به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، فروشگاه بزرگی از صنایع دستی دارد، خرج زندگی خود، خانواده اش و دهها کارگر دیگر نیز از فروش کالاهای این فروشگاه بدست می آید.فروشگاهی که بیشتر کالاهای آن، پتینه، کیف، گلیم، رومیزی و قوری های سنتی است. کالاهایی که قیمت آنان هر خریداری را به مغازه نمی کشاند. اما این فروشگاه رونق خوبی دارد، این صنایع دستی حاصل دست رنج دهها نفر است که خود شاید هرگز نتوانند این کالاها را استفاده کنند. همین دست رنج ها به این فروش کالای این مغازه برکت داده است.
50 سال دارد، اهل جیرفت است، حدود 50 کارگرهم دارد، کارگرهایی که به برکت زحمات و وجود آنان مغازه رونق گرفته است.
فریده مجازی، صاحب کار است، 3 فرزند دارد، فرزندانش نیز همانند 50 کارگر دیگر در این فروشگاه کار می کنند. بیشتر کالاهای خانم مجازی در خانه درست می شود و در مغازه به فروش می رسد.
درآمدش خوب است، هم می تواند روزی خود را بدست آورد و هم روزی دهها نفر دیگر را. روزگار خانم مجازی همیشه به این منوال نبوده است، هنگامی که همسرش را 5 سال پیش از دست می دهد، دیگر راه های خرجی خانواده هم بسته می شود.در ورق زندگی روزهای تلخ رقم خورد. روزهایی که باید فریده هم مادر می شد، هم پدر. خانم خانه داری که باید خرج زندگی 3 فرزندش را هم بدست می آورد. شرایط سخت بود، آنقدر سخت که خانواده مجازی، تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی در می آیند، مستمری بگیر می شوند.
خانم مجازی دیگر هم پدر می شود، هم مادر. تمام خرجی خانه 45 هزار تومان مستمری کمیته امداد می شود، خرج حداقلی که خانم مجازی را وادار می کند تا با توکل بر خدا از تنها سرمایه اش استفاده کند.تمام سرمایه اش مهارتش می شود، مهارتی که از بچگی با خود به همراه داشته است و در میانسالی راه نجاتش می شود، کودک او با قالی بافی و ساختن دیگر کارهای دستی طی می شود.همین مهارت در او نهادینه می شود تا اینکه الان استاکار است.
15 میلیون تومان از کمیته امداد امام خمینی (ره) وام دریافت می کند، همین تسهیلات حداقلی در کنار مهارت ورق زندگی خانواده مجازی را بر می گرداند. همین تسهیلات موجب می شود تا خانم مجازی یک مغازه اجاره کند و چند چرخ خیاطی بخرد و از مهارتش استفاده کند.کار مغازه آنقدر رونق می گیرد که خانم مجازی 50 کارگر را هم به کار می گیرد و خرج آنان نیز از فروش محصولات بدست می آید.
مغازه خانم مجازی که حدود 50 متر است، اجاره ای است، اما کار و کاسبی او آنقدر رونق یافته که به زودی صاحب مغازه هم می شود.او استادکار نیز است، شاگردانی دارد که به آنان مهارت یاد می دهد، مهارت هایی که ممکن است برای آنان در روزهای سخت زندگی کار گشا باشد.
خانواده مجازی دیگر تحت پوشش کمیته امداد نیستند، آنان با همت خود توانسته اند خودکفا شوند و نه تنها روزی خود را بدست آورند، نان آور دهها خانواده دیگر هم باشند.
نظر شما