به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، سیده سعیده غروی، معاون پژوهش جامعهالزهرا (سلاماللهعلیها) امروز (۲۴ آذر) در نشست خبری که به مناسبت هفته پژوهش با حضور اصحاب رسانه در سالن جلسات پژوهشگاه برگزار شد، عنوان کرد: معاونت پژوهش با هدف حرکت به سمت استانداردسازی سطح پژوهش در جامعهالزهرا (سلاماللهعلیها) و زمینه سازی مناسب جهت نگارش کتب پژوهشی و مقالات علمی پژوهشی توسط اساتید و دانش پژوهان فعالیت میکند.
برگزاری 12 کارگاه تخصصی ویژه اساتید و پژوهشگران جامعه الزهرا (س) در طول یک سال گذشته
معاون پژوهش جامعهالزهرا (سلاماللهعلیها) اظهار داشت: در طول یک سال گذشته، 12 کارگاه تخصصی ویژه اساتید، پژوهشگران و دانشپژوهان در 98 ساعت و برای 720 نفر به همت معاونت پژوهش جامعهالزهرا (سلاماللهعلیها) برگزار شد.
غروی تصریح کرد: این کارگاهها از جهت کیفی (رویکرد تخصصی) برای اولینبار برنامهریزی و اجرا شده است، در این میان، کارگاه تخصصی «شیوهها و اصول نگارش مقاله نویسی علمی پژوهشی» با حضور 290 نفر دارای بیشترین مخاطب بود.
برگزاری 19 نشست علمی پژوهشی در جامعه الزهرا (س) از سال گذشته تا کنون
وی با اشاره به برگزاري نشستهای تخصصي در گرایشهای مختلف، بیان کرد: در طول یک سال گذشته، سلسله نشست های تخصصی «تاریخ کلام امامیه در عصر حضور ائمه «علیهم السلام» با حضور جمعی از پژوهشگران و اساتید گروه تاریخ و فلسفه و کلام و به مدت 40 ساعت برگزار شد.
معاون پژوهش جامعهالزهرا (سلاماللهعلیها) یادآور شد: از سال 94 تا کنون، 19 نشست علمی پژوهشی برای 979 دانش پژوه برگزار شد که 4 نشست در رشته فقه و حقوق، 4 نشست در رشته تفسیر و علوم قرآن، یک نشست در رشته مطالعات زن و خانواده، 3 نشست در رشته اخلاق و تربیت، 3 نشست در رشته فلسفه و کلام و 4 نشست در رشته تاریخ برگزار شد.
حضور بیش از 300 خواهر طلبه در انجمن های علمی پژوهشی جامعه الزهرا (س)
غروی، تأسیس و راه اندازی انجمنهای علمی پژوهشی طلاب جامعهالزهرا (سلاماللهعلیها) را یکی از فعالیتهای معاونت پژوهش در یک سال اخیر عنوان کرد و ادامه داد: دفتر انجمنهای علمی پژوهشی با هدف شناسایی و ساماندهی استعدادها و ذخایر علمی جامعهالزهرا (سلاماللهعلیها) در رشتههای مختلف، ايجاد زمينههاي مناسب براي شكوفايي استعدادها، برانگيختن خلاقيت علمی و پژوهشی دانشپژوهان از آذرماه 1394 فعالیت خود را آغاز کرد.
وی اضافه کرد: بیش از 300 علاقمند در انجمنهای علمی «تفسیر و علوم قرآن»، «فلسفه و کلام»، «تعلیم و تربیت اسلامی»، «فقه و اصول»، «مهدویت» و «مطالعات زن و خانواده» ثبت نام کردند و در این مدت، 3 کارگاه، دو نشست و دو بازدید پژوهشی برای اعضای انجمنها برگزار شد.
طراحی پژوهشکده مجازی بینالمللی یکی از دستاوردهای ارزشمند جشنواره بینالمللی بانو امین (ره)
معاون پژوهش جامعهالزهرا (سلام الله علیها)، برگزاری جشنواره پژوهشی بین المللی بانو امین (ره) را از جمله بزرگترین برنامههای این معاونت در طول یک سال گذشته برشمرد و تصریح کرد: هدف از برگزاری این جشنواره، شناسایی ظرفیت پژوهش بانوان طلبه و شناسایی بانوان پژوهشگر از جمله اهداف این جشنواره بود و علایق و سلیقههای بانوان در عرصه پژوهش کشف شد.
غروی با بیان این که جشنواره بین المللی بانو امین (ره) دو دستاورد کلان دربر داشت، افزود: طراحی پژوهشکده مجازی بین المللی از جمله دستاوردهای این مجموعه بود، به طوری که تا کنون 612 طلبه در سطوح مختلف تحصیلی حوزههای علمیه در این طرح ثبت نام کرند.
وی ادامه داد: طلاب تا تاریخ 30 دی ماه فرصت دارند تا عضو این پژوهشکده شوند و امیدواریم که این پژوهشکده در دهه فجر سال جاری راه اندازی شود.
معاون پژوهش جامعهالزهرا (سلاماللهعلیها) اضافه کرد: مجمع هم اندیشی مراکز پژوهشی حوزه مطالعات زن و خانواده از دیگر دستاوردهای جشنواره بانو امین (ره) بود که در این راستا، مراکز و موسسات فعال در حوزه مطالعات زن و خانواده شناسایی و جهت تعامل با آنها اقدام میشود.
ثبت نام 222 خواهر طلبه در طرح «دستیار پژوهش»
غروی با اشاره به اجرای طرح «دستیار پژوهش» در جامعهالزهرا (سلاماللهعلیها) در بهمن سال گذشته، اظهار داشت: این طرح در حقیقت، تربیت پژوهشگر و جذب آنان در گروههای پژوهشی مختلف است.
وی بیان کرد: در این طرح، دانش پژوهان شاغل به تحصیل در سطح 3 و 4 شناسایی و دورههای تربیت پژوهشگر برای آنها برگزار شد.
معاون پژوهش جامعهالزهرا (سلاماللهعلیها) یادآور شد: طرح «دستیار پژوهش» در 6 گروه «اخلاق و تربیت اسلامی»، «تاریخ و سیره اهل بیت»، «تفسیر و علوم قرآنی»، «مطالعات زن و خانواده»، «فقه و اصول» و «فلسفه و کلام اسلامی» اجرا میشود و تا کنون 222 نفر در این طرح ثبت نام کردند.
ایجاد و راه اندازی شبكه علمي در کتابخانه جامعهالزهرا (سلاماللهعلیها)
غروی با بیان این که ایجاد و راه اندازی شبكه علمي در کتابخانه جامعهالزهرا (سلاماللهعلیها) یکی از کارهای ارزنده معاونت پژوهش در طول یک سال گذشته است، گفت: شبکه علمی جهت گردآوری، ذخیره، سازماندهی، اشاعه اطلاعات و دانش به شکل دیجیتالی و همچنین دسترسی به منابع کمیاب و نایاب در سال 1394 ایجاد شد.
وی با بیان این که شبکه علمی جامعهالزهرا (سلاماللهعلیها) در سه بخش به بهرهبرداری رسید، افزود: بخش کتابخانه دیجیتال، حاوی 17 سایت علمی با امکان دسترسی به بیش از یک میلیون و 162 هزار کتاب الکترونیکی و بخش پایگاههای پژوهشی، حاوی 18 سایت علمی با دسترسی به بیش از یک میلیون و 415 هزار داده علمی مجلات و نشریات از جمله بخشهای شبکه علمی است.
معاون پژوهش جامعهالزهرا (سلاماللهعلیها) اضافه کرد: بخش نشریات و فرهنگ حاوی 18 سایت با امکان دسترسی به بیش از 3 میلیون و 503 هزار مقاله علمی جهت سهولت دسترسی پژوهشگران به منابع الکترونیکی سومین بخش شبکه علمی است که مورد استفاده طلاب پژوهشگر قرار میگیرد.
طراحی و اجرای کلان پروژههای پژوهشی در جامعه الزهرا (س)
غروی، طراحی و اجرای کلان پروژههای پژوهشی را از دیگر فعالیتهای معاونت پژوهش جامعهالزهرا (سلاماللهعلیها) عنوان کرد و گفت: گروههای پژوهشی تاریخ، اخلاق و تربیت، فقه و حقوق و تفسیر از سال گذشته بخشی از فعالیتهای خود را در قالب کلان پروژههای پژوهشی برنامه ریزی کردند.
وی بیان داشت: از سال گذشته تا کنون، یک کلان پروژه در گروه تاریخ، 4 کلان پروژه در گروه تفسیر، یک کلان پروژه در گروه فقه و حقوق و دو کلان پروژه در گروه اخلاق و تربیت طراحی و یا اجرا شده است.
معاون پژوهش جامعهالزهرا (سلاماللهعلیها) یادآور شد: گرچه گروه فلسفه کلان پروژه نداشته است، اما دو کتاب ارزنده شامل «فاعلیت نفس در جهان خارج (تحلیلی بر اصول، نتایج و لوازم کاربردی بر اساس آراء صدرالمتألهین)» و «تمایزات عقلانیت ناب با روش شبه عقلانی» مورد نگارش قرار داده است.
بررسی بیش از 260 اثر در شورای نشر معاونت پژوهش در طول یک سال گذشته
غروی به شورای نشر آثار پژوهشی جامعهالزهرا (سلاماللهعلیها) اشاره کرد و تصریح کرد: شورای نشر معاونت پژوهش، متشکل از 6 نفر از فضلا و فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی است و در راستای حمایت از آثار مکتوب دانشپژوهان و اساتید فعالیت میکند.
وی افزود: این شورا از سال گذشته تا کنون، بیش از 260 اثر در رشتههای «تفسیر و علوم قرآنی»، «تاریخ اسلام»، «تعلیم و تربیت»، «فلسفه و کلام»، «فقه و حقوق»، «مطالعات اجتماعی»، «شیعهشناسی»، «اسلامشناسی»، «زن و خانواده»، «هنر و رسانه» و... بررسی و 17اثر به تأیید شورای نشر معاونت پژوهش رسیده است که 7 اثر در دست چاپ و انتشاراست و 12 اثر در مرحله اصلاح نهایی است.
عضویت بیش از 15 هزار نفر در کتابخانه جامعهالزهرا (س)
معاون پژوهش جامعهالزهرا(سلاماللهعلیها) با اشاره به فعالیت کتابخانه جامعهالزهرا(سلاماللهعلیها) و بانک اطلاعات موجود در کتابخانه، گفت: این کتابخانه در جلسات کنسرسیوم مجمع تخصصی کتابخانههای ایران(مکتا) شرکت فعال دارد و اعضای این کتابخانه میتوانند با کارت کتابخانه از کتابخانههای تخصصی دیگر استفاده کنند.
غروی افزود: کتابخانه جامعهالزهرا(سلاماللهعلیها) بیش از 15 هزار و 300 نفر عضو دارد که بیش از 2 هزار و 400 نفر آنها فعالیت مستمر دارند و عضو فعال هستند.
وی تصریح کرد: کتابخانه مرکزی دارای 26 هزار و 211 عنوان و 58 هزار و 317 جلد کتاب به زبانهای فارسی، عربی و انگلیسی است؛ همچنین در کتابخانه تخصصی پژوهشی جامعهالزهرا (سلام الله علیها)، بیش از دو هزار و 600 کتاب به زبانهای فاریس و عربی در حوزههای مختلف وجود دارد.
معاون پژوهش جامعهالزهرا(سلاماللهعلیها) یادآور شد: سالن مطالعه کتابخانه جامعهالزهرا (سلاماللهعلیها) در یک طبقه کامل و در مساحت 730 متر با ظرفیت 300 میز و صندلی برای طلاب و پژوهشگران تجهیز شده است.
غروی با بیان این که بیش از صد نشریه تخصصی و علمی پژوهشی در آرشیو نشریات وجود دارد، گفت: در حال حاضر بیش از سه هزار و 800 عنوان پایاننامه در پایگاه نرمافزار کتابخانه ثبت و سازمان دهی شده است.
تفاهم نامه های پژوهشی جامعه الزهرا (س) با نهادهای علمی
وی به تفاهم نامههای معاونت پژوهش جامعهالزهرا (سلاماللهعلیها) با دیگر مراکز علمی پژوهشی در طول یک سال گذشته اشاره کرد و اظهار داشت: تفاهم نامه کتابخانه جامعهالزهرا (سلاماللهعلیها) با کتابخانههای کنسرسیوم و تشکیل مجمع کتابخانههای تخصصی استان قم تحت عنوان «مکتا» از جمله تفاهم نامههایی است که در طول یک سال گذشته به امضا رسیده است.
معاون پژوهش جامعهالزهرا(سلاماللهعلیها) بیان داشت: تفاهمنامه همکاری در برگزاری همایش ملی بینرشتهای «انسان، جامعه، سلامت» از دیگر تفاهم نامههایی بود که به منظور توسعه فعالیتهای علمی پژوهشی در حوزههای تخصصی و استفاده از توانمندیهای فکری و تجربههای علمی و عملی بین دانشگاه قم و جامعهالزهرا (سلاماللهعلیها) منعقد شد.
نظر شما