به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، محمود ربیعی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری گلستان، عصر امروز (15 آذر) در جلسه کارگروه امور اقتصادی استان با بیان اینکه کاهش نرخ سود بانکی یکی از سیاست های پولی و مالی دولت برای کاهش تورم است، گفت: زمانی که جامعه دچار تورم می شود دولت ها سیاست های مالی انبساطی را در دستور کار قرار می دهند به این صورت که بهره های بانکی کاهش پیدا می کند تا پول های انباشته شده در بانک ها به سمت تولید و سرمایه گذاری در این بخش، هدایت شود.
وی افزود: با اینکه بانک مرکزی نرخ سود تسهیلات را 18 درصد اعلام کرده بود، اما برخی از بانک ها در نحوه پرداخت به گونه ای دیگر عمل می کردند. گاهی اوقات برخی از بانک ها 15 تا 20 درصد تسهیلات پرداختی را بلوکه کرده و در نزد خود نگه می داشتند و یا طبق فرمول های خاصی درصد سود را بیش از 18 درصد محاسبه می کردند.
ربیعی گفت: بانک مرکزی اخیرا بخشنامه جدیدی را به همه بانک های دولتی و خصوصی ابلاغ کرده که براساس آن همه بانک ها از دریافت سود بیش از 18 درصد برای تسهیلات ممنوع شده اند و هم چنین هیچ بانکی اجازه بلوکه کردن درصدی از مبلغ تسهیلات پرداختی را ندارد.
وی در بخش دیگر سخنان خود به ظرفیت های استان در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: با اینکه کشاورزی بار اشتغال، تولید، رونق اقتصادی و ... را در استان به دوش می کشد اما برای توسعه نباید تنها بر همین بخش متمرکز باشیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری توسعه به صورت تک بعدی امکانپذیر نیست، تأکید کرد: باید برای رسیدن به توسعه مزیت های هر بخش در قالب سند آمایش شناخته شود. در بخش کشاورزی حداقل در 8 محصول، جزو رتبه های یک تا سه کشور هستیم که در وهله نخست باید شرایط موجود را تثبیت و در گام دوم به فکر افزایش تولید باشیم.
فرهنگ سازی برای نهادینه شدن بیمه کشاورزی
ربیعی با بیان اینکه هرساله بخش کشاورزی استان تحت تأثیر حوادث غیرمترقبه دچار خسارت می شود، گفت: برخی حوادث و تنش های آب و هوایی مانند خشکسالی یا یخبندان از مدیریت انسانی خارج است اما می توان با توسعه پوشش بیمه ای این خسارت ها را کاهش داد.
وی بیان کرد: سال 92 براثر سرمازدگی تولید مرکبات در استان 50 درصد کاهش یافت و در سال بعد آن خشکسالی بخش کشاورزی را متحمل خسارت کرد. امسال هم یخبندان موجب تخریب مرکبات و باغات زیتون شده است.
ربیعی خاطرنشان کرد: تبدیل اراضی کشاورزی به باغات و یا تفکیک آن برای ساختمان سازی، یکی از مشکلات جدی در این بخش است که بخشی از آن ناشی از سیاستگذاری ها و بخشی هم مربوط به قوانینی مانند ارث در کشور است. باید شرایطی فراهم شود تا اراضی کشاورزی از این آسیب ها حفظ و حراست شود.
نظر شما