کتابشناسی  مختصر پیامبر اکرم (ص) از میلاد  تا رحلت

خبرگزاری شبستان:در آستانه ی میلاد با سعادت ی پیامبر ختمی مرتبت، محمد مصطفی(ص) به معرفی آثاری پیرامون دیدگاه‌ و اندیشه‌ها و سیره ی ایشان می پردازیم.

به گزارش خبرنگار کتاب شبستان ، حضرت محمد(ص) آخرین و برترین فرستاده‌ی خدا و پنجمین پیامبر از پیامبران اولوالعزم است. ایشان  در جامعه مشرک شبه جزیره عربستان به دنیا آمد، اما از بت‌پرستی و نزدیک شدن به زشتی‌های رفتاری رایج در جامعه پرهیز می‌کرد. در چهل سالگی به پیامبری رسید و مهمترین پیامش دعوت به توحید بود.حضرت محمد(ص) با پشت سر نهادن دشواريهاي بسيار ، بي‌هيچ خستگي و نااميدي به اصلاح جامعه ، دست زد و توانست جزيره العرب را متحد كند و آمادة گستردن اسلام در بيرون از مرزهاي عربستان شود و از آن مهم تر ديانتي را بنياد نهد كه اينك يكي از مهم‌ترين اديان جهان به شمار مي‌رود

زندگي حضرت محمد (ص) از صدر اسلام مورد توجه و اهتمام مسلمانان قرار داشته است و تاکنون کتب بسیاری درباره ی پیامبر ختمی مرتبت و شخصیت والای آن حضرت نشر و توزیع شده که برخی از آن ها عبارت اند از :

«بشارت عهدین»

کتاب «بشارت عهدین» نوشته ی « دکتر محمد صادقی تهرانی» که از سوی انتشارات شکرانه منتشر شده؛ اثری است که به شرح و تفصیل بشاراتی از كتب آسمانی پیامبران گذشته در مورد طلوع فروزنده‏ ترین نور آسمان هدایت، حضرت محمد‌بن‌عبداللّه ‏است که از منطق وحى شرف صدور یافته‌اند؛ می پردازد. در این کتاب همچنین علاوه بر بررسی بشارات ظهور پیامبر اسلام در کتب عهدین، برخی از مسائلی که مورد استفاده عموم ملل و ارباب ادیان و مورد  نظر اهل بحث و تدقیق است به اختصار مورد بررسی قرار‌ گرفته و ضمن بررسی بشارات علاوه بر کتب عهدین، به فراخور حال از کتاب «نِبُوئِت هَیلد» که مشتمل بر مطالبی با مضامینی عالی و پیشگویی‌هایی در مورد در مورد علامات و معجزات و حوادث زمان ولادت و بعثت «حضرت محمد‌(ص)» است، استفاده شده است.

«از هجرت تا رحلت»

کتاب «از هجرت تا رحلت» به قلم «عای اکبر قرشی» شرح حال احوال رسول خدا(ص) در ده سال حياتش در مدينه منوره است. اين شرح احوال به سالهاي بعد از هجرت تقسيم شده و معين گرديده که هر جريان در چه سالي اتفاق افتاده است.گفتنی است دراين کتاب به تشريع احکام و تاريخ تشريح آنها بيشتر پرداخته شده است؛ به عنوان مثال موضوعاتی مانند؛ نماز جمعه کي تشريع شد و چگونه رسميت يافت؟ نماز سفر از کدام سفر آغاز گرديد؟ نماز خسوف و کسوف در رابطه با چه پيشامدي بود؟ تحريم خمر در چه جرياني واقع شد؟ نمازهاي يوميه چه وقت هفده رکعت شدند؟ تحريم ازدواج با کفار چگونه تشريع گرديد؟و دهها حکم نظير آن از احکام فردي اجتماعي و حکومتي که خواننده ضمن مطالعه شرح و احوال رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم بيشتر با موضوعات آگاه خواهد شد. در کتاب حاضر همچنین سعي شده مطالب کتاب از منابع مطمئن  و دست اول نقل شود تا بر اطمينان آن بيفزايد.

«نخستین یاران پیامبر(ص)»

کتاب «نخستین یاران پیامبر(ص)» تالیف«مهدی پیشوایی» که انتشارات بهار دل ها  آن را منتشر کرده شرح حال و زندگی نامه ی تعدادی از شخصیت های برجسته ی صدر اسلام و شاگردان ممتاز مکتب انسان ساز پیامبر عالی قدر اسلام است که نکات برجسته و فراز های جالب زندگی پر  افتخار و درخشان انان به سبک داستان و در عین حال توام با تجزیه و تحلیل خاصی به رشته ی تحریر در امده است.  گفتنی است کتاب پیش رو در واقع ترجمه و گزیده ای است از کتاب عربی « رجال الرسول» که شرح حال و زندگی نامه شصت تن از یاران  پیامبر (ص) می باشد  ، اما در این کتاب تنها ترجمه ی زندگی نامه ی هجد نفر از آن ها گرد امده است.

«آخرین فرستاده»

کتاب «آخرین فرستاده» نوشته ی «حجت الاسلام ابوالفضل هادي منش» که از سوی انتشارات بهار دل ها منتشر شده؛ برگزیده ای از سیره حضرت پیامبر اکرم (ص) با رویکرد به سه عنصر اساسى حدیث، سیره و کرامات می باشد. برخی از عناوین و موضوعاتی که در این کتاب به آن ها پرداخته شده عبارت اند از:«بردباری پیامبر» ، «گذشت و رافت» ، « اخلاق محوری پیامبر(ص)» ، «گذشت در هنگام قدرت» ، «نرم خویی و خوش خلقی» ، «سخاوت  و بخشندگی» ،«جمال آفتاب» و.....

«سیره پیامبر به روایت امام رضا (ع)»

کتاب «سیره پیامبر به روایت امام رضا (ع)» نوشته ی«محمد حکیمی»  که بنیاد پژوهش های اسلامی آن را منتشر کرده؛ تلاش می کند تا سیره ی پیامبر(ص) را در دو بعد رفتاری و گفتاری نشان دهد. در ابتدا سیره ی عملی پیامبر به  روایت امام رضا(ع) بازگو شده  و سپس برای روشن تر شدن آن از شیوه های آموزشی و گفتاری پیامبر(ص) نیز بهره گرفته شده تا روشنگر راه و روش پیامبر (ص) در دو بعد رفتاری و گفتاری باشد.

برخی  دیگر از آثاری که درباره ی پیامبر اکرم (ص) نگارش شده عبارت اند از:

- حضرت محمد (ص) آخرین پیامبر، از ولادت تا بعثت،عبدالرشید تریز، احسان، ۱۳۸۲

- محمد (ص) در اروپا، مینو صمیمی ، عباس مهرپویا، مؤسسه‌ی اطلاعات، ۱۳۸۲

ره گشای انسانیت (نهج الفصاحه)؛ سخنان گهربار حضرت رسول اکرم (ص)، ابراهیم احمدیان، با تهیه و تنظیم هاشم صالحی،گلستان ادب، ۱۳۸۵

سیره رسول اکرم (ص) در قرآن،عبدالله جوادی آملی، حسن واعظی محمدی، اسراء، ۱۳۸۶

با پیامبر، عایشه بنت الشاطی، ترجمه سید محمد رادمنش،جامی،۱۳۷۷

پیام‌های رسول اکرم (ص) ، محمد رسول عاصمی، قلم علم، ۱۳۸۷

برنامه ریزی سیاسی در سیره نبوی،محمد مهدی آصفی،نشر توحید، ۱۳۶۷

سخنان حضرت محمد(ص)؛ درج گهر،سید علی اکبر برقعی قمی، انتشارات حافظ،۱۳۶۶

آینه در آینه: آخرین پیامبر (ع) در نگاه اولین امام (ع)، زهرا یزدی نژاد، خورشید باران، ۱۳۸۳

زندگانی حضرت محمد(ص)، غلامرضا سعیدی، دارالتبلیغ اسلامی، قم، ۱۳۳۹

اسرار مباهله، محمدرضا انصاری،دلیل ما ،۱۳۸۲

محمد(ص) پیغمبری که از نو باید شناخت،کونستان ویژریل گیورکیو،با ترجمه ذبیح الله منصوری، امیرکبیر، ۱۳۴۳

محمد(ص) فرستاده خدا، مولانا محمد علی،انتشارات پدیده، ۱۳۴۴

فتح مبارک (خاموش کهکشان)،میثاق امیر فجر، دفتر نشر فرهنگ اسلامی، ۱۳۸۳

پیامبر؛ زندگانی حضرت رسول اکرم، زین العابدین رهنما، کتاب‌های جیبی،۱۳۴۵

خورشید اسلام چگونه درخشید؛ بررسی عوامل پیشرفت اسلام در تاریخ پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم) جلد اول، محمد باقر علم الهدی، تک، ۱۳۸۳

محمد(ص) خاتم پیامبران، حسینیه ارشاد، ۱۳۴۷

 

 

کد خبر 594446

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha