به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، نمایشگاه «جنگی که بود، راهی که هست» از سال 1391 هر پنجشنبه، با حضور زائران قبور مطهر شهدا برگزار میشود كه در هر هفته موضوع نمایشگاه تغییر میکند و متناسب با مناسبتها، نوع برگزاری آن نیز دستخوش تغییر میشود. به گفته مسئولان و برگزارکنندگان نمایشگاه، استقبال عموم مردم از این نمایشگاه، از ابتدای برگزاری خوب بوده و هنوز نیز به همان شیوه ادامه دارد.
این نمایشگاه در دو قسمت طراحي شده كه در بخش نخست خود، زمینه یادآوری یاد و خاطره دوران دفاع مقدس را فراهم میآورد و با فراهم آوردن فضائی که به صحنههایی جنگی نزدیک بود، فضائی معنوی آن دوران را در یادها زنده میکند.
از ابتدای این نمایشگاه که وارد میشویم، از مقبره شهدای دفاع مقدس عبور کرده و سپس به نمایشگاهی با موضوع دفاع مقدس وارد میشویم.
فضاسازی دوران دفاع مقدس در «نمایشگاه جنگی که بود»
با ورود به نمایشگاه، صدای بیسیم شهدا در دوران جنگ از بلندگوها به گوش میرسد و ذهن افراد به سمت شجاعتها و دلاوریهای رزمندگان کشورمان در دوران هشت سال دفاع مقدس میرود. در صداهای بیسیم، صحبت از آزادی خرمشهر میآید. از خط مقدم جبهه به خطوط پشتیبانی این خبر را انتقال میدهند تا این خبر خوش، به همه رزمندگان برسد. جای جای این بخش از نمایشگاه جوانانی مشاهده میشوند که با شنیدن این صداها شجاعت و از خودگذشتگی شهیدان را به یکدیگر گوشزد میکنند.
کمی در این نمایشگاه جلوتر میرویم... تلویزیونی را میبینیم که در حال پخش تصاویری از رشادتهای شهدای دفاع مقدس است؛ این تصاویر اکثر بازدیدکنندگان را به فکر فرو میبرد و برخی از بازدیدکنندگان آن نیز همراه با اشکهای خود به مشاهده ادامه تصاویر رشادت شهیدان میپردازند. در میان بازدید کنندگان، مادر شهیدی نیز به نمایشگاه آمده بود و با دیدن این تصاویر اشکهایی از چشمانش سرازیر شد که به طور مداوم با چادر سیاه خود صورتش را پاک میکرد.
صحنههای جنگی در اینجا به چشم میخورد
بوی عود در فضای نمایشگاه میپیچید که وارد بخش دیگری این نمایشگاه میشویم. با تلاش تهیهکنندگان نمایشگاه، در این بخش از برنامه سعی شده که فضایی با شباهت به صحنههای جنگ و همچنین سنگرهای آن دوران ایجاد شود.
پس از ورود به سنگرها باید از روی پل معلقی رد شویم که شبیه به پلهای کارون است. پلهایی که برای انجام عملیاتهای زمان جنگ تحمیلی ساخته میشد.
در کنار این پل، میدانهای مین در مساحت کوچکتری قرار گرفتهاند. نقطهنقطههایی که یادآور رشادت رزمندگان شجاعی بوده که در زمان عملیاتها به پاکسازی این میدان پرداختهاند.
یک مرد میانسالی که در این نمایشگاه حضور پیدا کرده، هنگام دیدن مینهای قرار گرفته در آن، با بغضی که در گلو دارد، میگوید: جوانان زیادی از کشورمان در دوران جنگ برای پاکسازی میدان مین بر روی همین مینها مانند گل پرپر میشدند. او این جملات را به فرزند خود میگوید و از کنار این نقطه نیز عبور میکند.
خاکریزهای معنوی و فضای مناسب آن
در قسمتهای دیگر این نمایشگاه، عکسهایی از شهدا و همچنین خاکریزهای معنوی به چشم میخورد. در بخش دیگری از آن نیز سجادهای پهن شده تا بازدیدکنندگان، به یاد شهدا، چند رکعت نماز ادا کنند. قسمت نخست این نمایشگاه مربوط به دوران دفاع مقدس و با توجه به نام آن «جنگی که بود» است و قسمت دوم نمایشگاه مربوط به جنگ نرم است.
معرفی چهرههای سرشناس غربی که حجاب را انتخاب کردهاند
در بخش دیگری این نمایشگاه که با نام «راهی که هست» فعالیت میکند، به موضوع جنگ نرم و فرمایشات مقام معظم رهبری(مدظله العالي) پرداخته شده است. این نمایشگاه با ارائه تصاویری پیرامون اهمیت جنگنرم و انتخاب حجاب از سوی هنرمندان و مجریان بزرگ غربی به ترویج مسئله حجاب میپردازد.
در بین تابلوهای موجود در این نمایشگاه، تصاویر هنرمندان و مجریان شبکههای خارجی به چشم میخورد که با انتخاب حجاب به ادامه فعالیت حرفهای خود میپرداختند. این نمایشگاه به خوبی میتواند با معرفی افراد مطرحی در سطح بینالمللی که حجاب را برگزیدهاند، منتقل کننده پیام مثبتی از حجاب باشد.
این نمایشگاه كه از سوي فرهنگسراي پايداري سازمان فرهنگي تفريحي شهرداري اصفهان برگزار شده با حضور و استقبال مناسب مردم اصفهان زمینه مناسبی را برای یادآوری صحنههای جنگ برای میانسالان و همینطور آشنایی با دوران دفاع مقدس برای جوانان فراهم ساخته است.
نظر شما