به گزارش خبرگزاری شبستان، تغییر اوضاع داخلی انگلیس از یک آرامش و سکوت درونی به یک تظاهرات بزرگ مردمی و مستمر در کنار همه نتایجی که خواهد داشت به یقین پیامدهایی را نصیب کشورهایی می کند که سران انگلیس در آن در حال تاخت و تاز نظامی هستند.
این تظاهرات مردمی در شهرهای بزرگ و به ظاهر ثروتمند انگلیس که اقتصاد مرده این کشور را فریاد می زند درحالی شکل گرفت که دولت این کشور تقویت نیروهای نظامی در افغانستان و اخیرا لیبی را در کنار دیگر کشورهای عضو ناتو در راس اهداف دولتی قرار داده است.
و این تظاهرات این حقیقت را آشکار کرد که غفلت دولت انگلیس از حداقل اوضاع اقتصادی خود باعث شد تا بالاخره مردم این کشور علیه دولت شورانیده شوند.
اما در مورد مسئله لیبی حضور کشورهای اروپایی بیشتر به منزله یک ژست سیاسی محسوب می شود تا تعهدی برای برقراری امنیت و این کشورها به اتفاق به این نتیجه رسیدند که علی رغم توانایی خود در حضور در یک جنگ دیگر باید همچنان این تعهد را مصرانه ادامه دهند تا عدم حضور آنها به معنای ناتوانی جنگی آنها تعبیر نشود.
پس بنابراین پیش از تظاهرات انگلیس محرض بود که کشورهای اروپایی حضوری ناگریز در لیبی را پذیرفته اند اما اینکه تظاهرات انگلیس چه تاثیری بر این استمرار حضور دارد بسته به عوامل مختلفی است.
یکی از این عوامل سرنوشت این تظاهرات مردمی است که آیا ادامه می یابد یا اینکه دولت با سرکوبی آنها آن را کمرنگ می کند گرچه سرکوبی کامل آن امری بعید به نظر می رسد.
مسئله تاثی گذار دیگر دخالت کشورهای همسایه انگلیس در اوضاع داخلی این کشور و یا به تعبیری نگرانی آنها از این تظاهرات مردمی است که اگر نمود آن در سیاست های خارجی کشورهای اشکار شود نشان می دهد که مردم انگلیس به نتایجی قابل قبول رسیده اند.
در مورد کشورهای همسایه باید منتظر عکس العمل مردمی نیز بود که اگر مردم سایر کشورها به حمایت مردم انگلیس برخیزند دقیقا این روند به نفع کشورهایی چون لیبی خواهد بود.
به گزارش سایت خبری اینفو فلسطین، اگر در هر کشوری بحرانی عظیم و به خصوص مردمی رخ دهد اولین ارگان درگیر نیروهای نظامی خواهد بود و لا غیر بنابراین چنین کشورهایی چگونه می توانند در حالیکه به تعبیری کشورهایشان را بحران تهدید می کند به فکر تقویت حضور نظامی در سایر کشورها باشند که حداقل منافعی مشخص برای آنها در بر ندارد.
در راستای این حرکت بحران اقتصادی آمریکا نیز مزید بر علت شده و کشورهای اروپایی هرگز نمی توانند به پشتیبانی آمریکا اعتماد کنند از این رو می بینیم که هر یک از کشورهای اروپایی بحران زده و یا آمریکا طی ماههای گذشته گرفتار مشکلات خود بودند و شاید کشتارهای ناتو در لیبی ناشی از همین عدم نظارت و خود مختاری ناتو در لیبی بوده است.
پس حداقل تا چند ماه آینده نباید انتظار داشت که کشورهای عضو ناتو تصمیمی جدی درباره لیبی اتخاذ کنند.
اشتباهات ناتو در لیبی از جمله نیروهای سارکوزی که به اشتباه یکدیگر را می کشند از سوی دیگر نشانگر بی کفایتی دولتهای غربی در راهبری جنگ لیبی است.
بنابر این گزارش، سی ان ان،بی بی سی و نیویورک تایمز و وال استریت ژورنال در خصوص لیبی و کشتار مردم به دست ناتو گزینه سکوت را انتخاب کرده اند و همین امر باعث بی اعتباری غرب در قبال لیبی شده است.
کنار هم چیده شدن این شرایط باعث شده تا مردم مبارز لیبی در این کشور تا حدودی اوضاع را به دست گیرند و فارغ از ناتو پیش روند.
در این باره تظاهرات لندن و دیگر شهرهای انگلیس عامل مکملی برای دلسرد شدن کشورهای اروپایی در ادامه حضور در لیبی به شمار می آید و تا مدت زمانی باعث می شود دولت های غربی مشغول اوضاع داخلی خود باشند تا سایر کشورها.
تظاهرات انگلیس در حال حاضر بیش از هر قیام مردمی دیگر به اقتضای زمانی که در آن رخ داده است تبعات سنگین تر و همچنین منافع موثری برای برخی کشورهایی همچون لیبی دارد.
کد خبر 59299
نظر شما