به گزارش خبرنگار شبستان، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز در هم اندیشی صمیمانه جوانان با دولت که در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: وزارت ورزش و جوانان می خواهد به حوزه جوانان اهمیت ویژه ای دهد و آن را در اولویت کاری خود داده است زیرا اگر توجه ما به حوزه جوانان بیشتر باشد ورزش و سایر حوزه های جامعه نیز پیشرفت خواهد کرد.
وی بیان کرد: کشوری که جوانش خوب ساخته شود کشورش هم پیشرفت و توسعه می یابد لذا ما باید برای جوانان اهمیت زیادی قایل شویم.
وی با اشاره به تمهیدات وزارت ارتباطات و فناوری برای استفاده آزادانه از فضای مجازی گفت: در این زمینه امروز دو نگاه وجود دارد، نگاه فرصت و نگاه تهدید. همین دو نگاه در جامعه هم وجود دارد. برخی از جوانان وقتی ما را می بینند می گویند این چه وضع اینترنتی است، سرعت اینترنت افغانستان از سرعت اینترنت کشور ما بالا تراست لذا ما در وزارت اطلاعات تلاش کردیم به هر دو نگاه اهمیت ویژه ای قایل شویم. تلاش ما همواره این بوده که ما قیم مردم نباشیم بلکه باید در زمینه استفاده صحیح از اینترنت فرهنگسازی کنیم، وظیفه همه ما این است این امر فقط مربوط به روحانیت و رسانه ها نیست بلکه وظیفه همه آحاد جامعه می باشد.
وزیر ارتباطات و فناوری با بیان اینکه اهداف دشمنان کانون خانواده و اندیشه ما را نشانه رفته است، گفت: لذا فرهنگسازی در این زمینه یکی از اقدامات مهمی است که باید انجام شود. باید فرهنگسازی کنیم و به تناسب آگاهی های جامعه اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهیم و این سیاستی است که ما در پیش گرفته ایم و برنامه های لازم را نیز اتخاذ کردیم.
وی با اشاره به فیلترینگ کردن شبکه های مجازی گفت: در حال حاضر برنامه ای برای فیلترینگ هوشمند داریم و همچنین برنامه دیگری داریم که فیلترینگ را از گیت بیت ببریم به دسترسی، 90 درصد سایت ها دارای مطالب علمی و مفید است و 10 درصد مطالبی است که شاید برای ما آسیب زا باشد ولی کشورهای خارجی آسیبی نداشته باشد لذا ما برنامه های مختلفی را تدبیر کردیم که امروز مردم از همه فرصت ها در اینترنت استفاده کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت:برنامههایی نیز در زمینه استفاده از ظرفیتهای اینترنت داریم. از سوی دیگر سایتهای غیر اخلاقی و ضد دین باید فیلتر شود.
واعظی با بیان اینکه اعتماد ما به جوانان اعتماد جدی است، تصریح کرد: هرچه زمان به جلو پیش می رود جوانان متوجه می شوند اعتمادی که دولت به جوانان کرده بی جهت نبوده است.
وی ادامه داد: امسال چهارمین باری است که ما اینترنت را ارزان می کنیم و به اپراتورها سفارش کرده ایم به افراد نیازمند بسته اینترنتی ارایه دهند در هیچ جای دنیا ما اینترنت رایگان نداریم، ممکن است در فروشگاه ها یا رستوران ها اینترنت رایگان ارایه شود ولی در هیچ جای دنیا رایگان نیست.
واعظی ادامه داد: در کشور ما به دلیل مشکلاتی که از دولت قبل به دولت یازدهم به ارث گذاشته شد سعی کردیم فضای بین المللی و فضای داخلی خود را آرام کنیم، در حال حاضر کشور ما با وجود همه حملاتی که از سوی جناح های مختلف صورت گیرد اقدامات خوبی انجام داده است.
وی ادامه داد: مردم ما مردم فهیمی هستند اگر احساس کنند من مسئول می خواهم چیزی را به آنها دیکته کنم متوجه شده و نخواهند پذیرفت. اکنون وقت این است که بازار کسب و کار برای جوانان داشته باشیم. معیشت طبقه متوسط برای دولت بسیار مهم است، اولویت این دولت پر کردن و کاهش شکاف هایی است که اکنون شاهد آن هستیم لذا ما به جای رایگان کردن اینترنت سعی می کینم وضع معیشتی مردم را ارتقا دهیم.
وی با اشاره به تصدی گری دولت گفت: بنای جدی دولت این است که تصدی گری نکند اکنون بیش از 700 هزار میلیارد تومان در بیابان ها فیبر نوری نصب کرده است و همه کسانی که خدمات دریافت می کنند از بخش خصوصی است.
وی با اشاره به سوال یکی از جوانان در خصوص عدم بکارگیری جوانان در پست های مدیریتی اظهار کرد: زمانی که آقای دکتر روحانی به ریاست جمهوری دولت یازدهم سرکار آمدند وضعیت کشور بسیار اسف بار بود به همین دلیل مجبور بودند از افراد باتجربه در سطوح مدیریتی استفاده کنند که بلافاصله پس از بکارگیری شروع به کار کنند. انشاءالله در دور دوم ریاست جمهوری آقای روحانی از جوانان بیشتر استفاده شود.
وی با بیان اینکه نگاه ما به ICT این نیست که یک تلفن و اینترنت در اختیار مردم قرار دهد، بیان کرد: هرچند این هم بخشی از وظیفه ما می باشد لذا ICT حوزه توانبخشی به همه بخش های کشور است. در واقع می توان گفت تجارت، آموزش، کشاورزی و همه بخش های مهم کشور بدون ICT امکان پذیر نیست.
وی ادامه داد: تا زمانی که ما شفاف نشویم، رشد نمی کنیم. بخش بازار ICT در اواخر سال 92، 19 هزار میلیارد تومان بوده امروز به 40 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است و برنامه ریزی ما این است که این میزان را به 120 هزار میلیارد تومان افزایش دهیم.
نظر شما