همایش بزرگ خانواده صنایع دستی خراسان جنوبی برگزار می شود

خبرگزاری شبستان: معاون اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی از برگزاری همایش بزرگ خانواده صنایع دستی در استان خبر داد و گفت: این همایش با حضور پیشکسوتان و چهره‌های ماندگار در ‌آینده ای نزدیک برگزار می شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حسین عباس زاده صبح امروز (25 آذر) در نشست خبری پیرامون دومین نمایشگاه صنایع دستی شرق کشور اظهار داشت: سکوت بخش‌ها و شهرستان‌های دیگر خراسان جنوبی در حوزه صنایع دستی باید شکسته شود.

 

وی با بیان اینکه آن‌چه در نمایشگاه مشاهده شد حاصل تلاش مجموعه 4 هزار نفری هنرمندان در حوزه صنایع دستی بوده است، تصریح کرد: بسیاری از شهرهای استان از جمله آرین شهر در این نمایشگاه حضور نداشتند.

 

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با توجه به اینکه صنایع دستی هنری فرا بخشی است، گفت: از تمامی دستگاه‌های اجرایی استان تقاضا داریم در توسعه افق چشم انداز تعریف شده برای صنایع دستی استان به ما کمک کنند.

 

عباس زاده با اشاره به اینکه در ایام دهه فجر افتتاح سه پروژه در قائن را خواهیم داشت، افزود: این پروژه‌ها شامل خانه صنایع دستی، کارگاه رنگ ریزی سنتی و کارگاه ماشته بافی است.

 

وی به برگزاری همایش بزرگ خانواده صنایع دستی در خراسان جنوبی اشاره کرد و ادامه داد: این همایش با حضور 400 نفر از هنرمندان به نمایندگی از 4 هزار نفر هنرمند فعال در حوزه صنایع دستی استان برگزار خواهد شد و در این همایش از پیشکسوتان و چهره‌های ماندگار صنایع دستی استان تجلیل خواهد شد.

 

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی در ادامه بیان کرد: در این همایش علاوه بر تجلیل به موضوعاتی نظیر بازاریابی، خلاقیت و نوآوری در طراحی تولیدات صنایع دستی توجه خواهد شد.

 

عباس زاده با بیان اینکه روستاهای خراشاد و رم قابلیت ثبت جهانی شدن را دارند، اظهار داشت: روستای خراشاد در هنر توبافی و روستای رم در هنر جاجیم بافی فعالیت می کنند و قابلیت تبدیل شدن به روستاهای صنایع دستی خاص را دارند.

 

وی با توجه به اینکه شهرستان طبس نیز قابلیت‌های زیادی در حوزه صنایع دستی دارد، گفت: صنایع دستی طبس مغفول واقع شده است و با راه اندازی کارگاه‌هایی در حوزه صنایع دستی در طبس می توانیم به احیای صنایع دستی در این منطقه کمک کنیم.

 

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بیش از یکصد اثر از سراسر استان به دبیرخانه نشان ملی خراسان جنوبی ارسال شده است، افزود: داوری نشان ملی در سال 96 اتفاق خواهد افتاد و قبل از آن نمایشگاهی از تولیدات را خواهیم داشت.

 

عباس زاده با تاکید بر اینکه در سنوات گذشته 17 اثر از استان ثبت نشان ملی شده اند، ادامه داد: در سال آینده آثار ثبت نشان ملی استان رشد خواهد کرد و هنرمندان نیز با موضوع نشان ملی آشنا شده اند.

 

وی با بیان اینکه هنرمندان و صنعتگران به ثبت برند تولیدات خود اقدام کنند، گفت: حدود 5 محصول تولیدی در حال ثبت برند هستند و امید است که حوله خراشاد، سفره آردی مهنج و جاجیم رم نیز اقدام به ثبت برند خود کنند.

 

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی به برگزاری دوره‌های آموزشی در حوزه صنایع دستی اشاره کرد و افزود: تاکنون یکصد و 52 دوره با حضور بیش از 1هزار نفر از هنرجویان برگزار شده است.

 

عباس زاده با توجه به اینکه بحث خام فروشی سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی در استان مشاهده می شود، تصریح کرد: برای جلوگیری از خام فروشی مستلزم یک اعتبار ویژه هستیم تا در بسیاری از شهرهای استان از جمله خور، زیرکوه، فردوس و نهبندان کارگاه‌های تولیدی تراش سنگ را داشته باشیم.

 

وی با اشاره به حوزه بازاریابی و بازرگانی خاطرنشان کرد: برای تکمیل بازارچه صنایع دستی فردوس اعتبار ملی مجدد تا سقف 180 میلیون تومان پیش بینی شده است و بازارچه دائمی بشرویه نیز فعال شده است.

 

 

 

کد خبر 594445

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha