خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اسلوونی دارای ذخایر غنی از قلع، روی، زغالسنگ و سنگهای ساختمانی است. از سوی دیگر، عبور رودخانه ساوا از داخل این کشور باعث شده تا ظرفیت قابلتوجهی از توان تولید انرژی الکتریکی در اسلوونی ایجاد شود. اسلوونی با پیروی از یک مدل اقتصاد باز به یکی از کشورهای موفق در حوزه بالکان تبدیل شده و برای سرمایهگذاران شرق اروپا به مثابه یک بهشت اقتصادی است.
اسلوونی در ضمن، سالانه پنج میلیون مترمکعب گاز طبیعی استخراج میکند که بخش ناچیزی از تقاضای مصرف داخلی خود را پوشش میدهد. اسلوونی به عنوان کشوری با پتانسیلهای قوی اقتصادی در اتحادیه اروپا در بخش صنایع الکترونیک، مکانیک، تجهیزات مخابراتی و نیروگاهسازی به خصوص در ساخت دریچههای سد صاحب فناوری است. این کشور در بخش کشاورزی تولیدکننده فراوردههایی همچون سیبزمینی، نخود، گندم، نیشکر، ذرت و لوبیا و در بخش دامپروری و شیلات تولیدکننده گوشت و پشم گاو و گوسفند و نیز فراوردههای شیلاتی است.
صنایع ذوب و ریختهگری آلومینیوم، قلع و روی مهمترین بخش ذوب فلزات اسلوونی را تشکیل میدهند. همچنین صنایع دیگری در زمینه تولید تجهیزات الکترونیک، کامیونسازی، خودروسازی، تجهیزات نیروگاهی، تسلیحات نظامی، محصولات چوبی، مواد شیمیایی، بافندگی و ماشینابزار در اسلوونی فعالند. باتوجه به شرایط طبیعی و انسانی موجود اسلوونی نقشی در اقتصاد کشاورزی یوگوسلاوی نداشت و در عوض در برگیرنده پیچیدهترین و فناوری برترین صنایع یوگسلاوی بود. تنها نیروگاه هستهای یوگوسلاوی نیز که احداث آن با اعتراضات دولتهای همسایه همراه بود در کرچکا و با فناوری بومی به کار افتاد.
بنابراین گزارش، این کشور به دنبال کشورهای اروپایی در حال توسعه روابط خود با ایران است در همین زمینه نیز مذاکراتی برای بررسی راه های گسترش همکاری های دو کشور و تحکیم و ارتقاء سطح مناسبات دو جانبه در تمامی سطوح انجام شده است و در حال حاضر نیز سه قرارداد با شرکت های ایرانی همزمان با سفر رییس جمهور اسلووانی به تهران به امضا رسیده است.
این گزارش می افزاید: پایگاه خبری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در این زمینه به نقل از سامو هریبار میلیچ، مدیرکل اتاق بازرگانی اسلوونی نوشته است: "برخی شرکتهای اسلوونیایی که از گذشته با ایران همکاری می کردند دو روز پیش به تهران آمدند تا با همکاران خود دیدار و مذاکره کنند. چند شرکت اسلوونیایی که در یک سال گذشته دفتر نمایندگی خود را در تهران دایر کردهاند، افزون بر نقش فعال در برقراری ارتباط میان اسلوونی با ایران، ایجاد پیوند میان بخشهای اقتصادی را بر عهده دارند. نقش جمهوری اسلامی در آینده اقتصاد منطقه مهم است و اضافه کرد: هر دو کشور میتوانند به عنوان دروازهای برای ورود به بازار بزرگ خاورمیانه و اروپا محسوب شوند و بازگشایی سفارت این کشور در تهران نیز فرصت سفر بیشتر ایرانیان و ارتباط بخشهای اقتصادی را فراهم می آورد."
یادآور می شود: اسلوونی ساختار اقتصاد صنعتی دارد و 75 درصد تولید ناخالص داخلی آن به صادرات متکی است. بر اساس آمارهای رسمی، حجم مبادلات تجاری ایران و اسلوونی در سال های گذشته کاهش یافت و از 96 میلیون یورو در سال 2011 میلادی (1390 خورشیدی) به 46 میلیون یورو در سال 2012 و به 25 میلیون و 500 هزار یورو در سال 2013 رسید.
نظر شما