به گزارش خبرنگار شبستان، سردار تقی مهری، رییس پلیس راهور ناجا امروز در نشست خبری با بیان اینکه خبرنگاران سهم مهمی در فرهنگسازی موضوعات ترافیکی دارند، گفت: در سال 84 بیش از 27 هزار و 700 نفر در سطح کشور در تصادفات جان خود را از دست دادهاند و در پایان سال 94 این میزان به 16 هزار و 586 نفر کاهش یافت، در واقع ما شاهد کاهش 11 هزار نفری جانباختگان طی 11 سال گذشته در کشور بودیم.
وی با اشاره به عوامل مهم در تصادفات بیان کرد: خودرو، جاده، ایمنی خودرو و رفتار راننده نقش مهمی در بروز تصادفات دارند و همچنین شرایط محیطی و قوانین هم در رفتار رانندگان اثرگذار بوده و نقش اساسی در تصادفات جادهای دارد.
سردار مهری با اشاره به مهمترین طرحهای پلیس راهور ناجا تصریح کرد: ما طرحهای مهمی در این مدت اجرا کردیم که اجرای طرح نوروزی طرح ترافیکی سالگرد ارتحال امام راحل، طرح تابستانه، همینطور طرح بازگشایی مدارس و طرح ترافیکی اربعین از جمله طرحهای مهم ما بوده است. در سال جاری اجرای طرحهای ترافیکی اربعین هم در تسریع رفت و آمد و هم در کاهش جانباختگان بسیار موفق عمل کردیم.
وی با اشاره به اجرای طرح زمستانه اذعان کرد: این طرح اکنون نیز در سطح جادههای کشور و شهرهایی که برفگیر هستند در حال اجرا است و با همکاری همه دستگاههای ذیربط از جمله آتشنشانی، شهرداری، وزارت کشور، اورژانس و امداد خودرو با محوریت پلیس در سطح جادهها اجرا میشود و این طرح با هماهنگیهایی که بین دستگاههای فوق به عمل آمده تا 20 اسفندماه ادامه خواهد داشت و در صورت شرایط جوی نامناسب بعد از 20 اسفند نیز ادامه مییابد لذا ما در این مدت شاهد کاهش تصادفات و جانباختگان در سطح کشور بودیم.
وی در ادامه بیان کرد: با اجرای طرح زمستانه حدود 17 درصد میزان جانباختگان نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است و با وجود اینکه نزولات آسمانی طی یک ماه گذشته ادامه داشته خوشبختانه با پیشبینیهای صورتگرفته و اعمال محدودیت ترافیک در جادهها پیشگیری به عمل آمده و تاکنون هیچ در راه ماندهای نداشتیم و نسبت به سال گذشته از لحاظ امنیت از وضعیت بهتری برخوردار هستیم.
سردار مهری با بیان اینکه در هشت ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه 236 نفر کاهش جانباخته در تصادفات داشتیم، خاطرنشان کرد: این امر نشان میدهد که مردم قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی را بهتر رعایت کردهاند و امیدواریم این روند کاهشی تا پایان سال ادامه داشته باشد.
رییس پلیس راهور ناجا اظهار کرد: بر اساس آمار پزشکی قانونی در هشت ماهه سال جاری عدم توجه به جلو، سرعت غیرمجاز و عدم رعایت حق تقدم 71 درصد علل وقوع تصادفات بوده است.
وی با بیان اینکه سرعتهای غیرمجاز نقش مهمی را در تصادفات دارند، افزود: بیشترین ساعت وقوع تصادفات بین ساعت 12 ظهر تا 12 شب است که حدود 68 درصد تصادفات در این ساعات به وقوع میپیوندد و بیشترین سهم وسیله نقلیهای که در این تصادفات بوده 55 درصد سواری و 31 درصد موتورسیکلت بوده است.
وی ادامه داد: از نظر فوت در صحنه و انتقال به بیمارستان تعداد کشتههای در صحنه تصادفات در هشتماهه سال جاری 51 درصد در صحنه بوده و 49 درصد حین انتقال در اورژانس و مراکز درمانی جان خود را از دست دادهاند و 21 درصد از جانباختگان عابر پیاده و 26 درصد موتورسیکلتسواران یا ترکنشینهای آنها بوده است البته این آمار در درون شهرها متفاوت است، در درون شهرها 82 درصد عابر پیاده و موتورسیکلتسواران بودند که سهم عابران پیاده 45 درصد بوده است، این نشان میدهد که ما باید در درون شهرها برای عابران پیاده ،امکانات مناسبتری مانند پلههای مکانیزه و زیرگذرهای مناسب و ایمنی در سطح معابر شهری را فراهم کنیم.
رییس پلیس راهور ناجا در ادامه افزود: افرادی که در این هشت ماهه جان خود را از دست دادند 88 درصد آقایان و مابقی نیز زنان بودند که از این تعداد 51 درصد کسانی که جان خود را از دست دادهاند سن آنها بین 21 تا 50 سال بوده است که اینها شامل نیروی کار کشور میباشند که توجه به این نکته بسیار ضروری است.
سردار مهری با اشاره به شمارهگذاری خودروها در سال 95 اظهار کرد: در 9 ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته 40 درصد افزایش داشته است و خودروهای وارداتی حدود 13 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته یعنی در سال گذشته ما حدود 41 هزار خودروی وارداتی داشتیم که در این مدت از 951 هزار خودرویی که در کشور طی 9 ماهه نوشماره شمارهگذاری شدند 46 هزار خودروی آنها مربوط به خودروهای وارداتی است یعنی یک رشد 13 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشتیم. در واقع حدود 5 درصد از خودروهای شمارهگذاری شده وارداتی و مابقی خودروهای داخلی بوده است.
وی با اشاره به صدور گواهینامه در 9 ماهه سال جاری خاطرنشان کرد: ما در 9 ماهه سال 95 نسبت به مدت مشابه حدود یک درصد در گواهی نامه جدیدالصدور کاهش داشتیم و سال گذشته تقریبا یک میلیون و 243 هزار و 701 مورد داشتیم و 871 مورد صدور داشتیم.
وی با اشاره به تردد خودروهای فرسوده در سطح شهر گفت: اخیرا هیئت دولت مصوبهای را صادر کردند که در 8 کلانشهر کشور که شامل تهران، تبریز، شیراز، اصفهان، اهواز و اراک میشود تردد خودروهایی که در سن فرسودگی قرار دارند، جریمه صادر شود. مبلغ 50 هزار تومان در هر 24 ساعت برای آنها لحاظ شده است ،یعنی خودروهایی که در سن فرسودگی قرار دارند حق رانندگی ندارند در غیر کلانشهرها سن فرسودگی متفاوت است مثلا سن فرسودگی در کلانشهرها 20 سال و در غیر کلانشهرها 25 سال است، کامیون 20 و موتورسیکلت 8 سال است البته وانت 15 سال، تاکسی 10 سال، مینیبوس 10 سال و اتوبوس شهری 10 سال است.
وی ادامه داد: البته در حال حاضر همکاران ما برخورد با این خودروها را به صورت دستی در شهرها آغاز کردند و همچنین در جادهها نیز توسط دوربینهای ضبط تخلف اعمال قانون میشوند.
وی با بیان اینکه موتورسیکلتهای کاربراتوری از مهرماه شمارهگذاری نمیشوند، افزود: اما موتورسیکلتهای انژکتوری و برقی توسط پلیس شمارهگذاری میشوند و این امر بر اساس قوانینی است که ابلاغ شده است.
سردار مهری اظهار کرد: ما تقریبا در سطح کشور یک میلیون و 350 هزار خودروی در سن فرسودگی یا عبور از سن فرسودگی داریم و حدود 3 تا 4 میلیون نیز موتورسیکلت را در سن فرسودگی داریم.
رییس پلیس راهور ناجا بر لزوم مسئله سن فرسودگی خودروها و معاینه فنی خودروها تاکید کرد و گفت: خوشبختانه امسال معاینه فنی خودروها در مراکز معاینه فنی افزایش داشته است، در 9 ماهه سال جاری 35 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش اعمال قانون در زمینه معاینه فنی خودروها داشتیم.
وی اذعان کرد: در محدوده زوج و فرد در تهران نیز اعمال قانون صورت گرفته و با برنامهریزیهایی که اتخاذ شد، اعمال قانون برای خودروهایی که در داخل و بیرون شهر تردد میکردند توسط دوربینهای ثبت تخلفات و هم به صورت دستی صورت گرفت چون معاینه فنی با سلامت مردم ارتباط مستقیم دارد لذا پلیس برخورد جدیتری را با این خودروها آغاز کرده است.
وی با اشاره به دیرکرد جرایم اظهار کرد: بر اساس مصوبه مجلس از خرداد امسال تا پایان آذرماه کسانی که تا پایان 94 جرایم خود را پرداخت نکردهاند، آن دسته از جرایم دو برابری بخشیده شد، اما پس از آن مهلت دوباره دیرکرد جریمه برگشته شد البته این فقط شامل جریمههایی که به صورت تسلیمی، خودداری و الصاقی بوده، دو برابر شده بود؛ سایر جرایم حالت عادی داشت.
وی با بیان اینکه حدود 48 درصد اتوبوسهای تهران فرسوده هستند، بیان کرد: این عدد نسبت به کل 19 میلیون وسیله نقلیه است که یک میلیون و 50 خودرو در سن فرسودگی قرار دارند و بیشترین آنها خودروهای سواری و وانت میباشد.
وی از نصب 1780 دوربین ثبت تخلف در جادههای کشور در سال آینده خبر داد و اظهار کرد: امسال بین 700 تا 800 دوربین در سطح شهرها نصب خواهد شد و این امر کمکی برای کنترل رانندگان متخلف میباشد که سال گذشته بیش از 16 هزار نفر در تصادفات فوت شدند که از 6300 تصادف فوتی رخداده 50 درصد مقصر و غیر مقصر بودند.
نظر شما