استاد روشن به اخلاق و ادب نفس شهره است

خبرگزاری شبستان: عضو هیئت علمی فرهنگستان زبان و ادب فارسی اظهار داشت: ویژگی برتر استاد روشن که نام ایشان را در میان پژوهندگان ادب فارسی ممتاز کرده، اخلاق و ادب نفس است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، جعفر شجاع کیهانی، عضو هیئت علمی فرهنگستان زبان و ادب فارسی در مراسم تجلیل از استاد محمد روشن، از مفاخر برجسته گیلان و ایران در حوزه زبان و ادب فارسی که عصر امروز(22 آذر) در سالن دکتر رحمدل مجتمع فرهنگی هنری خاتم الانبیا (صلی الله علیه و آله وسلم) رشت برگزار شد، به غنای برخی از آثار استاد روشن اشاره و اظهار داشت: قلم شیوای استاد در مقدمه تصحیح تاریخ نامه طبری باعث شده تا مخاطب به راحتی با آن مانوس شده و دست از مطالعه کتاب نکشد.

 

وی سیر مرتب مقدمه نویسی، معرفی آثار مولف، در نظر گرفتن همه منابع و به دست دادن شرایط اجتماعی مولف را از دیگر ویژگی‌های قلم استاد در این تصحیح برشمرد و گفت: مخاطب با مطالعه این اثر اخلاق و ادب نقد می‌آموزد و با شیوه تصحیح آشنا می‌شود.

 

 عضو هیئت علمی فرهنگستان زبان و ادب فارسی افزود: تتبع عالمانه استاد روشن در دیگر متون ادب فارسی از جمله کلیله دمنه، نمونه تصحیح ناب و قابل اعتنا برای پژوهشگران است.

 

وی خاطرنشان کرد: نثر درست، شیرین، دلچسب با استفاده از روش‌های گوناگون پرورش معانی و خلاصه، نثر روشن استاد روشن است.

 

شجاع کیهانی در ادامه با بیان اینکه استغنای نفس استاد روشن، او از لاف بی نیاز کرده است، گفت: پیام آموزه‌های ادبی، عرفانی و تعلیمی اعم از نثر و نظم رسیدن به فضیلت اخلاق و درستی و راستی است.

 

 وی اذعان کرد: ویژگی برتر استاد روشن و آنکه نام ایشان را در میان پژوهندگان ادب فارسی ممتاز کرده، تصحیح متون نیست بلکه آراستگی ادب به معنای اخص و اعم است.

 

 عضو هیئت علمی فرهنگستان زبان و ادب فارسی یادآور شد: بسیارند استادانی که سال‌ها در دریای زلال ادب فارسی، عرفانی و دینی غوطه ورند اما جرعه‌ای از آن ننوشیده‌اند و حتی نچشیده‌اند و تنها کار آنان پراکندن غبار موعظه‌های بی عمل و کشف نسخ و ارجاع است.

 

 وی اعلام کرد: استاد روشن به اخلاق و ادب نفس شهره است.

 

شجاع کیهانی اظهار داشت: هنر اعتدال در رفتار، گفتار اخلاقی و صفای درون از استاد روشن دانشمندی بی تکلف و متواضع و دوستدار اخلاق ساخته است.

 

در پایان این مراسم با اهدای لوح تقدیر و یک جلد شاهنامه نفیس از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان از استاد محمد روشن تجلیل شد.

 

کد خبر 593635

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha