دکتر مهدیه علوی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان، به مناسبت ۱۶ آذر، روز دانشجو در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمان، با بیان اینکه نیازهای دانشجویان در حیطه های مختلف، انواع متفاوت پیدا می کند، افزود: از جهت نیاز روحی، بسیاری از تبعیض ها در جامعه، زخم عمیقی بر جان آنان وارد کرده است.
وی در توضیح این مطلب بیان داشت: طرف با استفاده از امتیاز پدر خود، دارای شغل می شود و این، بی عدالتی، زخم عمیقی بر جان دانشجو وارد کرده است؛ فیش های حقوقی آنچنانی مورد دیگری است که باعث شده انتظاری که دانشجو از نظام انقلاب اسلامی دارد و آن عدالت، است؛ برآورده نشود.
علوی افزود: ترویج فرهنگ ناب اسلامی و تبیین اسلام حقیقی برای دانشجو به گونه ای که او عاشق آن شود؛ آنگونه که باید، اتفاق نیفتاده و کرسی های آزاداندیشی که چقدر مقام معظم رهبری آن را درخواست دارند؛ هنوز شکل مدون و عملی نگرفته و آنچنان که دانشجو باید احساس راحتی کند و حرف خود را بزند، نیست.
وی با بیان اینکه ازدواج دانشجویان یکی از مشکلاتی است که متأسفانه با اصالت دادن به درس و اینکه فکر می کنند با ازدواج از علم و ادب عقب می مانند؛ تصریح کرد: در حالیکه این دو باید با هم فرهنگسازی شود تا هم به نیاز غریزی و هم به نیاز علمی دانشجو پاسخ داده شود.
این مدرس دانشگاه تأکید کرد: از طرفی، از ازدواج موفق و سالم غافل شدیم؛ درس دانش خانواده و جمعیت برای تربیت دانشجو لازم و ضروری است؛ در تربیت فرزند بیشتر؛ اما این درس، یک درصد کار است و در طول ترم در این دو ساعت نمی شود{همه مباحث را تعلیم داد} در حالیکه دانشجو علاقه دارد درس او با زندگی پیوند داده شود؛ ما همیشه مباحث تئوری را گفتیم اما از اصل زندگی، غافل شدیم؛ گفت: برای همین، با مسئله طلاق در تحصیلکرده ها بیشتر روبرو هستیم.
وی ادامه داد: پرداختن به نیازهای محیطی دانشگاه و امکانات پژوهش برای دانشجو، خوابگاه های متناسب دانشجو، کلاس های درس متناسب با تکنولوژی روز و... از دیگر مسائل مهم در رابطه با دانشجو است و علاوه بر این، دانشجو از اساتید، انتظار دارد به فکر و نظر و شأن و شخصیت او احترام بگذارد.
علوی با تصریح به این نکته که اگر در طول 4 سال بتوانیم دانشجو را از جنبه های علمی و دینی تربیت کنیم، ضمانت اجرایی در ابعاد مختلف سیاسی و فرهنگی و اقتصادی داریم؛ پیام روز دانشجو را آزادی و استکبار ستیزی و روحیه استقلال و به سوی آزادی بشری و معنوی حرکت کردن و از یوغ استکبار نجات یافتن، عنوان کرد و افزود: آیا در متون دانشگاهی ما استکبارستیزی وجود دارد؟
وی گفت: وقتی متون ما در دانشگاه ها، نظریات جامعه شناسی و روانشناسی کپی از غربی ها است که تاریخ مصرف آن حتی در کشورهای خودشان گذشته اما استاد ما همان ها را با رویکرد غربی تدریس می کند؛ در حالیکه لازم است باور و خودباختگی فکری و فرهنگی نداشته باشیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهدی باهنر کرمان نقش دانشجویان و اساتید در تمدن نوین اسلامی و پیشرفت اسلامی را مورد توجه قرار داد و با تأکید بر اهمیت دادن به پژوهش و فراهم کردن زمینه پژوهش های قوی؛ اظهار داشت: بودجه ای که در اروپا و امریکا برای این امر گذاشته می شود و امکاناتی که داده می شود در کشور ما هنوز فراهم نشده است.
وی با اشاره به اینکه نباید با مقایسه پژوهش های دانشجویی با پژوهش های اساتید بزرگ، آنان را مأیوس و ناامید کنیم که این، یک آسیب جدی است؛ تصریح کرد: باید نظریات اصیل انسانی را از متون دینی استخراج و زمینه پژوهش را فراهم و به آن ارزش بدهیم؛ آثار غربی را بررسی و نقد کنیم و با رویکرد کتب شهید مطهری به زنده کردن تفکرات او در دانشگاه ها اقدام کنیم.
نظر شما