذشته فراهم ساخته اند که کتابخانه های مساجد روستایی بستر فرهنگی مناسبی برای ترویج فعالیت های کتابخوانی است.
عضویت بیش از هزار نفر در کتابخانه های مساجد نجف آباد
قانعی فر، کارشناس مسئول کانون های مساجد شهرستان نجف آباد گفت: افراد جوان و نوجوان و بزرگسال عضو کتابخانه های مساجد هستند و از ظرفیت های این کتابخانه ها بهره می برند.
وی افزود: بیش از هزار نفر در کتابخانه های مساجد نجف آباد عضو هستند و از این کتابخانه ها کتاب امانت می برند.
وی یادآورشد: بیش از 50 نفر کتابدار کتابخانه های عمومی هستند که امانت دهی کتاب به افراد و اعضای کتابخانه های، برگزاری مسابقات کتابخوانی و فعالیت های اجرایی کتابخانه ها از برنامه های اجرایی کتابداران است.
استقبال خوب از کتابخانه های مساجد
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نجف آباد با اشاره به استقبال از کتابخانه های مساجد، گفت: استقبال خوبی از کتابخانه های مساجد می شود و این مراکز در روستاها به دلیل عدم وجود کتابخانه عمومی از جایگاه خاصی برخوردار است.
وی افزود: نیاز به حمایت ویژه برای توسعه کتابخانه های عمومی مساجد برای گسترش فرهنگ کتابخوانی در محلات و مناطق روستایی است که امیدواریم مسئولان این موضوع را مورد توجه قرار دهند.
تنوع کتاب ها برای پاسخ به نیازها باید افزایش یابد
آنچه مورد دغدغه مسئولان کانون های مساجد، کتابداران و اعضای کتابخانه های عمومی است افزیش تنوع کتب است و اگر شبکه ای برای هم افزایی کتابخانه های مساجد ایجاد شود که افرادی که به دنبال کتاب خاصی هستند می توانند کتاب خود را در کتابخانه های مساجد دنبال می کنند.
آنچه بازهم مورد نیاز است توجه به کتاب در موضوعات مختلف و افزایش منابع کتابخوانی است که البته نباید همه این نیازها را از دولت مطالبه کرد بلکه خیرین در این راستا می توانند نقش آفرینی کنند، جهت دهی مناسبت به خیرین برای تقویت کتابخانه های عمومی مساجد مورد نیاز است تا اینکه فرهنگ اهدا کتاب به مساجد مورد توجه قرار گیرد.
با ساماندهی کتابخانه های مساجد فعالیت های موثری در خدمت رسانی به مردم در حوزه کتاب و کتابخوانی گرفته که افزایش منابع و تجهیزات از جمله این خدمات است.
نظر شما