به گزارش خبرگزاری شبستان: عباس کبریایی زاده، رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در نشست با خبرنگاران گفت: صنایع دارویی کشور با آن که 97٪ نیاز دارویی کشور را تامین می کند اما با توجه به عدم حمایت دولت از این صنعت در آینده شاهد مشکلات عدیده ای در این بخش خواهیم شد.
وی افزود: هم اکنون بیش از 99٪ داروهای کنترل فشار خون و کنترل دیابت در داخل کشور تولید می شود و 100 درصد داروهای آنتی بیوتیک از ابتدای چرخه تولید تا انتها در داخل کشور تولید می شود که بیانگر موفقیت صنایع دارویی در کشور است.
وی با بیان اینکه تولید دارو در کشور یک ابزار کلیدی است، خاطرنشان کرد: سندیکای صاحبان صنایع دارویی کشور به دنبال این است تا به این صنعت به عنوان یک ارزش ملی نگاه شود و هم اکنون صنایع دارویی کشور علاوه بر تامین نیازهای داخلی توان تولید 3 برابری برای صادرات دارو را دارد ولی متاسفانه در این امر مهم سایر سازمان ها و ارگان ها همکاری شایسته و درخور توجهی ندارند.
رییس سندیکای صاحبان صنایع دارویی انسانی کشور گفت: ما در منطقه ای زندگی می کنیم که 400 میلیون نفر در آن زندگی می کنند که اکثر داروهای مصرفی در این کشورها وارداتی هستند و ما باید برای توسعه همه جانبه کشور بتوانیم به بازارهای خارجی ورود پیدا کنیم.
در ادامه این نشست، دکتر محمود نجفی، رییس کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه صنایع دارویی باید با نیاز روز خود را بازسازی نمایند، گفت: در یک دوره 8 ساله این صنعت نتوانست خود را با شرایط جهانی منطبق نماید امروزه در بخش نرم افزاری ما 17 دانشکده داروسازی داریم که در حال تربیت نیروی انسانی متخصص است ولی در حوزه سخت افزاری باید بتوانیم مطابق نیازهای روز جامعه پیشرف کنیم. هرچند در حال حاضر از بسیاری از کشورهای اطراف خود جلوتر هستیم.
وی افزود: طرح تحول سلامت مشکلات بسیاری برای صنایع داروسازی ایجاد کرده است و هم اکنون صنایع داروسازی 2500 میلیارد تومان از بخش دولتی طلبکار هستند و هم اکنون این نگرانی وجود دارد که عدم بازپرداخت ها در این حوزه ما را در تامین دارو با مشکل روبرو نماید.
دکتر مرتضی خیرآبادی، عضو هیئت مدیره این سندیکا در ادامه نشست گفت: دولت از بخش داروسازی هیچ حمایتی تاکنون نداشته است و معتقدیم اگر 10 درصد امکاناتی که برای حمایت از صنعت خودرو، نساجی و پتروشیمی گذاشته می شود به صنایع دارویی اختصاص یابد قطعا ما با افزایش صادرات و ارزآوری در این حوزه روبرو می شویم.
در ادامه، دکتر اکبر برندگی، مدیرعامل شرکت سبحان دارو و نایب رییس هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع دارویی کشور گفت: شاید بعد از سلاح دارو استراتژیک باشد که هم می تواند امنیت ایجاد کند و هم آن را از بین ببرد.
وی گفت: برای صادرات باید سازمان غذا و دارو، گمرک، وزارت صنعت و معدن با ما همراهی و همکاری کنند در حالی که هم اکنون دولت برای فعالیت صادراتی چابک نیست و همین امر به صنایع دارویی و افزایش صادرات ما آسیب های جدی وارد کرده است.
در ادامه این نشست، دکتر علی منتصری، مدیرعامل شرکت آنا شیمی گفت: با سابقه 45 ساله ای که من در صنعت دارویی کشور دارم تاکنون هیچگاه صنایع دارویی را تا این حد بحرانی ندیده ام، امروز می توان گفت صنعت دارویی کشور فلج شده است.
وی خاطرنشان کرد: وقتی یک بیمارستان 2 سال است که پول دارو را نداده است یعنی برای خود 48 درصد تخفیف گرفته است هم اکنون گردش سالانه صنعت دارویی کشور حدود 10 هزار میلیارد تومان است در حالی که 2500 میلیارد تومان آن بلوکه شده است.
در ادامه، دکتر هاله حامدی فر، مدیرعامل شرکت سیناژن گفت: صنعت دارویی کشور بیشترین بار سلامت کشور را به دوش کشیده است، صنعتی که می تواند آبروی ما شود و ما را سربلند کند و این در حالی است که با تزریق 3 هزار میلیارد تومان می توان صنایع دارویی را احیا کرد ولی علت عدم پرداخت این بدهی روشن نیست.
نظر شما