راه اندازی دو مرکز تخصصی در استان تا پایان سال/ توجه به بوم گردی یکی از اولویت های گلستان

خبرگزاری شبستان: مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان از راه اندازی ۲ مرکز تخصصی در استان تا پایان امسال خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، ابراهیم کریمی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان، عصر امروز (15 آذر) در پنجمین کارگروه اقتصادی استان گفت: در حوزه گردشگری یکی از موضوعات پیشنهادی که می تواند مورد حمایت قرار گیرد، استفاده از منابع صرفه جویی از محل حامل های انرژی برای سرمایه گذاری در بخش گردشگری است.

 

وی افزود: سوق دادن تسهیلات کم بهره به سمت گردشگری روستاها، با توجه به ظرفیت بانک سینا یکی از دغدغه های مهم است. باتوجه به کم بهره بودن تسهیلات این بانک، برخی از طرح های صنعتی بزرگ به بهانه قرار گرفتن در بافت روستا از این تسهیلات استفاده می کنند. با 5 میلیارد تومان تسهیلاتی که یک واحد صنعتی بزرگ دریافت می کند می توان بخش بوم گردی در 50 روستا را ساماندهی کرد.

 

کریمی به مقوله آموزش هم اشاره کرد و گفت: آموزش های گردشگری در حوزه روستایی باتوجه به ظرفیت هایی که وجود دارد، مورد تأکید است. حمایت از محصولات بومی و محلی و عرضه آنها در بازارچه ها و هم چنین تسهیل فرآیند های صدور مجوز در حوزه گردشگری که امیدواریم با راه اندازی پنجره واحد، مشکلات آن برطرف شود، از جمله دغدغه های فعالان این بخش است.

 

وی با تأکید بر تقویت بوم گردی و طبیعت گردی در استان، افزود: گلستان در این بخش ظرفیت های خوبی دارد و باید مورد توجه جدی قرار بگیرد. رونق بازارچه های صنایع دستی نیز نیازمند حمایت جدی همه بخش هاست.

 

کریمی مسئله تأمین اجتماعی را یکی از مهم ترین چالش ها و دغدغه های هنرمندان صنایع دستی برشمرد و گفت: برای بیمه هنرمندان سهمیه اندکی وجود دارد. علاوه براین با اینکه صندوق کارآفرینی امید هم برای کمک به اینگونه مشاغل ایجاد شده، روند پرداخت تسهیلات آن به هنرمندان با مشکل مواجه است. اکثر هنرمندان در خانه ها، تولید می کنند اما پرداخت تسهیلات فقط برای واحدهای تجاری امکانپذیر است و خیلی ها به همین خاطر حذف می شوند.

 

وی با بیان اینکه 2 مرکز تخصصی تا پایان سال در استان ایجاد می شود، افزود: تجهیز کارگاه های صنایع دستی، راه اندازی مراکز و خانه های تخصصی صنایع دستی که 2 مرکز در استان ایجاد شده و 2 مرکز دیگر نیز تا پایان سال راه اندازی می شود، در دستور کار قرار دارد.

 

کریمی با بیان اینکه صادرات در بخش صنایع دستی به صورت چمدانی است، اظهار کرد: مشوق های حمایتی برای صادرات یکی از خواسته های فعالان این بخش است چون صادرات چمدانی است آمار آن در جایی ثبت و ضبط نمی شود. حل این مشکل از طریق راه اندازی پایانه تخصصی امکانپذیر است که امیدواریم به سرانجام برسد.

 

وی به راه اندازی دو بازارچه فروش صنایع دستی در استان اشاره کرد و گفت: عملیات احداث دو بازارچه صنایع دستی در کردکوی و گنبد با اعتبارات ملی امسال آغاز می شود و یک بازارچه تلفیقی نیز در علی آبادکتول هم در دستور کار قرار دارد.

 

 

کد خبر 591826

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha