تمدن بدون موسیقی معنایی ندارد/ موسیقی علمی در جامعه ما جدی گرفته نمی شود

خبرگزاری شبستان:آهنگساز پیشکسوت با بیان اینکه موسیقی علمی در جامعه ما جدی گرفته نمی شود،گفت: تمدن بدون موسیقی معنایی ندارد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست ششمین جشنواره «موسیقی کلاسیک تا معاصر»  ظهر امروز دوشنبه 29 اذر با حضور علیرضا مشایخی و مهرداد تیموری در تالار وحدت برگزار شد.

 

علیرضا مشایخی، دبیر ششمین جشنواره« موسیقی کلاسیک تا معاصر» در این نشست گفت: 70 سال پیش دو سه نفر مثل مرحوم پرویز محمود متوجه شدند که هموطنان ما درباره شاخه ای از تمدن موسیقی در یک خواب غفلت از قرون متمادی هستند ، آن قسمت از موسیقی که شخصیت های شوپن، باخ و ... را ساخته است آنها در 70 پیش ارکستر سمفونیک تهران را پایه گذاری کردند و نسل بعدی آنها که من باشم و احمد پژمان گفتیم درباره این غفلت تاریخی کاری کنیم، در نسل من و پژمان 2 نفر در پی تحصیل آکادمیک موسیقی بودند؛ قبل از انقلاب وقتی من پس از تحصیل از خارج برگشتم گفتم که سهم من از بیدار کردن ملت ایران چیست، گروه موسیقی قرن بیستم را پایه گذاری کردم و شروع کردم به گذاشتن برنامه های آخرین موج های موسیقی 5 سال قبل از انقلاب ایران را به دلایلی ترک کردم و منتظر انقلاب ماندم.

 

وی افزود:پس از انقلاب در ایران کنسرتی  برگزار کردم و مترصد فرصتی بودم که کنسرت هایی را برگزار کنم که نتوانستم و دوباره رفتم و برگشتم و رفتم و برگشتم و 25-26 سال پیش وقتی به ایران آمدم گفتم حالا می شود فعالیت کرد هرچند بسیار دشوار، به این ترتیب از خانم قوام صدری که همکار ما قبل از انقلاب بود و به توصیه خام اوفلیا کامبوجی گروه موسیقی تهران را راه اندازی کردم، اولین برنامه ما در سالن شهید آوینی دانشگاه تهران برگزار شد و با استقبال خوب دانشجویان مواجه شد و تصمیم گرفتیم گروه را منسجم تر کنیم و شروع به برگزاری کنسرت ها کردیم.

 

علی رضا مشایخی اظهار داشت: سری برنامه های «دیروز و امروز» پژوهشی پرسش و پاسخ و نگاهی دیگر را برگزار کردیم، پس از این برنامه ها به این نتیجه رسیدم که اگر بتوانیم مسابقات بگذاریم  چرا که نوازندگان را تهییج خواهد کرد مسابقات نوازندگی برای سازهای مختلف گذاشتیم و بازده مسابقات به قدری بود که خانم قوام صدری به من گفتند چرا شروع برگزاری یک جشنواره نباشد، ما که تجربه برگزاری کنسرت های مجلسی داشتیم جرات کردیم جشنواره ای در ابعاد کوچک داشته باشیم، ارکسترهای دیگر هم به ما پیوستند.

 

این هنرمند خاطر نشان کرد: شاگردم مهرداد تیموری از ارکستر شرق هم با ما همکاری می کنند من به تدریج به خاطر اینکه در عمل موزیک را بسپارم به نسل بعد رهبر اکستر را سپردم به شاگردم آقای سعید علی جانی، این 2 نفر مجموعا در فستیوال ما با 5 آنسامبل همکاری خواهند کرد. نفر سوم از شاگردان من که مسئول برگزاری یک آنسامبل شد، سینا صدقی که گروه مجلسی متاسیک را ایجاد کرد (موسیقی چند فرهنگی) در این فستیوال برنامه ای ندارد، ما اگر سالن داشتیم راحت می توانستیم 15 فستیوال را به انجام برسانیم داشتن سالن کار آسانی نبود، ما 6 شب قناعت کردیم. آثار بی‌شماری را نمی توانیم اجرا کنیم. گروه موسیقی تهران، ارکسترها و همکارانش بدون وقفه و بدون حاشیه و جنجال بیش از 25 سال است فعالیت می کنند، این گروه به فستیوال موسیقی در آلمان دعوت شد و در برنامه پایانی آن اجرای موفقی داشت.

 

این آهنگساز همچنین گفت: ما تاکنون 10 لوح فشرده با عنوان موسیقی نو به کمک موسسه فرهنگی و هنری ماهور منتشر کرده ایم.

 

علی رضا مشایخی تصریح کرد: کارنامه آهنگسازی من احتیاج به توضیح ندارد، در ممالک مختلف آثار من اجرا می شود، ناامیدی باعث نشده که کارم را ترک کنم و یا فعالیت نکنم.

 

وی افزود: کتاب تداوم تفکر خلاصه از مصاحبه های من است که نشر چشمه منتشر کرده است، ما کار فکری را می کنیم و می خواهیم اهالی رسانه ها به ما عنایت داشته باشند.

 

 

علی رضا مشایخی تصریح کرد: ششمین جشنواره« موسیقی کلاسیک تا معاصر» 5 تا 10 دی ماه با اجرای 60 اثر در تالار رودکی برگزار می شود. آنسامبل های شرکت کننده آنسامبل موسیقی نو، گروه کر به رهبری میلاد عمرانلو، ارکستر شهر به رهبری مهرداد تیموری، ارکستر فلوت رپرتر پارسی به رهبری مهرداد تیموری، ارکستر کرومبه به رهبری سعید علیجانی و در روز آخر فستیوال پیانیست بین المللی آلبرت ساسمن به اجرا می رود.

 

این آهنگساز اظهار داشت: ما 2 سال است با مسابقه نوازندگان جوان انجمن موسیقی همکاری داریم و بهترین آنها را با انتخاب هیئت داوران برای نسل جوان معرفی می کنیم، امسال به خاطر اینکه در دانشگاه ها دستور داده شد که موسیقی اجرا نشود اجرایی در دانشگاه ها نخواهیم داشت.

 

 

علی رضا مشایخی همچنین گفت: من نامه ای به اندیشمندان ایرانی درباره موسیقی نوشتم که تنها احمدرضا احمدی به نامه جواب داد ولی بقیه جواب ندادند یا ضرورتی به پاسخگویی نداشتند. تمدن بدون موسیقی معنایی ندارد. کارمان را بدون منت انجام می دهیم.

 

کد خبر 595220

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha