نادآوری علیه ایران در مسابقات مشکل امروز جامعه قرآنی

خبرگزاری شبستان:قاریان شرکت‌کننده در نشست تحلیل و بررسی مسابقات بین‌المللی قرآن کریم در کشورهای روسیه، کرواسی و ترکیه از بخش اعزام و همچنین نحوه داوری‌های با غرض علیه ایران رضایت نداشتند.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست تحلیل و بررسی مسابقات بین‌المللی قرآن کریم در کشورهای روسیه، کرواسی و ترکیه با حضور حجت‌الاسلام سید‌مصطفی حسینی مسئول مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه و جمعی از کارشناسان، داوران و قاریان بین‌المللی در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.

در ابتدا حجت‌الاسلام سید‌مصطفی حسینی مسئول مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه برگزاری نشست‌هایی به این شکل خوب است، اظهار داشت: تا قبل از سال 94 اوقاف هیچ نقشی در اعزام نماینده برای مسابقات بین‌المللی قرآن نداشته است، اما از سال پیش اعلام کردیم که یک استاد راهنما نیز به همراه شرکت‌کنندگان حضور داشته باشد.

وی ادامه داد: نمی‌توان همیشه با بدبینی به همه موضوعات در مسابقات قرآنی نگاه کرد، در بخش اعزام تمام کسورات اتفاق افتاده را ما می‌پذیریم و از کمیته اعزام تقاضا دارم عملکرد بهتری داشته باشند، اما توقع داریم کسانی که به عنوان نماینده ما در داخل و خارج هستند عملکرد خوبی داشته باشند، همچنین از رسانه‌ها انتظار می‌رود که در انعکاس نوع مسابقات و عملکرد شرکت‌کنندگان بیشتر فعالیت نمایند.

مسئول مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: در بخش تقدیر از اعزام‌شدگان باید بهتر عمل شود، ضمن اینکه بی‌مهری هایی که در خارج از کشور رخ می‌دهد توفیقاتی برای ما داشته است، البته موضع‌گیری نسبت به ایران در همه کشورها وجود نداشته است، بهترین راه این است که ما مسئولان برگزار کننده مسابقات را به داخل کشور دعوت کنیم و این امر ارتباطات ما را گسترش می‌دهد.

حجت‌الاسلام حسینی یادآور شد: در مسابقات بین‌المللی نباید همیشه با دید غرض‌ورزی نگاه کرد وگرنه شهید حسنی دانش چگونه توانست رتبه اول را در مسابقات به دست آورد، یکی از موضوعاتی که مطرح است این است که در مقابل برخی صوت و لحن‌ها ما با کشورهای دیگر مشکل داریم، نکته مهم این است که همیشه در مسابقات حضور ملزم نیست اثرگذاری هم مهم است.

وی افزود: باید تمهیداتی اندیشید که شرکت‌کنندگان ما به عنوان سفیران فرهنگی ایران با دل قرص در این مسابقات حضور پیدا کنند و اگر رتبه‌ای هم بدست آوردند خوب است و اگر نه جایگاه ایران را حفظ نموده‌اند.

مسئول مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه ابراز داشت: امید است با رویکردی که در رسانه‌ها به وجود آمده است بتوانیم روزهای بهتری برای مسابقات داشته باشیم، در حوزه فرهنگی ضعف‌هایی وجود دارد که باید برطرف کنیم.

 

تحت هیچ شرایطی نباید عرصه‌ را در مسابقات قرآنی خالی کنیم

در ادامه نشست رحیم خاکی مشاور امور قرآنی وزارت ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: امروز در جهانی زندگی می‌کنیم که به راحتی قرآن را به آتش می‌کشند، همچنین در شرایطی هستیم که به راحتی مسلمانان را تروریست می‌خوانند و سر آنها را می‌برنند، در واقع برخی با پول جهان اسلام و آل یهود امروزه همه مسلمانان را به جان هم انداخته‌اند.

وی ادامه داد: همین امر باعث شده است که شرکت‌کنندگان ما با شرایط سختی در مسابقات مواجه هستند، باید خدا رو شکر کرد که تا به امروز اتفاقات بدی برای امنیت شخصی شرکت‌کنندگان رخ نداده است و مشکلات آنها در حد رتبه و داوری بوده است.

مشاور امور قرآنی وزارت ورزش و جوانان بیان کرد: برای اعزام شرکت‌کنندگان باید شرایط بهتری را فراهم نمود تا با استرس کمتری وارد مسابقات شوند، در امر امتیازدهی ما باید ورود داشته باشیم، اما قبل از اعزام باید شرکت‌کنندگان خود را از شرایط مسابقات آگاه کنیم، از هر لحاظ شرایط آنها را حفظ کنیم تا از هر گزندی به دور بمانند.

خاکی با بیان اینکه تحت هرشرایطی باید از اعزام‌کنندگان حمایت کنیم، تصریح کرد:  با تشویق شرکت‌کنندگان در بخش‌های مختلف باید به آنها انگیزه دهیم، ولی با این اوصاف ما نباید عرصه را در مسابقات قرآنی خالی کنیم بلکه با روحیه خوب باید پای به این مسابقات بگذاریم و با این کار لج کسانی که حق ایران را می‌خورند در بیاوریم.

 

بی‌نظمی در اعزام برای قاریان خوب نیست

در ادامه امیر موحد نفر اول مسابقات قرآنی کرواسی با اشاره به اینکه قبل از اعزام به مسابقات بسیار پیگیر اعزام بودیم، اظهار داشت: متاسفانه دو روز قبل از شروع مسابقات به ما اعلام کردند و به سختی توانستیم به مسابقات برسیم و این بی‌نظمی برای ما خوب نیست.

وی ادامه داد: سطح کیفی مسابقات پایین بود و در برخی نمره‌دهی‌ها کاملا غرض‌ورزی مشهود بود، در واقع نمی‌خواستند یک ایرانی شیعه نفر برتر شود، در بخش جایزه دادن نیز قرار بر این بود نفر اول هزار یورو دریافت کند اما جایزه نفر اول ما را 700یورو دادند، این در حالی است که نفر دوم دوبار هدیه گرفت و مبلغ آن از نفر اول هم بیشتر بود.

موحد تاکید کرد: در داخل کشور هم هیچ‌کس از ما تقدیر نکرد، البته این قرائت قرآن وظیفه ما است و بنده هنوز کنایه می‌شنوم که چرا خواننده پاپ نمی‌شوم، در کشور ما از یک ورزشکار به خاطر مبارزه نکردن با یک اسرائیلی تقدیر می‌شود اما از یک قاری که به جرم ایرانی شیعه نمره کم می‌دهند اما بازهم اول می‌شود هیچ تقدیر و حتی پیامی هم داده نمی‌شود.

قاری برجسته مسابقات قرآنی کرواسی یادآور شد: هجمه فرهنگی غرب بسیار زیاد است و ما باید به نوجوان ایجاد انگیزه بدهیم، متاسفانه در کشور ما در هر رشته‌ی فرهنگی کشور حضور پیدا کنید سریع تر از رشته قرآنی به درجات بالا می‌رسید.

 

تیم اعزام قاریان به حضور دو داور نیاز دارد

در ادامه نشست رضا نژاد تبریزی نفر سوم مسابقات قرآنی کرواسی گفت: بی‌نظمی در بخش اعزام برای مسابقات بسیار زیاد بود، ما به خاطر رتبه ممتاز در مسابقات قرآنی قرار بود به مسابقات تونس اعزام شویم اما به علت لغو این مسابقات مجبور شدیم برای مسابقات کرواسی اعزام شویم اما آن هم تا دو ساعت قبل اعلام نشده بود.

وی افزود: در داخل مسابقات هم خوشبختانه ما شرایط خود را حفظ می‌‌کنیم اما آنچه جالب است اینکه قاریان ما در آنجا از نفرات اول و دوم کامل متمایز و در درجه بالاتر قرار دارند اما به آنها نمره بالا نمی‌دهند، آنها به ایرانی‌ها به خصوص شیعه نمره حقیقی را نمی‌دهند.

نژاد تبریزی اظهار کرد: ما از تمام کسانی که در داخل هستند در بخش اعزام و اوقاف تقاضا داریم دو نفر داور برای ما ارسال کنند یا حداقل در داخل کار قاریان داوری شود و به آنها بگویند که شما از نظر ما چه رتبه‌ای دارید و آیا قابل تحسین هستید یا خیر؟

 

کم کاری مسئولین برگزار کننده مسابقات در کرواسی مشهود بود

در ادامه سید علی حمیدی مسئول اعزام قاریان به خارج از کشور در سازمان اوقاف امور خیریه عنوان کرد: نهاد برگزار کننده در کرواسی با تاخیر کار ویزا را انجام می‌داد، رایزن فرهنگی ما در کرواسی نیز در این زمینه تلاش فراوان کرد، البته برای ویزا با ما همکاری لازم نشد و رایزن فرهنگی ما مجبور شدند مجددا نامه و کارهای ویزا در روزهای پایانی را انجام دهند.

 

ایران نیاز به یک آئیین نامه واحد در مسابقات قرآنی دارد

در ادامه ساعد رتبه چهارم در مسابقات قرآنی مسکو با اشاره به اینکه هدف والا برگزاری این مسابقه در روسیه این بود که روسیه سعی داشت در اختتامیه یک مراسم بزرگ برگزار کنند و خودشان را نشان دهند، تصریح کرد: متاسفانه مسابقه در یک مکان محقر و با یک سیستم صوتی فوق‌العاده ساده و ضعیف برپا شد، دقیقا روسیه در تلاش بود در مراسم اختتامیه از شیوخ خود و برخی چهره‌های داخلی مسکو تقدیر کنند و برای مسابقات اهمیتی قائل نبودند.

قاری بین‌المللی گفت: تیم داوری کاملا با نادآوری در مقابل شرکت‌کنندگان ایرانی حق ایرانی‌ها را ضایع کردند، ما تا زمانی که نخواهیم یک آئینامه واحد برای مسابقات قرآنی تهیه کرده و آن را تصویب نماییم و همچنین یک مجمع نظارتی بر آن آئینامه را با تیم اعزام ارسال نکنیم حقوق ایران را همیشه خواهند خورد.

 

داوری در مسابقات روسیه ضعیف بود

در ادامه عباس امام جمعه داور ایرانی مسابقات قرآنی مسکو اظهار کرد: سی و دو نفر در مسابقه قرآنی روسیه شرکت کردند، اما تنها ده نفر قاری خوب حضور داشت، در این میان باید گفت تیم داوری خوب نبود و نحوه نمره‌دهی اصلا صحیح نبود، حق کشور ما کاملا در این مسابقات ضایع شد.

وی افزود: باید تعامل با داوری و کسانی که مسئول برگزارکننده مسابقات هستند انجام شود، همچنین در بخش اعزام در دوره‌های بعد باید بهتر عمل شود تا به شخص اعزام کننده استرس وارد نشود.

 

مسئولین نباید به رتبه قاریان در بخش بین‌المللی توجه کنند

غلام‌نژاد نفر چهارم مسابقات قرآنی ترکیه و حاضر در مسابقات روسیه مطرح کرد:  در فینال روسیه سفیر عربستان در کنار هیئت داوران حضور داشت و آنها را برای جهت دادن به داوری سوق می‌داد، رتبه دوم بنده در روسیه فقط به خاطر نفوذ اجرا کننده مسابقات روسیه ممکن شد زیرا در کشور روسیه در طول مسابقات با او آشنا شده بودیم.

غلام‌نژاد ادامه داد: از اوقاف نمی‌توان انتظار زیادی داشت، شاید بودجه و سخت افزار لازم را برای ارائه به شرکت کنندگان نداشته باشند، اما برای من جای سوال است که چرا در کشوری که چند نفر بیشتر شرکت کننده بیشتر ندارد از نفرات برتر حمایت لازم را نمی‌کنند.

وی یادآور شد: از نظر بار روانی در ترکیه به ما به چشم بدی نگاه می‌کردند، از نظر امکانات تغذیه هم شرایط خوب نبود، زیرا در ماه رمضان ما را به مسابقات می‌برند و نمی‌توانیم چیزی بخوریم و چنانچه چیزی هم بخواهیم بخوریم هجمه سنگینی بروی ما وارد می‌شود و به همین منظور شرایط برای ایرانی‌ها در ترکیه نامناسب است.

قاری بین‌المللی ابراز داشت: در داخل کشور نیز به رتبه ایرانی‌ها در مسابقات دقت نباید کرد، زیرا حقوق ایرانی‌ها در این مسابقات پایمال می‌شود، در ترکیه در طول مسابقات اعلام شد که بنده نفره اول هستم، اما در روز فینال به عنوان چهارم مرا اعلام کردند، به همین منظور وقتی وارد ایران شدم مرا به مسابقات استانی ارجاع دادند و این ظلم در حق یک قاری است.

 

قاریان روشندل باید در مجامع عادی حضور پیدا کنند

در پایان این نشست علی اکبری قاری روشندل ایرانی حاضر در مسابقات قرآنی ترکیه گفت: تاریخ مصرف برگزاری مسابقات برای روشندلان گذشته است و مرحله انتخابی این مسابقات در دوره گذشته بسیار پایین بود، در کشور اگر نابینایان فقط در داخل خودشان مسابقه بدهند موفق نمی‌شوند و اگر بخواهند ترقی کنند باید در مجامع عمومی و جهانی حضور پیدا نمایند.

وی در قالب پیشنهادی تصریح کرد: در ترکیه به ما اعلام کردند فینال وجود ندارد اما پس از قرائت ما اعلام شد داوران رای به برگزاری فینال داده‌اند، به همین منظور استاد راهنما باید در کنار اعزام شوندگان در مسابقات باشد تا به شرکت‌کنندگان کمک کند.

کد خبر 597022

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha