دانشجویان فرهیخته ترین نیروی پویای جامعه بشری

خبرگزاری شبستان: ۱۶ آذر ماه به روز دانشجو، نامگذاری شده است که به عنوان سرمایه اجتماعی و فرهیخته ترین نیروی پویای جامعه بشری باید، درهای ناگشوده را باز کنند تا قله های علم و دانش با افتخار و ابهت، فتح شود.

خبرگزاری شبستان – مازندران

 

کلمه «دانشجو» همواره این خاطره را به اذهان، متبادر می سازد و یادآور جستجوی دانش و علم بودن است که با معانی کلمه «دانش آموز» به معنای آموختن دانش، تفاوت دارد.

 

قرآن با اقرا به معنای آموختن، آغاز می شود و دانش و علم را فرا گرفتن به دفعات متعدد در قرآن، اسلام و ادیان آسمانی، آمده است و این اهمیت دانش را به خوبی، نشان می دهد.

 

انسان از کودکی با کنجکاوی و حتی بازی با خاک می خواهد، قلب تشنه خود به فراگیری دانش، لبریز سازد اما مهم خاموش نکردن این شعله فروزان است که از کسب علم، ناامید شود.

 

مدارس و دانشگاه از مهم ترین مکان های رسمی آموزش به شمار می آیند و اشخاص بسیاری فقط این مراکز را انتخاب می کنند و در پایان، گواهی فارغ التحصیلی دریافت می کنند و وارد بازار کسب و کار می شوند.

 

اما تامل باید نمود که تا چه اندازه، برای ورود به عرصه اشتغال مفید و موثر هستند و چه می توانند در عمل انجام دهند و به راستی مراکز آموزش رسمی، آنها را خودکفا و موثر، پرورش داده است.

 

دانشجویان هنگام تحصیل باید به آینده نیز بیندیشند که در عمل و بازار کار چه چیزی برای عرضه دارند و می توانند علاوه بر افزایش علم و معرفت، جهت امرار معاش زندگی خود از این آموخته ها، بهره ببرند.

 

بی شک باید دانشجویان و اساتید با یکدیگر، تعامل داشته باشند و دانشجویان در فرصت دانشگاه تا می توانند از ناگفته های علم و حتی از کردار اساتید، کسب فیض کنند و در جهت افزایش علم و معرفت به صورت توامان باشند.

 

فعالیت در بازار کار هنگام دانشجو بودن بسیار مفید است و فرد برای ورود به بازار کار، آماده می شود و در آینده شغلی خود، با اعتماد کامل و موفقیت آمیز عمل می کند و نباید به دنبال پهن کردن فرش قرمز در جلوی پایش برای اشتغال باشد.

 

دانشجویان باید با کمک آموخته های آکادمیک و غیرآکادمیک به آینده، وارد شوند و با همت خود، آن را روشن و شفاف سازند و درس از گذشته را باید فراگرفت اما باید پشیمانی از گذشته را به دور ریخت چرا که اگر خدا می خواست به گذشته، افسوس و آه بخوریم به طور یقین چشمی در پشت سر ما قرار می داد.

 

بنابراین دانشجویان باید زندگی را به وفق مراد خویش، آماده کنند و نه بازیچه زندگی باشند و با تحمل رنج و سختی، درهای ناگشوده را باز کنند تا قله های علم و دانش با افتخار و ابهت، فتح شود.

 

روز دانشجو را باید صمیمانه به دانشجویانی، تبریک گفت که مشکلات درس و ... را تحمل می کنند اما هیچ گاه ناامید از آینده روشن نیستند زیرا این قشر، از آگاه ترین سرمایه اجتماعی و فرهیخته ترین نیروی پویای جامعه بشری محسوب می شوند که با پرسشگری درست، راهگشای عرصه های مختلف هستند.

یادداشت: معصومه علیزاده

کد خبر 591735

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha