به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، نشست خبری چهارمین جشنواره بینالمللی فیلم یاس صبح امروز 16 آذرماه سیدمصطفی ابطحی مدیرعامل موسسه رسانههای تصویری و دبیر جشنواره، سیمون سیمونیان مسئول دبیرخانه جشنواره و مرتضی رنجبران روابط عمومی جشنواره در محل موسسه رسانههای تصویری برگزار شد.
سیدمصطفی ابطحی در این نشست در توضیح سینمای ایران و نمایش خانگی فیلمها گفت: سینمای ایران زبان گویای فرهنگ ملی، دینی و بومی ماست و سینماگران سفیران پرافتخار این دیار هستند که پیش از همه پرچم سه رنگ ایران را در جشنوارههای جهانی به اهتزاز درمیآورند. نام ایران در سینما به مراتب پرآوازهتر از بقیه شاخههای فرهنگی است بنابراین سینما مزیت نسبی ماست و موظفایم برای پاسداشت برونمایههای فرهنگیمان کوشش کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در کنار پیشرفت سینما، سینمای خانگی و نمایش خانگی و ویدیورسانه هم جایگاه شایستهای دارد، نمایش خانگی نه تنها رقیب سینما نیست بلکه مکمل آن است.
ابطحی با اشاره به 10 سالگی نمایش خانگی بیان کرد: در طول این مدت نمایش خانگی توانسته مرحله صبر و انتظار را سپری کند و امروز با قامتی بلند برای مقابله با رقیبان خود آمادگی جدی دارد و به همین منظور برای صیانت از نمایش خانگی همه باید تلاش کنیم تا این هنر رسانه نیز در عرصه فرهنگی و اقتصادی نقش خود را ایفا کند.
وی با ابراز خوشحالی از اینکه نمایش خانگی برای کسب سهم بیشتر در اقتصاد فرهنگ فعالیت می کند، گفت: نمایش خانگی برای بقای خود چاره ای جز استفاده از تکنولوژی ندارد و روایتهای خود را با تکیه بر ابزار تکنولوژی روز تولید می کند.
مدیرعامل موسسه رسانههای تصویری هویت در رسالت نمایش خانگی را منوط به تولیدات برتر سینمایی دانست و گفت: این تولیدات باید جذاب باشند و با مخاطب ارتباط برقرار کنند و همچنین با پروداکشن قوی تولید شوند و حضور سینماگران نامآشنا و برجسته نیز گواهی برای احراز این هویت است.
وی ابراز امیدواری کرد اقتصاد سینما با نمایش خانگی تحولی جدی پیدا کند و نقطه عطفی شود.
ابطحی برگزاری جشنواره فیلم یاس را یکی از اقدامات وزارت ارشاد برای تقویت نمایش خانگی برشمرد و توضیح داد: جشنواره فیلم یاس یکی از تلاشهای جدی ما برای نشاندادن اهمیت و جایگاه نمایش خانگی است. این جشنواره امروز به یکی از جشنواره های مهم سینمایی تبدیل شده است که اهدافی را دنبال می کند؛ اولین هدف ما ارزیابی دقیق و منصفانه از تولیدات یک سال گذشته در این حوزه است، دومین هدف ما شناسایی استعدادهای سینماگران جوان است، سومین هدف ما ایجاد ظرفیت برای افرادی است که تاکنون وارد عرصه سینمای خانگی نشدهاند و چهارمین هدف ما ایجاد بستری برای گفتوگو میان فیلمسازان است تا دریچههایی برای راههای جدید پدید آید.
وی در توضیح بخشهای جشنواره بیان کرد: نشستهای تخصصی در کنار بخشهای رقابتی و مسابقه جشنواره وجود دارد که به مبحث VOB که از دستاوردهای ما است، میپردازد و کارشناسان به شرح ظرفیت VOB می پردازند و به سوالات مخاطبان پاسخ میدهند. با به راه افتادن VOB میلیونها ایرانی با نصب یک اپلیکیشن از گنجینه عظیم سینمای ایران استفاده خواهند کرد. از برنامههای دیگر ما رونمایی از طراحی و تولید دستگاههای سینما سیار است که امیدواریم بتوانیم درصد مخاطبان ایرانی را در سینماها افزایش دهیم.
دبیر جشنواره فیلم یاس در توضیح بخش مسابقه جشنواره نیز گفت: در بخش مسابقه 108 فیلم به دبیرخانه رسید که از این میان 20 اثر انتخاب شدند که در جریان جشنواره مورد داوری قرار میگیرند؛ این فیلمها در حوزههای خانوادگی، دفاع مقدس، حادثهای، کمدی، کودک و نوجوان، مستند و هنر و تجربه هستند. در بخش مسابقه بینالملل نیز 84 فیلم به دبیرخانه ارسال شد که از این میان 9 فیلم به بخش نهایی راه یافتند و در کنار 3 فیلم ایرانی مورد داوری قرار میگیرند.
ابطحی در پایان سخنانش در مورد برنامه افتتاحیه جشنواره گفت: در مراسم افتتاحیه از خانواده شهدای مدافع حرم استان مازندران تقدیر به عمل میآید. همچنین این مراسم با برگزاری بزرگداشت 4 شخصیت برجسته هنری علی نصیریان، ثریا قاسمی، داریوش اسدزاده و داریوش باباییان پایان مییابد.
نظر شما