وعده هایی که عمل نخواهد شد ... انتفاضه تنها راه حل

اسرائیل برای مقابله با فلسطینی ها سردرگم و دلیل درصدد ساخت شهرک های یهودی است، به همین دلیل فلسطینی ها با آغاز شهرک سازی ها گزینه مقاومت را برای مقابله دشمن صهیونیستی برمی گزینند.

خبرگزاری شبستان، رژیم صهیونیستی از سالها پیش با شیوه های سرکوبگرانه و بهانه های واهی به کشتار، بازداشت و تخریب منازل فلسطینی ها در شهرها و روستای سرزمین های اشغالی روی آوردند تا بدین ترتیب بتوانند برای یهودیان صهیون جای اسکانی برگزیدند.

صهیونیستها امروز با تشدید کردن روش تخریب منازل سعی دارند تا فضای کافی را برای ساخت و ساز هفت هزار و 900 واحد مسکونی مهیا سازند و این درحالی است که آمریکا بارها از نخست وزیر اسرائیل"بنیامین نتانیاهو" خواسته بود تا برای ساخت و ساز شهرک ها دست نگه دارد، اما اقدامات اخیر نتانیاهو و وزرایش نشان می دهد که آنها نه تنها به سخنان "باراک اوباما" توجه نکرده اند بلکه برای آنها اهمیتی نداشته است.

تشدید اقدامات خرابکارانه و آزار و اذیت فلسطینی ها برای کوچاندن آنها از موطن خویش، فلسطینی ها بر آن داشته است که در مقابل این جرثومه جهانی راهی جز مقاومت را انتخاب نکنند.

 

مقاومت تنها گزینه برتر
فلسطینی ها امروز به خوبی می دانند که با مذاکره با صهیونیستها به بن بست می خورند و باید در مقابل تهدیدهای اسرائیلی ها گزینه مقاومت را برگزیند. چرا که سران اسرائیلی به وعده های خود وفا نمی کنند و امروز می خواهند برای اسکان دادن یهودیان، فضای بیشتری از سرزمین اشغالی را به تصرف درآورند تا شهرکهای یهودی بسازند.

درهمین حال، دکتر خلیل الحیه، با اشاره به تصمیم اخیر سران صهیونیستی مبنی بر ساخت هفت هزار و 900 واحد مسکونی، می گوید: دشمن صهیونیستی پای را فراتر از قانون می گذارد و از همه ارزشهای انسانی و معیارهای بین المللی و حقوق ملت ما عدول می کند.

الحیه می افزاید: ملت ما با آغاز شهرک سازی مقاومت را علیه شهرک نشینان آغاز می کند تا این ساخت شهرک ها را در این سرزمین مهار کند.

وی افزود: این حرکت هایی که در عرصه صهیونیستی ایجاد شده است، اولا نتیجه طبیعت این جامعه پوچ است . دولت نژاد پرستی که در میان ملت صهیونیستی نیز تمایز قایل می شود و بدون شک عامل تخریب این رژیم خواهد بود.

این مقام فلسطینی می گوید: ما بر وحدت و نیرومان تکیه می کنیم و بر این دشمن در هر جایی با مقاومت ضربه می زنیم.

درهمین حال، احمد الرویضی، مشاور رئیس دیوان ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین می گوید: رژیم صهیونیستی قصد دارد که طی ماه جاری هفت هزار و 900 واحد مسکونی در شهر قدس اشغالی بسازد و این اقدام صهیونیستها یک رویکرد سیاسی است و می خواهد پیش از اینکه فلسطینی ها در سپتامبر به سازمان ملل روی بیاورند، این برنامه را اجرایی کند.

وی معتقد است که هدف از برنامه شهرک سازی امتیاز سیاسی و منزوی کردن کامل کرانه باختری و ایجاد آشوب و درگیری با ملت فلسطینی است تا آنان را به آشوبی در مسیر برپایی دولت مستقل فلسطین بکشاند.

شاید تصمیم برای شهرک سازی به خاطراعتراض ها و تظاهرات های یهودیان صهیونیستی به سرعت رقم خورده است و صهیونیستها علاوه بر مسئله درخواست فلسطینی ها از سازمان ملل برای به رسمیت شناختن فلسطین، به خاطر اعتراض اخیر یهودیان نیز بوده است.

 

بحران در یک قدمی اسرائیل
بحران اقتصادی که امروز گریبان همه جهان را گرفته، دامن اسرائیل را نیز گرفته است. یان بحران نخستین بار زمانی شکل گرفت که تعدادی از دانشجویان دانشگاه تل آویو و گروهی از ساکنان شهر قدس به خاطر ناتوانی در پرداخت اجاره و خرید مسکن اقدام تحصن کردند.

در ادامه این روند،هزاران نفر از یهودیان در هفته های اخیر در اعتراض به کمبود مسکن، بیکاری دولت نتانیاهو را خطاب قرارداده و اعلام کرده اند که این دولت نتوانسته به وعده های اقتصادی خود وفا کند و باید از حکومت کنارگیری کند.

شاید بتوان این اعتراض ها را عاملی دانستند درتسریع تصمیم ساخت شهرک های مسکونی برای یهودیان و رفع مشکل آنان و افزودن مشکل فلسطینی ها.

کارشناسان اقتصادی اسرائیل درباره بحران مسکن در سرزمین های اشغالی می گویند: خرید یک خانه ساده و کوچک در شهر تل آویو بیش از 430 هزار دولار واجاره بهای خانه ای با این شرایط حداقل ماهیانه یکهزار و900 دلار است، اما این قیمتها را با توجه به درآمد جامعه صهیونیستی بسیار بالا و خارج از توان است.

این کارشناسان معتقدند که اگر دولت نتواند برای مشکل هزینه مسکن چاره ای بیندیشد، شاید ساخت شهرک ها نیز نتواند مشکل آنها مرتفع کند زیرا هزینه ها بالاست و باید هزینه ها کاهش یابد.

بن کسبیت، تحلیلگر برجسته مسائل اجتماعی در اسرائیل معتقد است بین شهرکسازی و بحران مسکن ارتباط وجود دارد و این رابطه به مبالغ سنگین سرمایه گذاری شده در بخش شهرکسازی از سالهای پیش تا به امروز برمی گردد.

وی می افزاید: این هزینه ها ده ها میلیارد دلار و حتی بیشتراست و دولت هیچ امیدی ندارد که سرمایه گذاری که در طول دهها سال انجام داده است، بازگردد.

در همین حال، تصمیم سران صهیونیستی مبنی بر ساخت هفت هزار و 900 واحد مسکونی واکنش و محکومیت گسترده محافل بین المللی و عربی دربر داشت.

 

محکومیت بین المللی
با افزایش اعتراض های یهودیان اسرائیل و افزایش دایره مطالبات آنها، دولت صهیونیست از این فرصت طلایی برای اجرایی کردن برنامه شهرک سازی خود بهره برداری کرد و "ایلی یشای" وزیر کشور اسرائیل اوایل هفته با ساخت 900 واحد مسکونی در منطقه جبل ابوغنیم در قدس اشغالی موافقت کرد.

یشای تاکید می کند که به زودی برنامه ساخت 700 واحد مسکنونی در منطقه بسغات زئیف در سرزیمن اشغالی سال 1967 و دو هزار واحد مسکونی دیگر در شهرک غفعات همطوس را آغاز خواهد کرد.

در همین راستا، "محمد عمرو" وزیر امور خارجه مصر به شدت برنامه ساخت یک هزار و 600 واحد مسکونی جدید در شهرک "رمات شلومو" درقدس اشغالی را محکوم کردو آن را مانع بزرگی دربرابر مذاکرات صلح با فلسطینی ها دانست.

عمرو می افزاید: امکان ندارد که مصر این برنامه را بپذیرد و شهرک سازی را غیر قانونی و منافی با قوانین بین المللی می داند.

وزارت امور خارجه روسیه نیز اعلام کرد: موافقت دولت اسرائیل با ساخت یک هزارو 600 واحد مسکونی به بحرانی تر شدن اوضاع در فرایند صلح خاورمیانه منجر خواهد شد.

الکساندر لوکاشیویچ، وزیر امور خارجه اسرائیل می گوید: تصمیم ساخت واحد های مسکونی جدید نگرانی جدی را به وجود می آورد.

لوکاشیویچ شهرک سازی یک اقدام غیر قانونی است و با تلاش های بین المللی در زمینه از سرگیری مذاکرت فلسطین با رژیم صهیونیستی تعارض دارد.

وزارت امور خارجه اسپانیا نیز افزایش شهرک های یهودی را مانعی برای تلاش های بین المللی برای از سرگیری مذاکرات مستقیم بین اسرائیلی ها و فلسطینی ها دانست که هدف آن صلح عادلانه و مداوم در خاورمیانه است.

وزارت اسپانیا اعلام کرد: قدس شرقی جزو سرزمین فلسطین است و ساخت شهرک اسرائیل در این زمین ها به موجب قوانین بین المللی غیر قانونی است و اسرائیل باید به سرعت همه فعالیت های شهرک سازی را متوقف کند.

از سوی دیگر، ویلیام هیگ، وزیر امورخارجه انگلیس گفت: گسترش شهرک های اسرائیلی غیر قانونی است و ما ساخت چهار هزار واحد مسکونی را در قدس اشغالی محکوم می کنیم .

وی تاکید می کند که از سهل انگاری اسرائیل نسبت به دعوت های جامعه بین الملل احساس نگرانی می کنیم و باید از اینگونه فعالیت های شهرک سازی جلوگیری کرد.

کاترین اشتون، کمیساریای عالی سیاست خارجه و امینت اتحادیه اروپا نیز می گوید: ساخت شهرک های یهودی مسئله برپایی دو دولت را تهدید می کند و تلاش ها برای ازسرگیری مذاکرات بین دوطرف فلسطینی و اسرائیلی را تضعیف می کند.

اتحادیه اروپا بیش از یکبار از اسرائیل خواسته است تا ساخت شهرهای جدید را در مناطق فلسطین اشغالی متوقف کند.

از همین رو، روبرت سیری، هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل متحد با ابراز نگرانی نسبت به تصمیم دولت اسرائیل در برپایی واحدهای مسکونی جدید در قدس شرقی گفت: کمیته چهار جانیه سال 2010 مرحله اولیه برنامه ریزی برای ساخت یک هزار و 600 واحد مسکونی در شهرک یهودی "رامات شلومو" را محکوم کرده بود.

سیری می افزاید: این تصمیم ها و عملیات های انزجار طلبانه تلاش های مداوم جامعه بین الملل برای بازگرداندن دو طرف به میز مذاکره را از بین می برند.

این نشان می دهد که اسرائیل باوجود همه محکومیت های بین المللی و با علم به این مسئله که مشکل یهودیان اسرائیل با کاهش هزینه قابل حل است اما با تصمیم ساخت شهرک های یهودی بیشتر به نظر می رسد یک گزینه سیاسی را برای مقابله با تلاش فلسطینی ها برای به رسمیت شناخته شدن از سوی سازمان ملل است. اما باید دید در این اندیشه سران اسرائیل تا کجا جواب خواهد داد.
پایان پیام/

 

کد خبر 59250

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha