به گزارش خبرنگار کتاب شبستان،«شاید یکی از عواملی که به این خوشی دامن می زند نتیجه ی سمینار ستاره شناسان سوئیسی باشد که همین امروز صبح منتشر شده است و در آن گفته اند که هرگونه ترس از برپایی جنگ در اروپا در چند سال آینده مطمئنا بی اساس است....»
آن چه خواندید قسمتی از کتاب «مکتب دیکتاتورها» نوشته ی «اینیاتسیو سیلونه» است که داستان دو امریکایی را که برای یادگیری اصول دیکتاتوری به اروپا سفر کرده را بیان می کند.
آن دو در شهرهای مختلف اروپا به مکان های تاریخی سر میزنند و با شخصیت هایی که مستقیم یا غیرمستقیم با رزیم های دیکتاتوری در رابطه اند دیدار می کنند و کتتاب های بسیار می خرند و یادگارهای مسخره و بی ارزشی را که به ظاهر با تاریخ دیکتاتوری مرتبط است گردآوری می کنند و سرانجم به زوریخ می رسند...
آن ها در ادامه ی سفر خود با یک تبعیدی سیاسی ایتالیایی که به دلیل رک گویی اش به «کلبی» شهرت دارد آشنا میشوند که عمر خود را در راه مبارزه با دیکتاتوری گذرانده است. در گفتوگوی سهنفرهی طنزآمیزی که میان آن ها در میگیرد و در سرتاسر کتاب جریان دارد رشته ی سخن را کلبی در دست دارد؛ کسی که در واقع که خودِ سیلونه است و این واقعیت به گفتههای کلبی اعتباری قابل ملاحظه میبخشد، زیرا برآمده از تجربههای عملی سیلونه در راه مبارزه با دیکتاتوری است.
در قسمتی از این کتاب می خوانیم:
«فکر نکنید کسی که می خواهد دیکتاتور شود مجبور است از صفر شروع کند و از هیچ و پوچ یک رژیم دیکتاتوری به وجود اورد. بلکه باید از ناتوانی حزب های قدیمی در حل بحران تمدن احساس دلگرمی کنید، بحرانی که به نظر می رسد همه ی بشریت دستخوش آن شده است....»
کتاب حاضر را انتشارات ماهی در قطع جیبی، 250صفحه و بهای 11 هزار تومان چاپ کرده و به بازار کتاب فرستاده است.
نظر شما