حجت الاسلام حمید بامری صبح امروز ( 2 دی ) به خبرنگار شبستان گفت: مسجد نقش محوری در فعالیت های همه جانبه جامعه اسلامی دارد.
وی افزود: حضور کم رنگ مردم در مسجد دلایل مختلفی دارد که یکی از دلایل آن می توان به عدم وجود امام جماعت خلاق، مدیر، خوش ذوق و مسلط به محتوای مورد نیاز مخاطبان اشاره کرد.
امام جمعه جبالبارز جنوبی عنوان کرد: گاهی اوقات ممکن است امام جماعت هم وجود داشته باشد اما نتواند مخاطب مسجدی را جذب کند از طرف دیگر امروز با توجه به هجمه های فرهنگی که دشمنان، جامعه، خانواده و جوانان را هدف قرار داده اند و با هر شگردی مخاطب را جذب می کنند، در این میان مسجد که یک هسته ی مرکزی، حساس و تاثیر گذار است و اگر برنامه نداشته باشد، قطع یقین دشمنان در همه زمینه ها خوراک مخاطب را تامین می کنند.
به گفته وی یکی دیگر از عوامل خالی شدن مساجد، تعطیل شدن امربه معروف و نهی از منکر است چراکه در روایات آمده است که اجرا شدن امر به معروف و نهی ازمنکر زمینه ساز اجرای همه احکام دین است.
حجت الاسلام بامری بیان داشت: رفتارهای نامناسب افراد مسجدی از دیگر عوامل مسجد گریزی سایر جوانان است، این رفتار ممکن است از امام جماعت، هیئت امنا و یا یک مسجدی سر بزند.
وی ابراز داشت: در بسیاری از مساجد اختلاف هیئت امنا با امام جماعت و عدم هماهنگی آنها با یکدیگر، مردم را از مسجد دور می کند.
امام جمعه مرهک تصریح کرد: جذب جوانان به مسجد، وحدت میان اعضای هیئت امنا، دوری جستن از حساسیت های حذبی، گروهی و سیاسی که در چارچوب دین تعریف نشده است از جمله مواردی است که موجب جذب افراد به مسجد می شود.
وی خاطرنشان کرد: سیاست از مسجد جدا نیست اما باید طبق چارچوب دینی باشد چراکه انقلاب اسلامی از مساجد آغاز شد.
حجت الاسلام بامری افزود: بخش فرهنگی مساجد، دعا، سخنرانی، احکام، برنامه های قرانی، مسابقات مختلف، پاسخ به شبهات از جمله برنامه هایی است که موجب پویایی مساجد می شود.
وی اظهار داشت: دخیل کردن جوانان در برنامه های فرهنگی مساجد، تقویت بسیج و حلقه های صالحین قدرت خوب وتاثیرگذاری برای جذب جوانان به مسجد دارد.
وی با اشاره به اینکه کارکرد مساجد، اشاعه معارف اسلامی و ایجاد دوستی و محبت بین مسلمین است، گفت: این روش در سیره رسول خدا صلی الله علیه و آله دیده می شود که با ورود وی به مدینه، مسجد ساخت و مسجد را مرکز فعالیت های دینی و اجتماعی قرارداد.
استاد حوزه علمیه عنبرآباد بیان داشت: مسجد یک ظرفیت عظیم است و کارکردهای فراوانی دارد به عنوان مثال جنگ تحمیلی از طریق مساجد مدیریت می شد چراکه انقلاب اسلامی از مسجد شکل گرفت.
وی ادامه داد: صله رحم، پاسخ به نیازهای عقیدتی، اجتماعی و سیاسی، تحکیم رابطه با خدا از جمله کارکرد های مساجد است.
حجت الاسلام بامری عنوان کرد: حیات مسجد و رشد و شکوفایی آن به امام جماعت مسلط به نیاز های روز مخاطب و برنامه ریزی دقیق فرهنگی بستگی دارد چراکه اگر مخاطب پاسخ خود را در مسجد دریافت نکند، موجب جذب در فضاهای منفی می شود.
نظر شما